Ισ388βΙΠ28:Ισραήλ και Χαμάς

Ισ388βΙΠ28:Ισραήλ και Χαμάς

Εδώ σήμερα εξετάζω τη βοήθεια νερού που παρέχει το Ισραήλ στη Γάζα και την κατάχρηση που κάνουν οι λεβέντες της Χαμάς.

Υπήρχε ως φαίνεται στυγνή κατάχρηση πολύ νωρίτερα, από το 2015. Τότε η Χαμάς παρακρατούσε οικοδομικά υλικά που προμήθευαν οι Ισραηλινοί για την έγερση κατοικιών. Τα χρησιμοποιούσε για δικές της ανάγκες, που ήταν η κατασκευή υπόγειων καταφυγίων και τούνελ για τους τρομοκράτες.

Την ίδια χρονιά το Ισραήλ διπλασίασε την παροχή νερού στη Γάζα. Και το 2019 πρόσθεσε έναν τέταρτο αγωγό νερού στους τρεις που ήδη υπήρχαν. Σύμφωνα με προηγούμενες Συνθήκες το Ισραήλ έπρεπε να προμηθεύει 10 εκμ κυβικά πόσιμου νερού ετησίως. Το Ισραήλ προμήθευε 11,5 εκμ κυβικά.

Τώρα, έτος 2023, η Χαμάς έχει αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο οι γενναίοι της στρατιώτες και τεχνίτες ξεσκάβουν έναν μεταλλικό αγωγό νερού και μετά τον χρησιμοποιούν για να φτιάξουν ρουκέτες!

Έχουν βιντεοσκοπήσει και αναρτήσει την όλη διαδικασία από το σκάψιμο και τη μετακίνηση των κομματιών σωλήνα στα εργαστήρια ως τη γόμωση και την εκτόξευση της ρουκέτας!

Νέα στοιχεία δείχνουν πως τρομοκράτες της Χαμάς εκπαιδεύτηκαν στη Συρία από τους Βαγκνέρους του μακαρίτη Πριγκόζιν, πως οι Ρώσοι προμήθευσαν πυραύλους και ρουκέτες κι εκτοξευτήρες στη Χαμάς και πως ήταν αναμιγμένοι στην εισβολή της 7/10 (καθώς μαγνητοφωνήθηκαν οδηγίες στα Ρωσικά)!

Η εκσκαφή προχωράει…

 Μετά μπαίνουμε στη φάση της μεταφοράς στο εργαστήριο:

Και η κατασκευή με τη γόμωση:

Έτοιμες οι ρουκέτες:

Και η εκτόξευση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *