28. Διεθνή: Βομβαρδισμοί στο Ισραήλ

28. Διεθνή: Βομβαρδισμοί στο Ισραήλ

- in Διεθνή
0

Είναι γεγονός ομολογημένο και από Άραβες Παλαιστίνιους πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Χετζμπολάχ ρίχνουν πυραύλους τακτικά στο Ισραήλ. Βλέπουμε στη φωτογραφία πυραύλους να εκτοξεύονται μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Είναι γεγονός επίσης πως οι εκτοξευτήρες είναι τοποθετημένοι μέσα στην πυκνοκατοικημένη Γάζα ή άλλη πόλη, σε νοσοκομεία ή σχολεία, έτσι που τα ισραηλινά πυροβόλα να μην μπορούν να ανταποδώσουν και να εξαρθρώσουν τους εκτοξευτήρες για να μην δημιουργούνται παράπλευρες απώλειες αμάχων. Η φωτογραφία δείχνει παιδιά να παίζουν πλάι σε εκτοξευτήρες δίπλα σε κτίριο.

Αυτό το γεγονός αποσιωπάται τόσο από τους ίδιους τους Άραβες τρομοκράτες όσο και από τους υποστηρικτές τους στη Δύση.

Τους ονομάζω τρομοκράτες κι όχι αγωνιστές ή μαχητές ελευθερίας, διότι (α) βομβαρδίζουν άμαχους πολίτες στο Ισραήλ, όχι στρατιωτικούς στόχους και (β) διότι κρύβονται πίσω από δικούς τους άμαχους πολίτες, γυναίκες και παιδιά.

Τώρα μπορεί κανείς να ισχυρισθεί πως η Γάζα και η Δυτική Όχθη είναι πυκνοκατοικημένες περιοχές και εξ ανάγκης οι εκτοξευτήρες θα βρίσκονται σε περιοχές αμάχων. Τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν δημοσιευθεί συχνά από μη-Άραβες.

Αυτό σίγουρα δεν ευσταθεί για τη Δυτική Όχθη που συμπεριλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις άγονης, ακατοίκητης ερήμου. Τι γίνεται με τη Λωρίδα της Γάζας, όμως;

Παραθέτω έναν συγκριτικό χάρτη που δείχνει την πυκνότητα κατοίκησης σε μεγαλουπόλεις, πόλεις στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα. Τον δανείζομαι από άρθρο του Ron Barak στο Διαδίκτυο 25/10/20, ο οποίος τον πήρε από το This Week in Palestine από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Global Human Settlement, World Population Density.

Το βαθύ κόκκινο δείχνει την πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ναι, σωστά, υπάρχουν πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γάζα μα υπάρχουν και περιοχές σχεδόν ολότελα άδειες (ανοιχτό γαλάζιο)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *