ΠΟ213: Αντιφατικότητα αναρχοαριστερών

ΠΟ213: Αντιφατικότητα αναρχοαριστερών

1. Ίσως αυτό θα έπρεπε να μπει στην κατηγορία Ψυχολογίας. Μα είναι βασικά πολιτικό άρθρο.

Στις αρχές Νοεμβρίου αναρτήσαμε στο Βίγλα το Ε965. Οχτωβριανή Επανάσταση (2): Λένιν και Γερμανοί και λίγο αργότερα το ίδιο στο Facebook για μία εβδομάδα.

Ως συνήθως με τέτοια αντι-κομμουνιστικά και αντι-μαρξιστικά άρθρα έχουμε πολλά σχόλια κυρίως από αναρχοαριστερούς που συχνά -είναι ολοφάνερο- δεν διαβάζουν το άρθρο και συχνότερα δεν καταλαβαίνουν τι λέει.

Μαγεμένος κι εγώ από τα συνθήματα περί δικαιοσύνης, ισότητας και ανύψωσης του Ανθρώπου, πέρασα μερικά χρόνια της αμαρτωλής νεότητάς μου, όπως πολλοί άλλοι, στον κομμουνισμό – στο εξωτερικό. Πήγα μάλιστα ως εκπρόσωπος φοιτητών σε χώρες της Σοβιετίας σε διάφορα Συνέδρια. Αλλά κάποια ώρα τα μάγια έσπασαν και δίχως τύψεις ή παράπονο για τον χαμένο χρόνο στράφηκα σε άλλη κατεύθυνση.

Όχι στο καπιταλιστικό ή σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο. Υπάρχει ο καπιταλισμός (και σοσιαλδημοκρατία), ο κομμουνισμός (και αναρχοαριστερισμός) μα και ο αληθινός φιλελευθερισμός.

Αν τα αμόρφωτα τρολ της Αναρχοαριστεράς ενδιαφέρονταν έστω και λίγο για την αλήθεια, θα μάθαιναν πως έχω κριτικάρει το άρρωστο καπιταλιστικό σύστημα εξίσου έντονα όπως και τον κομμουνισμό. Κι έχω γράψει ξεκάθαρα για τον αληθινό φιλελευθερισμό τον οποίο καπηλεύονται οι Δεξιοί και καπιταλιστές και τον οποίο οι αναρχοαριστεροί δεν γνωρίζουν.

2. Στην πλειονότητά τους τα σχόλια, μου επιτίθενται ως διαστρεβλωτή της Ιστορίας και πληρωμένο προπαγανδιστή του καπιταλισμού ή και του φασισμού!

Είναι απίστευτη αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη αναγνώρισαν οι κομμουνιστές πολλά λάθη και πολλά εγκλήματα που έκαναν οι Σοβιετικοί. Γι’ αυτό βέβαια τα κομμουνιστικά κόμματα έχουν εξαερωθεί.

Εδώ είναι σαν να μην έχουν αντιληφθεί πως το τείχος του αίσχους στο Βερολίνο έχει πέσει. Πως η Σοβιετική Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί. Πως ο μαρξισμός είναι πλέον θέμα μόνο ακαδημαϊκής μελέτης ως θεωρία στην Κοινωνιολογία.

Πώς μόνο εδώ στην τρελή ροδιά ανθεί αυτός ο αηδιαστικός Αναρχοαριστερισμός;

Μερικοί τους λένε ντουβάρια. Εγώ – τσιμεντόλιθους.

3. Κανένα ταλαίπωρο τρολ, βέβαια, δεν παραθέτει γεγονότα ή επιχειρήματα λογικά και σχετικά με το θέμα. Αμφιβάλλω αν ξέρουν τι είναι αυτά. Μόνο κάποιος Therry Jay προσπάθησε να κάνει κριτική. Iδού το σχόλιο ατόφιο με αριθμημένες προτάσεις για εύκολη ανάλυση και αναφορά:

«1) Δεν ξέρω τι σου λένε οι Χρυσαυγίτες φίλοι φίλων σου, αλλά το αν ο Βλαντιμίρ Ίλιτς ήταν άξιος να παράγει πολιτικό λόγο ή να ηγηθεί μιας επανάστασης, από πού προκύπτει ακριβώς; 2) Μπορείς να αναφέρεις ιστορικά γεγονότα μαζί με προσβολές, αλλά νοηματικά κάνεις μόνο άλματα και σαχλές επιθέσεις. 3) Οι Γερμανοί ήταν εχθροί του Τσάρου, οπότε η χρηματοδότηση μιας επιτυχημένης επανάστασης και η παύση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου με μία κίνηση δείχνουν ικανό ‘ηγέτη’. 4) Το γερμανικό κράτος αν χρηματοδότησε όντως την επανάσταση, δεν σημαίνει τίποτα, καθώς ακόμα και σήμερα συγκρούεται χωρίς αποτέλεσμα με τη Ρωσία. 5) Μακάρι να είχαν χρηματοδοτήσει κι άλλες επαναστάσεις πάντως τότε. 6) Τέλος, η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν έγινε μόνο από τον Λένιν και τους ακολούθους του αλλά από έναν σκασμό κόσμο, πολιτικών ομάδων/στρατών. Μάλλον εσύ αναμασάς τα όσα γράφανε επί Στάλιν. Πες με νέο-κομμουνιστή σαν καλός φασιστάκος που είσαι, αλλά άσε την ιστορία για όσους προσπαθούν να ’ναι αμερόληπτοι και συνεπείς μαζί της

4. Δεν ξέρει λέει, μα ξέρει αφού έγραψα ξεκάθαρα – δεν είναι “φίλοι φίλων” μα “άγνωστος γνωστός γνωστού μου”: συνηθισμένη διαστρέβλωση γεγονότων.

Η φράση “από πού προκύπτει ακριβώς” δίνει την εντύπωση στοχαστικού βάθους και ανακάλυψης ανακολουθίας, μα κι εδώ έδωσα τα στοιχεία συνοπτικά. Πάλι στρέβλωση.

Η 2η πρόταση του κ. Jay κάνει αυτό ακριβώς που επικρίνει στο άρθρο: προσβολές (δίχως γεγονότα), νοητικό άλμα, και σαχλή επίθεση.

Η 3η πρόταση είναι άσχετη και, βέβαια, ο «ιμπεριαλιστικός» πόλεμος δεν σταμάτησε. Ναι, η Ρωσία των Μπολσεβίκων αποσύρθηκε μα ο Λένιν πούλησε στους Γερμανούς μια τεράστια φέτα της νότιας Ρωσίας κι ένα εκατομμύριο Ρώσους κατοίκους! Αυτό αποσιωπάται από τους κομμουνιστές.

Η 4η είναι ασυνάρτητη και ψεύδος.

Η 5η είναι μία ευχή. Η 6η είναι πάλι στρέβλωση: μόνο οι Μπολσεβίκοι ξεσηκώθηκαν (με τους δικούς τους ενώ ο Λένιν κρυβόταν). Νωρίτερα, το 1905 όντως ξεσηκώθηκε ένας σκασμός κόσμος» ενώ ο Λένιν κρυβόταν στην Ελβετία.

Σε μία παράγραφο αναφέρω τους σύγχρονους Ρώσους ιστορικούς μα αυτός κολλά στους γραφιάδες του Στάλιν.

Τελικά με αποκαλεί “φασιστάκο” και ανιστόρητο ενώ προφανώς ο ίδιος και οι “σύντροφοι” είναι αμερόληπτοι και συνεπείς ιστορικοί.

Το χειρότερο από όλα είναι η αλαζονεία στην μαύρη αμάθειά του. Ναι, δέχεται το γεγονός πως ο Λένιν έπαιρνε λεφτά από τους Γερμανούς (ενώ ο ίδιος και οι σύντροφοι το αρνούνται) μα είμαι ταυτόχρονα ανιστόρητος!

Δεν παραθέτει ούτε ένα στοιχείο που να ανατρέπει τα όσα έγραψα – μόνο τα αναρχοαριστερά κλισέ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *