Ψ225: Ψυχολογία πολιτικών

Ψ225: Ψυχολογία πολιτικών

- in Ψυχολογία
0

Έχω συχνά ανεβάσει άρθρα από τον αρχαίο Ταοϊσμό που δηλώνουν πως οι πολίτες ήξεραν πως έχουν καλούς κυβερνήτες γιατί δεν ήξεραν ποιοι ήταν! Το έχω αναφέρει επίσης σε άλλα άρθρα.

Σήμερα οι πολιτικάντηδες πασκίζουν πυρετικά να είναι στο προσκήνιο στα λαμπρά μας κανάλια για να γίνουν όσο το δυνατό γνωστότεροι – για τη γελοιότητά τους. Για να τους γνωρίζει ο κόσμος – που δυστυχώς υπνοβατεί!

Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο κατάλληλος και ίσως ο καλύτερος πρωθυπουργός αυτόν τον καιρό. Μα δεν του λείπει και αυτού το γελοίο στοιχείο. Τρέχει από δω κι από κει σε διάφορα διεθνή fora και διάφορες διεθνείς κρίσεις και συσκέψεις και υπομειδιά με συγκρατημένη αυταρέσκεια. Όπως στην κρίση Οκτωβρίου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Και νομίζει πως κάτι κάνει, χωρίς να καταλαβαίνει πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν δίνουν δεκάρα για το τι σκέφτεται!

Κι εδώ υπάρχουν τόσα προβλήματα. Αν ο ίδιος, π.χ., δεν ενοχλείται από την αυξανόμενη ηχορύπανση δεν καταλαβαίνει πως εμείς οι όχι και τόσο ευνοημένοι πολίτες υποφέρουμε;

Μπα δε βαριέσαι!

Κανείς από τους υψηλόμισθους βουλευτές μας δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέμα. Αυτοί έχουν τις αποζημιώσεις και τα επιδόματά τους, τα προνόμια και τις εξουσίες τους. Γιατί να ενδιαφερθούν για οτιδήποτε άλλο από την επανεκλογή τους;

Αυτή σε αδρές γραμμές είναι η ψυχολογία τους.

Να ένα άρθρο από κάποιο, μη-πολιτικό, που ενδιαφέρεται. Δεν μπόρεσα να το βρω σε πιο αναγνώσιμη μορφή – ούτε την πηγή του. Είναι ενός πολύ γνωστού και λογικού δημοσιογράφου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *