Δ169: Ιαπωνία, Ουκρανία

Δ169: Ιαπωνία, Ουκρανία

- in Διεθνή
0

Η Ιαπωνία από την αρχή στήριξε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Μάιο, άρχισε να στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και οι Ρώσοι εξοργίστηκαν – προφανώς μένοντας με την ιδέα πως μόνο εκείνοι μπορούν να στέλνουν στρατεύματα για να σκοτώνουν Ουκρανούς.

Στις αρχές Μαΐου, οι Ιάπωνες έστειλαν 100 “φορτηγά” (του μισού τόνου) τα οποία όμως ήταν στρατιωτικά. Μετά έστειλαν τεθωρακισμένα οχήματα (εκτός από τανκς όμως) για επίπεδα και τραχιά εδάφη. Επίσης 30.000 μερίδες τροφίμων. (Οι νόμοι εξαγωγής απαγορεύουν στις επιχειρήσεις να εξάγουν επιθετικές στρατιωτικές συσκευές, μα με διάφορους τρόπους παρακάμφθηκαν!)

Στα τέλη Μαΐου, το ρωσικό υπ. Εξωτερικών κάλεσε τον Ιάπωνα πρέσβη και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση της Ιαπωνίας. Διότι οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία φέρνει κλιμάκωση στον πόλεμο και η “κυβέρνηση Κιέβου” θα προκαλέσει αυξημένα θύματα! (Μόνοι οι Ρώσοι, κατά το ρωσικό σκεπτικό, μπορούν να προκαλούν με βομβαρδισμούς αυξημένα θύματα!)

Ο πρωθυπουργός Fumio Kishida υποσχέθηκε πρόσθετη αποτελεσματική βοήθεια.

Για να δούμε τι άλλο θα επινοήσουν οι Γιαπωνέζοι για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς. Ίσως αλεξίσφαιρα κιμονό και νίντζα μαχητικά αεροσκάφη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *