Ψ173: Είναι σκληρή η ζωή;

Ψ173: Είναι σκληρή η ζωή;

- in Ψυχολογία
0

Πάντα υπάρχει ανισότητα…Τζον Κένεντι!

Αναμφίβολα υπάρχουν σκληροί άνθρωποι που με γνώμονα μόνο τις επιθυμίες τους δεν θα διστάσουν να εκμεταλλευτούν ποικιλότροπα τον αδύναμο – να χτυπήσουν, να κλέψουν, να βασανίσουν.

Ναι, η ζωή, ο κόσμος, περιέχει και σκληρότητα, έτσι όπως φαίνεται.

Μα όταν τη συναντάμε πρέπει ν’ αναρωτηθούμε γιατί. Γιατί υπάρχει τόση σκληρότητα, τόση απανθρωπιά ή αδικία;

Κάποιος στο Διαδίκτυο παρουσίασε αυτήν τη φωτό και θύμισε τη σχετική σκηνή στο Game of Thrones (6η σεζόν) όπου η Άρια είναι τυφλή και η Waif τη ξυλοκοπά αμείλικτα.

“Περίμενε!” ψελλίζει η τυφλή. “Δεν βλέπω!”

“Δικό σου πρόβλημα,” λέει αδιάφορα η άλλη.

Αυτό είναι ένα σκληρό μα πολύ ωραίο μήνυμα στην ανθρωπότητα, ιδίως στους αδύναμους ή μπαφιασμένους που νομίζουν πως ο κόσμος πρέπει να τους φέρεται καλά, πολύ καλύτερα από όσο φέρονται αυτοί σε άλλους!

Μα αυτή είναι η ορατή και αναπόδραστη πραγματικότητα. Αν έχεις κάποια δυσκολία, είναι δική σου! Αν έχεις πρόβλημα, είναι δικό σου!

Μερικές δυσκολίες τις ξεπερνάς. Άλλες όχι.

Γεννήθηκες στη φτώχεια; Μάθε πώς να ξεφύγεις και να έχεις πλούτη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι πλέον. Μα συχνά “φτώχεια” μπορεί να είναι του νου σου, έλλειψη πληροφόρησης. Ή μπορεί να είναι παρουσία πολλών και ποικιλόμορφων επιθυμιών. Οπότε μείωσέ τις!

Γεννήθηκες όχι ελκυστική; Εδώ δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Μα αν είσαι χοντρή κάνε δίαιτα και λίγη γυμναστική. Αν το πρόσωπο είναι άσκημο, φτιάχνεται λίγο ίσως με μακιγιάζ.

Αν έχεις χρόνια πάθηση και οι γιατροί δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν, πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτήν και να μη γκρινιάζεις. Η γκρίνια ποτέ δεν βοήθησε κανέναν σε τίποτα. Απεναντίας, φέρνει πρόσθετες δυσκολίες. Αποδέξου την κατάσταση και προσπάθησε να δώσεις καλοσύνη και χαμόγελα με ευγένεια.

Όλοι υποφέρουν και όλοι τελικά πεθαίνουν. Λίγοι δεν γκρινιάζουν και δεν ζητιανεύουν συμπόνια και δεν γίνονται βάρος. Λίγοι βοηθούν άλλους όσο μπορούν ως το τέλος!

Συγχρόνως διερεύνησε τις αιτίες. Γιατί εσύ; Γιατί εσένα;

Υπάρχει μια αόρατη όψη, μια αθέατη διάσταση στον κόσμο.

Αν ο Δημιουργός είναι πανάγαθος και πολυεύσπλαχνος, αν υπάρχει δικαιοσύνη στους Νόμους της Φύσης, τότε η παρούσα κατάσταση (σκληρή και οδυνηρά άδικη) είναι συνέπεια δικών σου πράξεων στο παρελθόν, σε προηγούμενη ενσωμάτωση. Δεν γίνεται αλλιώς!

Δεν πιστεύεις στη μετενσάρκωση (ή μετεμψύχωση);

Γιατί;

Γιατί πιστεύεις σε ό,τι άλλο πιστεύεις;

Να μια πρώτη πρώτη αιτία για το ακατανόητο παρόν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *