Απίστευτη πρόκληση με τους VIP Έλληνες υπουργούς

Απίστευτη πρόκληση με τους VIP Έλληνες υπουργούς

Απίστευτο και όμως αληθινό…

Την ώρα που η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους  Έλληνες φορολογούμενους σε δυσβάσταχτες θυσίες λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, οι υπουργοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να θυσιάσουν καμία από τις προκλητικές ανέσεις, που τους προσφέρει το αξίωμά τους, με αποτέλεσμα να υπερχρεώνουν τα ήδη «στεγνά» δημόσια» ταμεία με δεκάδες πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών.

Σε ένα μόλις χρόνο, από τον Μάρτιο 2010 έως τον Απρίλιο του 2011, η κυβέρνηση χρέωσε με 5.803.398 ευρώ τον ελληνικό λαό καθώς οι υπουργοί δεν “ανέχονται” να πετάξουν με μια συνηθισμένη πτήση αλλά προτιμούν να σηκώσουν το κυβερνητικό αεροσκάφος ακόμα και για πτήσεις τις οποίες οι ιδιωτικές εταιρείες εκτελούν 2 και 3 φορές καθημερινά.

Το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή ΝΔ κ. Μαργαρίτη Τζίμα.

Από τον αναλυτικό πίνακα προκύπτει η απίστευτη σπατάλη του πρωην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος για ένα 2ήμερο ταξίδι στην Ουάσιγκτον (23.4.2010-25.4.2010) χρέωσε τα δημόσια ταμεία 145.738 ευρώ. Δηλαδή, την ώρα που ζητούσε από τους Έλληνες να στερηθούν τα απαραίτητα, ο ίδιος, δεν είχε πρόβλημα να ζητήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει χωρίς την «ενοχλητική» παρουσία των επιβατών!

Επιπροσθέτως, αίσθηση προκαλεί και το μονοήμερο ταξίδι στο Παρίσι του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος για χρέωσε το δημόσιο κατά 47.000 ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι πως σε μια ιδιωτική εταιρεία η θέση VIP για την γαλλική πρωτεύουσα δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού.

Δημοσίευση

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    Ειπαμε: είναι ζήτημα ουσιαστικής κατανόησης και αλλαγής νοοτροπίας από τους 300, οι οποίοι όμως είναι αλλού (στο νου τους και μιλώντας απολύτως κυριολεκτικά …). Και όταν έρθουν με το καλό οι εκλογές, και πάλι οι "σοβαροί πολίτες" θα σπεύσουν να ρίξουν το ψηφαλάκι τους στο κόμμα της επιλογής τους ελπίζοντας σε μια "αλλαγή" (προς όφελος τίνος άραγε;) στην ευνομούμενη δημοκρατία μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *