«Επιλεκτικές» διαγραφές στη Ν.Δ.

«Επιλεκτικές» διαγραφές στη Ν.Δ.

Toυ Σταμου Zουλα

Ο κ. Σαμαράς διέγραψε άμεσα τον βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλο, διότι τον κατηγόρησε πως αθετεί τις προεκλογικές του διακηρύξεις. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν πράττει το ίδιο με τον κ. Ηλ. Ηλιόπουλο, γενικό γραμματέα της ΑΔΕΔΥ, που είναι επικεφαλής της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα; Ο δεύτερος του απευθύνει την ίδια κατηγορία και δηλώνει δημόσια ότι οι επιλογές του κ. Σαμαρά (εφεδρεία Δ. Υ.) «οδηγούν σε απολύσεις και ξεπούλημα του Δημοσίου, που αφήνεται στα αρπακτικά». Ας προστεθεί πως ο διαγραφείς κ. Νικολόπουλος εξελέγη από τον ελληνικό λαό και διαθέτει κατά το Σύνταγμα «απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου». Ο κ. Ηλιόπουλος εκπροσωπεί μόνον τη μερίδα των Δ. Υ. που ψηφίζουν τη Ν. Δ. Ετσι, το παραπάνω ερώτημα προσλαμβάνει ευρύτερη διάσταση. Αλήθεια, ποια είναι η συμμετοχή του επικεφαλής της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα στην εξυγίανση του κρατικού τομέα; Στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζεται πως η εφεδρεία (όπως… δεν εφαρμόστηκε) «συνέβαλε στην αποδόμηση και αποδυνάμωση πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου και προκάλεσε τον δραματικό περιορισμό αναγκαίων παροχών για την ελληνική κοινωνία».

Η ανακοίνωση αυτή μάλλον εμπαίζει και λοιδορεί τους Ελληνες πολίτες. Διότι αυτοί βιώνουν επί δεκαετίες τις «παροχές» του Δημοσίου. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως κάθε επαφή τους με το Δημόσιο, ακόμη και αν είναι απόλυτα νόμιμη, αντιμετωπίζεται ως δωροδοκούμενο ρουσφέτι. Ετσι, ενθαρρύνθηκε και μια μερίδα πολιτών να «προσφέρει» το -ούτως ή άλλως υποχρεωτικό- «αντίτιμο», για τη διεκπεραίωση και παράνομων αξιώσεων ή συναλλαγών της με το Δημόσιο. Γνωρίζουν επίσης οι πολίτες πως τα πειθαρχικά και εν γένει ελεγκτικά όργανα του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα λειτουργούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις χιλιάδες των επίορκων «συναδέλφων», οι οποίοι ανασύρονται (κατά κανόνα τυχαία και περιστασιακά) από την Κόπρο του Αυγείου. Προφανώς, διότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Τέλος, γνωρίζουμε όλοι πως μια μεγάλη κατηγορία τιμίων και ευόρκων Δ. Υ. έχει κατάφωρα αδικηθεί από το κράτος, έναντι των κάθε λογής «προνομιούχων» ή αετονύχηδων συναδέλφων τους και ότι εξωθείται σε μια μορφή αδρανούς περιθωριοποιήσεως. Και τούτο διότι οι πολιτικοί επιβραβεύουν έμπρακτα, ως «συνεργάτες» τους, τους επίορκους και λαθροθηρούντες Δ. Υ. Διότι οι πρώτοι τείνουν να θεωρηθούν, ως επαγγελματικά αποτυχημένοι, λοιδορούμενοι από τους «επιτυχημένους», ως ηλίθιοι και μ… Και διότι, επιπροσθέτως, κατηγορούνται από τους ίδιους ως «επικίνδυνοι υπονομευτές» για το παράνομο αλισβερίσι, που έχει στηθεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Κατά τη μυθολογία -και με έναν συγκυριακό συμβολισμό- η κόπρος στον σταύλο του Αυγείου συσσωρευόταν επί 30 ολόκληρα χρόνια. Χρειάστηκε ο Ηρακλής για να την καθαρίσει, πραγματοποιώντας, έτσι, τον 5ο άθλο του. Αλήθεια, ποιος θα επιχειρήσει σήμερα να μας απαλλάξει από τη βρώμα και δυσοσμία του Δημοσίου; Μήπως η ΑΔΕΔΥ, η οποία προμαχεί για τη διατήρηση κάθε «κεκτημένου των Δ. Υ.»; Μήπως ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, ο οποίος ξιφουλκεί εναντίον κάθε εξυγιαντικής προσπάθειας; Μήπως ο κ. Σαμαράς, που θεωρεί ανέφικτο άθλο να καθαρίσει πρώτα το κόμμα του από κάθε Ηλιόπουλο; Ετσι, φίλες και φίλοι, φοβάμαι πως η Κόπρος του Δημοσίου, άτρωτη και τροπαιούχος, ξεπερνά ήδη τη… μυθολογική 30ετία, αναμένοντας μάταια στον σταύλο του Αυγείου να εμφανιστεί κάποιος «Ηρακλής»…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *