Ε1013: Aδιαλλαξία (2)

Ε1013: Aδιαλλαξία (2)

Γράψαμε για την αδιαλλαξία των αναρχοαριστερών και πόσο αφύσικη είναι για τον άνθρωπο που είναι προικισμένος με νοημοσύνη να μπορεί να αντιλαμβάνεται και να αξιολογεί νέα δεδομένα κι έτσι να μπορεί να αποφασίζει πιο ορθά. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί στη μία άκρη του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου ζουν και πορεύονται με την καθυστερημένη νοοτροπία της δεκαετίας 1960. Δεν έχουν χωνέψει πως το τείχος του Βερολίνου έχει κατεδαφιστεί και η Σοβιετία έχει διαλυθεί ανεπίστρεπτα.

Δυστυχώς υπάρχει μία εξίσου αχρεία νοοτροπία αδιαλλαξίας στην άλλη άκρη του τόξου στους εκκλησιαστικούς, που συμπεριφέρονται ως συνδικάτο πνευματικών αναρχικών σταλινικών θρησκόληπτων. Νομίζουν πως έχουν κάποιο θεόπεμπτο πλεονέκτημα, κάποιο θείο χάρισμα και είναι υπεράνω των νόμων του κράτους ενώ πληρώνονται από το κράτος ως δημόσιοι υπάλληλοι με λεφτά των φορολογουμένων πολιτών, οι περισσότεροι των οποίων δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Εκκλησία, ίσως και τη θρησκεία της.

Γράφω με αφορμή την εξέγερσή τους κατά της απόφασης της κυβέρνησης που σταθμίζοντας την κρισιμότητα της πανδημίας ξανά (πολύ καθυστερημένα, όπως έχουμε ξαναγράψει) επέβαλε αυστηρό δήθεν λοκντάουν – μα μόνο στα λόγια αφού μπουλούκια πολίτες αλωνίζουν την χώρα με διάφορες δικαιολογίες. Βλέποντας την αδυναμία της κυβέρνησης, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και πυγμής, οι εκκλησιαστικοί δήλωσαν πως αυτοί θα ανοίξουν τους ναούς για τους πιστούς και θα καθαγιάσουν τα νερά στην εορτή των Φώτων και η κυβέρνηση ας «πάει να κουρεύεται»!

Πρόκειται για απίστευτους παλιανθρώπους. Από μία άποψη είναι χειρότεροι από τους αναρχοαριστερούς, χυδαιότεροι και πιο αλαζονικοί καθώς νομίζουν πως συνδέονται άμεσα με τον Ύψιστο.

Θα αγιάσουν τα νερά, ισχυρίζονται. Θα ρίξουν στη θάλασσα (στον Πειραιά και άλλα σημεία) έναν σταυρό, μερικοί παλαβοί θα βουτήξουν να τον βγάλουν – και έτσι θα καθαγιαστούν τα ύδατα. Θα καθαριστούν από τα σκουπίδια; Όχι. Θα πάψουν οι τρικυμίες; Όχι. Θα γεμίσουν ωραία ψάρια; Όχι. Μήπως θα εμφανιστεί ο Κύριος να περπατά επί των υδάτων; Όχι. Ε, πώς ακριβώς θα καθαγιαστούν;

Φταίει βέβαια η εκάστοτε κυβέρνηση που δεν κάνει μία ριζική, ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση να τους διαολοστείλει (εκεί που πραγματικά ανήκουν). Μία φορά θα χάσει τις ψήφους των «πιστών». Μετά δεν θα μπορούν να εκβιάζουν με την ανυπακοή τους.

Και ο απόστολος Παύλος συμβουλεύει τους πιστούς να υπακούνε την κυβέρνηση. Στην Επιστολή του στον Τίτο γράφει (3.1): «Υπομίμνησκε (θύμιζε) αυτούς αρχαίς και εξουσίαις υποτάσσεσθαι, πειθαρχείν…»

Ο απόστολος γνώριζε πως αν νομίζεις ότι συνδέεσαι με τον Ύψιστο, εύκολα νομίζεις πως είσαι υπεράνω των νόμων της Πολιτείας, υπεράνω της κυβέρνησης (όπως οι αναρχοαριστεροί με τη – φανταστική – σύνδεσή τους με την Ιστορία). Και στην προς Ρωμαίους γράφει (6.16) «Να γίνετε δούλοι Δικαιοσύνης»!

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο σπουδαγμένος πρωθυπουργός να θυμίσει στους εκκλησιαστικούς την υποταγή που συμβουλεύει ο απόστολος αυτός; Διότι ποια Δικαιοσύνη προωθούν όταν μόνο αυτοί ενθαρρύνουν τους αφελείς πιστούς σε ανυπακοή και κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας;

Ή να τους θυμίσει πως ο Χριστός δεν ήταν μεγάλος γαιοκτήμονας, δεν πληρωνόταν από το κράτος, δεν φορούσε άμφια χρυσοποίκιλτα, ούτε τιάρες, ούτε κρατούσε επίχρυσες ποιμενικές ράβδους, ούτε ταξίδευε με ακριβές άμαξες. Έναν γάιδαρο όλο κι όλο καβάλησε μια φορά και μπήκε στην Ιερουσαλήμ.

Τι παριστάνουν οι ιεράρχες αυτοί με τα χλιδάτα μέγαρα και οχήματα αφενός και τα πένθιμα κατάμαυρα καλυμμαύκια αφετέρου;

Δυστυχώς ούτε ο πρωθυπουργός γνωρίζει τα απλά της χριστιανικής πίστης (ή αν τα γνωρίζει δεν έχει κότσια να τα υπενθυμίσει στους εκκλησιαστικούς), ούτε οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι που χάριν πολιτικής ορθότητας θίγουν μόνο ανώδυνα σημεία..

Και σαν τους αντίχριστους αναρχοαριστερούς οι εκκλησιαστικοί δούλοι του Χριστού κάνουν την άχρηστη επανάστασή τους, νομίζοντας πως οι ίδιοι και τα ποίμνιά τους είναι απρόσβλητοι από τον φονικό ιό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *