Κολοσσός με τα όλα του

Κολοσσός με τα όλα του

του Στέφανου Κασιμάτη

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο Κων. Δαμαβολίτης των ΑΝΕΛ (ναι, είναι βουλευτής Ηρακλείου), με την οποία ζητεί την «αναβίωση του Κολοσσού της Ρόδου». Γιατί; Πολύ απλό: «Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του νησιού στην ανατολική Μεσόγειο, το έργο μπορεί να επανακτήσει (sic) το ρόλο του αρχαίου αγάλματος ως σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας στο σταυροδρόμι των τριών ηπείρων». Πώς θα γίνει; Ακόμη απλούστερο: «Η συλλογή των οικονομικών πόρων μπορεί να γίνει από την Ε.Ε., την Unesco, από διεθνείς οργανισμούς, Ιδρύματα Ελληνισμού, την ελληνική πολιτεία κ.α» – γενικώς, λεφτά υπάρχουν.

Ο υπουργός που πρόκειται να απαντήσει στην ερώτηση, η Βουλή στο σύνολό της, μα και ο ίδιος ο Κ. Δαμαβολίτης θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιες από τις σκληρές αλήθειες της ζωής. Βιογραφικό σημείωμα του Κων. Δαμαβολίτη αναζήτησα στο Διαδίκτυο, αλλά δεν βρήκα. (Ανακάλυψα μόνον ότι είναι αθλητής του κικ-μποξ –πυγμαχία στην οποία επιτρέπονται και κλωτσιές– πράγμα το οποίο έχει σημασία και, παρακαλώ, να το συγκρατήσετε…) Οπωσδήποτε, όμως, θα είναι τουλάχιστον τριάντα χρόνων. Πώς, λοιπόν, να εξηγήσεις σε ένα μαντράχαλο, τριαντάρη και βάλε, ότι ο Κολοσσός είναι αδύνατον να αναβιώσει, διότι ποτέ δεν ήταν ζωντανός; Αλλά και πώς θα αντιδράσει όταν μάθει την αλήθεια; Θα βάλει το κεφάλι κάτω και θα πλαντάξει στο κλάμα ή θα αρχίσει να τα σπάει όλα εκεί μέσα; Είναι και πυγμάχος ρίχνει και κλωτσιές, να θυμίσω καλού κακού. Γι’ αυτό σας λέω, καλά ξεμπερδέματα…

Κερνά ο Παναγιώτης

Προχθές μόλις, ο Λαφαζάνης κατάργησε (δηλαδή υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει – στα ελληνικά των πολιτικών δεν είναι πάντα σαφής η διάκριση ενεστώτος και μέλλοντος χρόνου…) την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Μία μέρα προηγουμένως, με τον ίδιο τρόπο, είχε καταργήσει και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου. Είναι αξιέπαινη η παραγωγικότητα του Παναγιώτη, έστω και αν αυτή περιορίζεται στα λόγια. Νομίζω ότι το μόνο που μπορεί να προστεθεί στις υποσχέσεις του φυσικού ηγέτη των Λαφαζανιστών είναι το ωραίο σχόλιο που έκανε ο Θαν. Σκόκος (εκπρόσωπος του «Ποταμιού» για θέματα οικονομίας) στο Τουίτερ: «Και μετά θα πάμε όλοι στου Λώρα για ποτά…». Κερνά ο Παναγιώτης, εννοείται. (Βέβαια, πληρώνει με δραχμές, οπότε στο τέλος όλοι μαζί τα πλένουμε τα πιάτα…)

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *