Τ187: Λένιν και Γερμανοί

Τ187: Λένιν και Γερμανοί

- in Ταυτότητα
0

1. Συνεχίζω με την Οχτωβριανή Επανάσταση, που έγινε τον Νοέμβριο, και τον αλησμόνητο Λένιν που έφερε τον παράδεισο. Μα πρώτα μια εξήγηση.

Κάποιος άγνωστός μου Έλληνας, μα γνωστός γνωστού, μου έγραψε πριν μερικά χρόνια από τη Νέα Υόρκη για κάποιο θέμα οικονομολογικό. Στη συνέχεια, αποδείχθηκε πως ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής και με πληροφόρησε πως οι χιτλερικοί δεν είχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν φούρνιζαν Εβραίους και όλες οι λεγόμενες μαρτυρίες (φωτογραφίες σορών πτωμάτων, ιστορίες επιζησάντων, αφηγήσεις αιχμαλωτισθέντων φρουρών, εγγράφων των Ναζί, του ίδιου του Μέιν Καμπφ του Χίτλερ κλπ., κλπ.) ήταν κατασκευάσματα των “σιωνιστών”! Αγνοώντας τον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Βρετανοί και Αμερικάνοι κατά του Χίτλερ, ισχυριζόταν πως ο μόνος εχθρός των χιτλερικών ήταν οι κομμουνιστές στην ΕΣΣΔ! Ποια σχέση ή συζήτηση μπορείς να έχεις με τέτοιους;…

Έτσι και οι νεο-κομμουνιστές σαν τον Πούτιν ή τους Έλληνες κομμουνιστές και αριστερούς κάθε απόχρωσης εξακολουθούν να θεωρούν τους Λένιν και Στάλιν σπουδαίους ηγέτες και ισχυρίζονται πως μαρτυρίες σαν του Χρουστσόφ και άλλων, καθώς και των εγγράφων στα Ρωσικά Αρχεία και τις χώρες δορυφόρους όπως η Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία κλπ., είναι σκευωρίες! Αγνοούν θεληματικά τις έρευνες των ίδιων των Ρώσων ιστορικών – Anfilov, Khlevniuk, Alena Ledeneva, Medvedev, Naumov, Elena Osokina, Petrov, Volkogonov, Yakovlev κ.α. – που γράφουν έχοντας μελετήσει τα απόρρητα Αρχεία του ΚΚΣΕ και της Προεδρίας.

Είναι σαν να ακούς αμαθείς ή μουρλούς να επιχειρηματολογούν ακόμα και στον 21ο αιώνα πως ο ήλιος ανατέλλει και δύει γύρω από μια επίπεδη, ακίνητη γη!

2. Οι απανταχού νεο-κομμουνιστές, απηχώντας τις αγανακτισμένες αρνήσεις των μπολσεβίκων (Λένιν κλπ.) το 1917, αρνούνται με όμοια αγανάκτηση πως ο Λένιν και το κόμμα του λάμβανε εκατομμύρια μάρκα από τους Γερμανούς για να προωθήσει την Επανάσταση στη Ρωσία κι έτσι, με την κατάληψη της εξουσίας, να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από τους Συμμάχους που πολεμούσαν τον Κάιζερ. Έτσι διάφορα αναρχοαριστερά τρολ στο Διαδίκτυο νομίζουν πως μόνο αυτοί/τές έχουν δικαίωμα να ιστορούν, παπαγαλίζοντας τη δική τους προπαγάνδα νεο-σταλινικών τυφλοπόντικων για τον Αλάθητο Λένιν. Κάποιος αμαθής εξανίσταται που γράφω πως ο Λένιν πήρε πολλά εκατομμύρια από τους Γερμανούς και άλλος με ειρωνεύεται πως φοβάμαι τον Λένιν γι’ αυτό γράφω έτσι!

Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν. Ο λατρευτός Λένιν, ούτε επαναστάτης ήταν, ούτε ικανός πολιτικός, ούτε στοχαστής άξιος λόγου. Ήταν ένας επηρμένος δικηγοράκος, αποτυχημένος σε όλα – επάγγελμα, μαρξισμό, επανάσταση και διακυβέρνηση, που πρόδωσε την πατρίδα του! Η Ιστορία το αποδείχνει πρώτον με τη συμπεριφορά του και δεύτερον με το ότι τίποτα δεν έμεινε από την «επανάστασή» του, μόνο μύθοι. Ούτε οι ευσεβείς κομμουνιστές δεν διαβάζουν πια τους πυρετικούς παραλογισμούς του (Πχ. Ματεριαλισμός κι Εμπειριοκριτικισμός), αν τους διάβαζαν ποτέ. Προσέξτε, τώρα.

3. Κάποιος Καρλ Μουρ (Karl Moor), Ελβετός σοσιαλδημοκράτης γερμανικής εθνικότητας, πέθανε τον Ιούνιο 1932 στο Βερολίνο και ο μπολσεβίκος Ράντεκ έγραψε στις 14 έναν επικήδειο στην Izvestia όπου ομολογεί πως ο Μουρ είχε βοηθήσει χρηματικά τους Μπολσεβίκους πριν την επανάσταση. Και όπως αποδείχτηκε, ο Μουρ ήταν τότε πράκτορας των Γερμανών που είχε δώσει 83.513 δανέζικες κορώνες στον Γκανέτσκι, βοηθό του Λένιν. (Φυσικά ο φιλαλήθης Λένιν ούρλιαζε στις μέρες του πως ήταν αντι-επαναστατική βρώμικη σκευωρία των Αρχών!)

Υπάρχουν και γερμανικά έγγραφα. Στις 3/6/1918 ο κόμης Mirbach, Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα, τηλεγράφησε στο Βερολίνο ζητώντας 3 εκατομμύρια μάρκα τον μήνα για να καταπολεμηθεί η προπαγάνδα των Συμμάχων μέσα στη Ρωσία. Ο δε αξιωματούχος Trautmann του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως χρειαζόταν να σταλούν στη Μόσχα 40 εκατομμύρια μάρκα! Υπάρχουν και άλλα, αν οι λενινιστές όντως ενδιαφέρονται να ψάξουν λίγο.

Τον Ιούλιο 1915, πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, κάποιος Γερμανός αξιωματούχος στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο von Jugow, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να στείλει 5 εκατομμύρια μάρκα για να εντατικοποιηθεί η επαναστατική προπαγάνδα στη Ρωσία και η αποστολή διεκπεραιώθηκε τον ίδιο μήνα. (Σελίδες 3-4, 10, 14 στο Germany and the Revolution in Russia, Λονδίνο 1958 Z.A.B. Zerman. Σαφώς καπιταλιστική προπαγάνδα για τους εντιμότατους Έλληνες αναρχοαριστερούς. Μα για έλεγχο συμβουλεύτηκα και τη βιογραφία Lenin: Politichesky portret του Ρώσου στρατηγού Dimitri Volkogonov. Πληρωμένος και αυτός;…)

4. Όταν η Προσωρινή κυβέρνηση του Κερένσκι το καλοκαίρι του 1917, δηλαδή λίγο πριν την Επανάσταση, κατηγόρησε τους Μπολσεβίκους Γκανέτσκι και Κοζλόφσκι ότι έπαιρναν χρήματα από τους Γερμανούς, ο Λένιν απέρριψε τις κατηγορίες ως “συκοφαντική βρωμιά” (26-27 Ιουλίου) δηλώνοντας πως οι Γκανέτσκι και Κοζλόφσκι δεν ήταν Μπολσεβίκοι αλλά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Πολωνίας, πως ο ίδιος και οι δικοί του δεν είχαν καμιά χρηματική συναλλαγή με τον Γκανέτσκι και πως επρόκειτο για σκευωρία, “ένα βρώμικο κόλπο” των ανακριτικών αρχών!

Στην πραγματικότητα, όταν ο Γκανέτσκι συνελήφθη επί Στάλιν το 1937 (κι εκτελέστηκε με τη γυναίκα του και τον γιο του ) αποκαλύφθηκε πως ήταν κομματικός από την δεκαετία 1890: Οπότε ο Λένιν ψευδόταν με τον συνηθισμένο κυνισμό του!

Και όταν ο Λένιν στην επιστροφή του από την Ελβετία έφθασε στο Trolleborg της Σουηδίας (Απρίλης 1917) και από εκεί πήγε με τη συνοδεία του στη Στοκχόλμη, ο Γκανέτσκι τους υποδέχτηκε και πλήρωσε για όλα τα έξοδά τους στη Σουηδία, ακόμα και για τα καινούργια ρούχα και παπούτσια του Λένιν και για το εισιτήριο επιστροφής του στη Ρωσία. Οπότε και σε αυτό το σημείο ψευδόταν ο Λένιν: είχε όντως χρηματικές συναλλαγές με τον Γκανέτσκι!

Και βέβαια οι Γερμανοί είχαν παραχωρήσει στον Λένιν και μερικούς συντρόφους του (μαζί και η γυναίκα του Nadezhda Krupskaya αλλά και η ερωμένη του Inessa Armand) το σφραγισμένο τρένο που τους πήγε μέσω Γερμανίας από την Ελβετία στη Σουηδία και από κει στην Πετρούπολη, για να κάνουν την επανάστασή τους και να αποσύρουν τον Ρωσικό στρατό από τον πόλεμο χαρίζοντας επίσης στη Γερμανία τεράστιες εκτάσεις ρωσικού εδάφους στα νοτιοδυτικά ως και στον Καύκασο κι εκατομμύρια Ρώσους πολίτες (με τη Συνθήκη Μρεστ-Λιτόφσκ Μάρτιος 1918. Οι Τρότσκι, ο οποίος παραιτήθηκε από υπ. Εξωτερικών, Μπουχάριν και Ράντεκ ήταν εναντίον της αισχρής συμφωνίας)! Το τρένο σταμάτησε στο Βερολίνο για μισή μέρα – για συνομιλίες άγνωστου ως σήμερα περιεχομένου!

Μα για τους ευσεβείς νεο-κομμουνιστές με το «ηθικό πλεονέκτημα» που, αντί να κοιτάξουν κανένα βιβλίο της προκοπής, πιπιλούν τα γλειφιτζούρια της στρεβλωτικής αριστερής παραπλάνησης, αυτά όλα είναι «καπιταλιστική προπαγάνδα» και (κατά τον Λένιν) «συκοφαντική βρωμιά»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *