Ψ226: Αδαείς και δειλοί

Ψ226: Αδαείς και δειλοί

- in Ψυχολογία
0

Σε όλη τη Δύση έχουν επικρατήσει αυτές οι 3 επιθυμίες – κέρδος, καλοπέραση, ασφάλεια. Κι επικρατούν σ’ ένα κλίμα γενικής αμάθειας που δεν θέλει να διαταραχθεί καθόλου.

Η New York Times με άρθρο του Michael Kimmage μετά τα Χριστούγεννα δείχνει να συμφωνεί πως πρέπει πια να υποχωρήσουν οι Ουκρανοί και να συνθηκολογήσουν αφήνοντας ορισμένα εδάφη στους Ρώσους. Ο Κίματζ θεωρείται «ειδικός» σε θέματα του Ψυχρού Πολέμου – ο οποίος έληξε με τη διάλυση της σαθρής Σοβιετίας και την πτώση του αισχρού τείχους του Βερολίνου το 1989. Οι λόγοι που δίνει ο «ειδικός» είναι η συνεχής και αυξανόμενη εξάντληση πόρων και η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης έτσι που ο πόλεμος να διαιωνίζεται!

Οι πραγματικοί λόγοι βρίσκονται όχι στις μπαρούφες τέτοιων «ειδικών» αλλά στον ψυχισμό μας, στο σώμα των επιθυμιών οι οποίες διακατέχουν τις μάζες, τους δημοσιογράφους, τους καθηγητάδες και τους πολιτικούς.

Στις ΗΠΑ επικρατούν τρεις ισχυρές επιθυμίες – για ασφάλεια, καλοπέραση και κέρδος. Η επιθυμία για κέρδος χαρακτήριζε τους πιονέρους, τους αποικιοκράτες και όλα τα κύματα μεταναστών ως και στον 21ο αιώνα. Γι’ αυτό καταλήστεψαν τους γηγενείς, και τους εκμαύλισαν και τους εξόντωσαν.

Έχουν μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια μα οι μάζες είναι γενικά αμόρφωτες και δεν ενδιαφέρονται να μορφωθούν. Έχουν τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην υφήλιο μα δεν θέλουν να πολεμήσουν και γι’ αυτό δεν ήθελαν ούτε στον 1ο ΠΠ ούτε στον 2ο ΠΠ, και στον 21ο αιώνα αποσύρθηκαν από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και αλλού.

Θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει τους Ρώσους το 2014 και το 2022, μα προτίμησαν την αδράνεια. Και αν έστειλαν αεροπλανοφόρα στο Ισραήλ (Οκτ 2023), το έκαναν γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος από Ιράν ή Άραβες.

Μόλις άρχισαν οι πειρατείες στην Ερυθρά Θάλασσα στα στενά της Υεμένης και το εμπόριο απειλήθηκε (και τα κέρδη!), φρόντισαν γοργά με 20 κράτη Δυτικών να οργανώσουν θαλάσσια μονάδα ταχείας επέμβασης για να διασφαλίσουν το εμπόριο!

Σε όλη τη Δύση έχουν επικρατήσει αυτές οι 3 επιθυμίες – κέρδος, καλοπέραση, ασφάλεια. Κι επικρατούν σε ένα κλίμα γενικής αμάθειας που δεν θέλει να διαταραχθεί καθόλου.

Πριν επιστρέψω στο θέμα της Ουκρανίας, όπου οι Ουκρανοί πολεμούν και σκοτώνονται στα λασπόνερα του χειμώνα από βάρβαρους Ρώσους φασίστες, μα οι καλοθρεμμένοι Δυτικοί «κουράζονται»(!), ν’ αναφέρω και το ψήφισμά που έφεραν οι φιλο-Ισλαμιστές στον ΟΗΕ καταδικάζοντας το Ισραήλ και απαιτώντας άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, χωρίς να ζητούν την επιστροφή των ομήρων ή την καταδίκη των ενόχων τρομοκρατών για τις φρικαλεότητες της 7/10/23!

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο κι έτσι το ψήφισμα δεν πέρασε. Η Βρετανία μίλησε αυστηρά ενάντια των τρομοκρατών μα δήλωσε αποχή(!) διότι, ίσως, έχουν πολλούς Ισλαμιστές. Η δε Γαλλία των δημοκρατικών δικαιωμάτων (και ακατανόητης φιλοσοφικής μπαρουφολογίας) ψήφισε υπέρ!

Τώρα, οι μελετητές όλοι της ιστορίας της δεκαετίας 1930 με την άνοδο του Χίτλερ το 1933 κι έπειτα γνωρίζουν πως οι Ναζί μπορούσαν να είχαν σταματηθεί, όπως βροντοφώναζε νωρίς ο Τσώρτσιλ, μόλις άρχισαν τους εξοπλισμούς (απαγορευμένους από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, 1918) και την κατάληψη της Ρηνανίας (Μάρτιος 1936) που επίσης απαγορευόταν! Μα δεν έκαναν τίποτα – μόνο παχιά λόγια!

Οι Δυτικές Δημοκρατίες δεν ήθελαν να πολεμήσουν! Έτσι μετά άφησαν πρώτα την Αυστρία να καταληφθεί και μετά την Τσεχοσλοβακία – για να έχουν «ειρήνη»! Διότι δεν ήθελαν να πολεμήσουν!

Ο κατευνασμός δεν βοήθησε καθόλου.

Τελικά όλοι πολέμησαν και σκοτώθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια, μετά από την εξευτελιστική κατοχή της Ευρώπης – εκτός Βρετανίας.

Έτσι και τώρα νομίζουν πως με κατευνασμό του Πούτιν θα έχουν ειρήνη!

Οι Δυτικοί δεν έμαθαν τίποτα! Γι’ αυτό και δεν βλέπουν καμιά απειλή τώρα από τη Ρωσία ή τους ισλαμιστές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *