Παιδεία (16): Ανωτάτης Παιδείας πισωγυρίσματα

Παιδεία (16): Ανωτάτης Παιδείας πισωγυρίσματα

- in Παιδεία
0

Ακόμα και σοβαροί δημοσιογράφοι, ακόμα και πολυμαθείς πανεπιστημιακοί, ακόμα και μετά από 4 γεμάτα έτη σκόπιμης αντισυνταγματικής, αντιδημοκρατικής πολιτικής των κυβερνόντων τσιπριστών, εξακολουθούν να θεωρούν τον κ. Τσίπρα, με όλη την κυνική οπισθοδρομική εγκληματικότητά του, νορμάλ πολιτικό και γράφουν σάμπως και ανήκει στο είδος των νορμάλ πολιτών, δίχως να βλέπουν πως πρόκειται για έναν αδίστακτο κακοποιό που θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από κάγκελα σε αυστηρή απομόνωση.

Οι τρεις υπουργοί που διόρισε (πού ήταν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο αισχρό σύστημα του «εγώ αποφασίζω για όλα»;) στην πολύπαθη Παιδεία, έδειξαν πως ο τσιπρισμός θέλει τους πολίτες αμόρφωτους και ακαλλιέργητους ακριβώς σαν τον Αρχιερέα του!

Ο κ. Γαβρόγλου, του γουρλόματος και της αβρότητας, παρά τις γενικευμένες κι έντονες αντιρρήσεις των Πανεπιστημίων, προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται, να αναβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το να συγχωνεύσει διάφορα ΤΕΙ με Πανεπιστήμια. Προσέξτε την κουφότητα του ανθρώπου και της τσιπρικής τσαπατσουλιάς: νόμιζε πως έτσι θα γινόταν αναβάθμιση, ενώ έγινε υποβάθμιση των πανεπιστημίων.

Τα πλείστα πανεπιστήμιά μας, μετά από τόσες δεκαετίες κρατικής καταπίεσης υπουργικών παρεμβάσεων και τσιπρικών φοιτητικών ταραχών, είναι για κλάματα ή για γέλια, αν μπορεί κανείς να γελάσει με αυτούς τους επικίνδυνους κομισάριους της σχιζοφρένειας. Μα υπάρχουν και 2-3 που έχουν μερικούς καλούς καθηγητές και καλές (ακαδημαϊκά) Σχολές.

Έτσι ο πρύτανης του πανεπ. (και πολυτεχν.) Κρήτης αρνήθηκε αυτή τη συγχώνευση διότι το ΤΕΙ «δεν πληρεί τα κριτήρια αξιολόγησης που θέτει το [κάθε αξιόλογο] πανεπιστήμιο».

Μα όπως ξέρετε, οι τσιπριστές μισούν κάθε αξιολόγηση, όπως μισούν την αριστεία και τη Μεσαία Τάξη των «μπουρζουά». Διότι ενώ οικονομικά όλοι οι πρωτοκλασάτοι σαλταδόροι τους ανήκουν στην εύπορη Μεσαία Τάξη, δεν συμμερίζονται τη μόρφωση και τις ηθικές ή πολιτισμικές αξίες της.

Και το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Στις αναθεωρήσεις δήθεν του Συντάγματος (μέσα Φεβ. ’19) απέρριψαν, με τις υποκλεμμένες ψήφους εθνικόφρονων δήθεν βουλευτών (Ανέλ-ληνων του Καμμένου), την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενώ αυτά υπάρχουν σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της πολιτισμένης Δύσης, επιμένοντας στις σκοταδιστικές τους αντιλήψεις της σταλινικής Σοβιετίας. Δηλαδή μια φούχτα αμόρφωτοι μάγκες της Αναρχοαριστεράς αποφασίζουν πώς (δεν) θα εκπαιδεύονται τα Ελληνόπουλα. Και οι Έλληνες αναγκάζονται (πρώτιστοι οι κυβερνώντες) να στέλνουν τους γόνους τους στο εξωτερικό για ανώτερες σπουδές. Και ξοδεύουν συνολικά πάνω από 100 εκμ ετησίως οι πολύπαθοι πολίτες και υπερ-φορολογούνται συγχρόνως!

Και ο κ. Γαβρόγλου, με τη γουρλωμένη αβρότητά του, αποφάσισε να μετατρέψει τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ (που κατά μια έννοια είναι) κι έτσι να συγχέονται με τα πανεπιστήμια. Έτσι πήγε ο Μωάμεθ στο βουνό.

Πώς καταστάλαξε τόση παλαβομάρα σε τούτη τη χώρα;;;

Να ελπίσουμε πως η κα Κεραμέως θα προχωρήσει σε κάτι καλύτερο; Οψόμεθα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *