Έτσι προστατεύουν τον υπόκοσμο του Δημοσίου

Έτσι προστατεύουν τον υπόκοσμο του Δημοσίου

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Από τον Γιώργο Κραλογλου

Κάτι η ΔΕΘ και οι πρωθυπουργικές ομιλίες που… δεν θα γίνουν, κάτι οι δηλώσεις οργής… που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, κάτι, τέλος, με τη διαμαρτυρία των μόνιμων επαναστατών… πάει τελικά να περάσει στα ψιλά το νέο ισχυρότατο σκάνδαλο  με την προστασία του πορνοδάσκαλου της Θεσσαλονίκης… », έλεγε με φωνή απόγνωσης ο κεντρικός «εισηγητής» της παρέας που συζητούσε για τα χάλια μέσα στα σχολεία  με ορισμένους άξεστους εκπαιδευτικούς.

           ̶   Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και γιατί τόσο εύκολα χρηματίζονται στο Δημόσιο;

            ̶   Γιατί υπάρχει η μονιμότητα και η ατιμωρησία.

           ̶   Μακάρι να ήταν μόνο αυτά.

           ̶   Τι άλλο είναι, δηλαδή;

        ̶    Το σύστημα προστασίας όλων των απατεώνων. Οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν βρει και έχουν επιβάλλει το σύστημα της δήθεν διώξεως, ώστε στην ουσία να μην διώκονται. Πρόκειται για την ένορκη διοικητική εξέταση και τη διαθεσιμότητα. Και τα δυο μέτρα εξυπηρετούν τους επίορκους και τους απατεώνες. Και μόνο αυτούς.

         ̶    Πώς γίνεται, δηλαδή;

         ̶    Η ένορκη διοικητική εξέταση γίνεται από επιτροπή συναδέλφων τους που ορίζεται με παρέμβαση του συλλόγου του συγκεκριμένου υπουργείου ή της ΔΕΚΟ. Όμως, κάθε τέτοιος υπάλληλος, δηλαδή επίορκος ή απατεώνας, έχει φροντίσει να είναι περίπου κομματάρχης του προέδρου και της ομάδας του. Συνεπώς, η γραμμή από τον σύλλογο είναι «να προστατέψουμε τον κομματικό φίλο»…

         ̶    Τι σημαίνει στην πράξη αυτό;

         ̶    Ότι η ένορκη διοικητική εξέταση, πρώτον, θα καθυστερήσει, για να ξεχαστεί και να «κρυώσει» η υπόθεση. Δεύτερον, ότι θα βγάλει λάδι τον επίορκο. Και, τρίτον, ότι η στημένη αυτή ΕΔΕ θα επικυρωθεί και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

         ̶    Γιατί θα επικυρωθεί;

         ̶    Γιατί ο σύλλογος θα ανταλλάξει το χατίρι αυτό με «εργασιακή ειρήνη» ή σκόπιμη αδιαφορία σε ρουσφετολογικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας.

         ̶    Μαφιόζικες συμφωνίες, δηλαδή.

         ̶    Ακριβώς. Και δες τώρα τι συμβαίνει και με τη διαθεσιμότητα. Ο επίορκος υπάλληλος που τυχόν δεν θα του χαριστεί η ΕΔΕ και θα τιμωρηθεί (αυτά, γιατί πού και πού πρέπει να υπάρχει, για τα μάτια του κόσμου, και τιμωρία…) μπαίνει σε διαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι στο γραφείο του ή σε κάποιο άλλο γραφείο χωρίς άλλους υπαλλήλους και θα κάνει τα τηλέφωνά του όλη την ημέρα.

          ̶    Πληρώνεται;

          ̶    Βεβαίως και πληρώνεται, κανονικότατα. Απλώς δεν δουλεύει στην υπηρεσία όπου ανήκει. Έχει, όμως, την ευκαιρία  να συνεχίζει δουλειές κομπίνας που κάνει συνεργαζόμενος με συναδέλφους που έχει βάλει στο κόλπο. Πληρώνεται, δηλαδή, κανονικά και συνεχίζει και να λαδώνεται κανονικότατα.

          ̶    Η διαθεσιμότητα πόσο διαρκεί;

          ̶    Όσο έχουν συμφωνήσει από την αρχή ο απατεώνας υπάλληλος και ο σύλλογος. Συμφωνούν, δηλαδή, για έναν-δύο μήνες και τότε ο σύλλογος εισηγείται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου την ποινή. Η πολιτική ηγεσία δεν έχει κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί την εισήγηση, καθώς συνοδεύεται και από υποσχέσεις για «στραβά μάτια» σε κάθε θέμα που είναι δυσάρεστο για τους εργαζομένους στο υπουργείο… Έτσι, και η τιμωρία γίνεται και η πολιτική ηγεσία εμφανίζεται αδέκαστη. Και ο απατεώνας υπάλληλος έχει εξασφαλισμένη προστασία…

          Είπατε τίποτα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *