Εργαζόμενος – εργοδότης – υπεργολάβος σε ένα!

Εργαζόμενος – εργοδότης – υπεργολάβος σε ένα!

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Το καφενείο – εντευκτήριο των λιμενεργατών βρίσκεται φυσικά στο λιμάνι. Μεγάλος χώρος με αυλή, τραπεζάκια, τσιπουράκια, τοστ, μεζέδες και το απαραίτητο τάβλι.

Το πρωί όμως μέσα κι έξω μετατρέπεται σε μίνι γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Ανειδίκευτοι εργάτες Έλληνες και αλλοδαποί στριμώχνονται για την ημερήσια …διαλογή. Παίρνουν στα χέρια ένα μικρό χαρτάκι και αποχωρούν. Όσοι βέβαια είναι τυχεροί ή οι εργοδότες τους …”δημόσιοι υπάλληλοι” τους έχουν «μόνιμους» και δεν παιδεύονται!

Σας μπέρδεψα; Να σας εξηγήσω…

Οι λιμενεργάτες είναι υψηλοαμοιβόμενοι εργαζόμενοι. «Οι εργαζόμενοι» που λέει και η Παπαρήγα. Αυτό συμβαίνει γιατί πέραν του μισθού τους μοιράζονται …ποσοστό επί των εισπράξεων του τονάζ που μεταφέρεται μέσω του λιμανιού! Κέρδος που οι «εργαζόμενοι» το πέτυχαν εδώ και χρόνια με «αγώνες» ή κατ΄ άλλους με εκβιαστικές απεργίες (γιατί αν παραλύσει το λιμάνι σταματούν εισαγωγές και εξαγωγές και καταρρέει η οικονομία.)

Έτσι οι… εργαζόμενοι λαμβάνουν ποσοστό «βρέξει χιονίσει»! Τα νούμερα είναι τεράστια. Ο δε πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κεφαλογιάννης είχε πει στη Βουλή το εξής απίστευτο: 

«Πρότεινα στους λιμενεργάτες να λαμβάνουν το μισθό του αρχηγού του λιμενικού σώματος. Αρνήθηκαν. Τους ξαναπρότεινα τον μισθό υπουργού. Αρνήθηκαν. Τους είπα τον μισθό του πρωθυπουργού. Αρνήθηκαν. Ε λοιπόν τί θέλουν τον μισθό τού προέδρου των ΗΠΑ;»

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο καθε λιμενεργάτης, σε καλή χρονιά (αναλόγως των εμπορευμάτων) μπορεί να βγάλει περίπου 250.000 ευρώ !

Και επανέρχομαι στο καφενείο για να σας ξεμπερδέψω.

Επειδή οι λιμενεργάτες παίρνουν ένα τεράστιο μεροκάματο και η δουλειά είναι σκληρή, προσλαμβάνουν …άτυπα άλλους λιμενεργάτες, περιστασιακούς «χαμάληδες», τους δίνουν 30 ευρώ και τους στέλνουν στα δικά τους πόστα!

Γράφουν σε ένα χαρτάκι τον χώρο δουλειάς και το παραδίδουν στον  «σημειωτή» ο οποίος μετά την εργασία γράφει το ΟΚ και το επιστρέφει σε αυτούς που το μεσημέρι το δίνει πίσω στον λιμενεργάτη εργαζόμενο-εργοδότη  για να πληρωθούν  τα …30 ευρώ!

Εδώ που τα λέμε αφού το …κανονικό μεροκάματό είναι…500-600 ευρώ, γιατί να σκοτωθούν οι κανονικοί λιμενεργάτες στη δουλειά; Παίζουν τάβλι  όλη μέρα στο καφενείο και δίνουν κάτι τις και  σε κάποιον άνεργο και άτυχο της κοινωνίας…

Η ιστορία αυτή τραβάει χρόνια, αλλά τη θυμήθηκα σήμερα που διάβασα το πανό των «εργαζόμενων» ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΘ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Έτσι είναι. Οι «εργαζόμενοι» ενδιαφέρονται σφόδρα για την προστασία του δημόσιου χρήματος και των φορολογουμένων!

http://www.tovima.gr/finance/finance-news/article/?aid=295879

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=131104

http://www.zougla.gr/blog/article/517406

Πηγή: melinakarapanagiotidou blogspot gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Θα γίνει μάθημα η τραγωδία;

Ιωάννα Μάνδρου Για την τραγωδία στα Τέμπη, για