ΠΟ290: Κομμουνισμός, ναζισμός, φασισμός

ΠΟ290: Κομμουνισμός, ναζισμός, φασισμός

Δεν είναι παράξενο που αυτήν την εποχή οι ΗΠΑ αρνούνται να βοηθήσουν στρατιωτικά την Ουκρανία και, μάλιστα, ζητούν από τους Ουκρανούς να μην καταστρέψουν τα διυλιστήρια μέσα στη Ρωσία. Διότι, ισχυρίζονται, εκτός του ότι οι Ρεπουμπλικάνοι εμποδίζουν τη στρατιωτική βοήθεια, μπορεί να υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου και καταστροφή των διυλιστηρίων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου καθώς η διαθέσιμη ποσότητα μειώνεται.

Και τα δύο είναι ψεύδη. Η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε, αν ήθελε να βρει τρόπους να σταλεί βοήθεια στην Ουκρανία και η κλιμάκωση που διαλαλεί το Κρεμλίνο είναι μπλόφα. Οι Αμερικανοί επιδίδονται απλώς στη συνηθισμένη προδοτική απεμπλοκή τους.

Η φασιστική Ρωσία έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί αν όχι το 2014, το Φεβρουάριο του 2022 όταν εξαπέλυσε την αισχρή εισβολή της στην Ουκρανία. Και αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα, η Ευρώπη ίσως έχει πόλεμο χειρότερο. Προσέξτε τις ομοιότητες.

Οι Ναζί –

α) Εισέβαλαν στις γειτονικές χώρες κοροϊδεύοντας τους Δυτικούς συμμάχους με ψευδείς δηλώσεις ειρήνης.

β) Ψεύδονταν αδιάκοπα στον λαό τους.

γ) Στόχευαν εθνικές μειονότητες (Εβραίους, Ρωμά).

δ) Χρησιμοποιούσαν χείμαρρους ψεμάτων προπαγάνδας.

ε) Τελικά η Βρετανία τους αντιμετώπισε μόνη ωσότου και η Αμερική αναγκάστηκε να πολεμήσει.

Οι Ρώσοι σήμερα –

α) Εισέβαλαν στις γειτονικές χώρες κοροϊδεύοντας τους Δυτικούς συμμάχους με ψευδείς δηλώσεις ειρήνης.

β) Ψεύδονταν αδιάκοπα στον λαό τους.

γ) Στόχευαν εθνικές μειονότητες (Ουκρανούς, Πολωνούς).

δ) Χρησιμοποιούσαν χείμαρρους ψεμάτων προπαγάνδας.

ε) Μόνη η Ουκρανία αντιμετωπίζει τη ρωσική βαρβαρότητα ωσότου και η Αμερική αναγκάστηκε να βοηθήσει στέλνοντας όπλα.

Ναζήδες δεν είναι λοιπόν οι Ουκρανοί όπως προπαγανδίζουν ασυνάρτητα οι Ρώσοι, μα οι ίδιοι οι Ρώσοι. Ο Πούτιν, πρώην καγκεμπίτης, είναι τώρα ηγέτης μιας επικίνδυνης φασιστικής χώρας. Δεν είναι λόγια και σημαίες που χαρακτηρίζουν ένα κράτος κι ένα έθνος, μα οι πράξεις του. Και οι Ρώσοι έχουν δείξει καθαρά το ποιόν τους.

Συχνά οι κομμουνιστές διακηρύττουν τον εαυτό τους ενάντια στους φασίστες. Μα αυτά είναι λόγια προπαγάνδας. Ο Στάλιν δεν δίστασε να συμμαχήσει με τον Χίτλερ και μάλιστα να προσφέρει βοήθεια με πρώτες ύλες και τρόφιμα, για να καταλάβει την ανατολική Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες. Στην πραγματικότητα δεν είναι εχθροί. Συμμαχούν όπου μπορούν και το ένα καθεστώς γεννά το άλλο (Σοσιαλισμός στην Ιταλία και Γερμανία γίνεται φασισμός. Κομμουνισμός στη Σοβιετία γίνεται φασισμός επίσης. Οι κρατικοί μηχανισμοί καταπίεσης των μαζών και εξόντωσης αντιφρονούντων είναι παρόμοιοι. Όπως το μίσος τους για ελεύθερη έκφραση και μετακίνηση.

Περιμένουν οι Δυτικοί να επιτεθούν οι Ρώσοι και σε άλλες χώρες προτού αντιμετωπίσουν δυναμικά τους φασίστες όπως έκαναν οι Αγγλο-Γάλλοι τη δεκαετία του 1930 και το 1940;

Είναι δυστυχώς δειλοί καλοπερασάκηδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *