Τ161: Δύο κομματάρχες!

Τ161: Δύο κομματάρχες!

- in Ταυτότητα
0

1. Ο κ. Τσίπρας θα μείνει και αυτός «αείμνηστος» στην παράδοση των μεγάλων ανίκανων απατεώνων που κοσμούν την ελληνική ιστορία. Η σύγκριση με αυτόν που τον ακολούθησε στην πρωθυπουργία το 2019 είναι εκτυφλωτικά ασύγκριτη.

Όλοι κάνουμε λάθη σε μια ζωή γεμάτη πόθους και πάθη. Αυτά μπορεί να είναι λίγα κι εφόσον ο άνθρωπος ομολογεί τις αδυναμίες του και καταβάλλει έντιμες προσπάθειες να τις διορθώσει, τις συγχωρούμε. Αν είναι όμως πολλές και ο δράστης όχι μόνο δεν τις ομολογεί μα ούτε προσπαθεί να τις μειώσει, τότε μένει ασυγχώρητος και καταδικασμένος μόνος του για γελοιοποίηση και περιφρόνηση από την Ιστορία.

2. Στις 28 Απριλίου (2020) ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να σκιαγραφεί το πρόγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα μετά από δυο σχεδόν μήνες περιοριστικών μα σωτήριων για την υγεία μας μέτρων.

Ήπιος, νηφάλιος, καθόλου αλαζονικός. Δεν πρόταξε ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του· δεν κεφαλαιοποίησε την προφανέστατη επιτυχία για την οποία η Ελλάδα επαινείται διεθνώς. Ούτε βέβαια, αναφέρθηκε σε αντιπάλους ή προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είπε απλά: «Οι μεγάλες επιτυχίες οφείλονται στους πολλούς μικρούς ήρωες. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας παράδειγμα». Και πρόσθεσε, πάλι νηφάλια: «Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για την συνέχεια… Η έξοδος από την καραντίνα θα γίνει βήμα-βήμα. [Υπάρχει] πιθανή αναζωπύρωση της απειλής».

Και ακολούθησαν οι υφυπουργοί με τις λεπτομέρειες. Και αποτέλεσε πολύ καλή έκπληξη ο κ. Σκέρτσος.

3. Πάμε τώρα στον σπουδαίο και τρανό, άσχετο κ. Τσίπρα, μέγα εκπρόσωπο και πηγή του τσιπρισμού. Ανακαλέστε τη μοχθηρία και διαστροφή και αλαζονεία που εξέπεμπε σε κάθε ομιλία του (ακόμα και τώρα), ιδίως όμως, με τη δική του κανονικότητα στην Ιθάκη, τέλος του μνημονίου:

Προσέξτε το μίσος και τη διχαστικότητα: «Η βία και η καταστολή έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας. Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί [δηλαδή ο Παπαδήμος] και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες [δηλαδή ο Στουρνάρας]. Φασιστικές συμμορίες βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια».

Και αυτός ο αμόρφωτος αλητάκος της ψευδολογίας έσωσε δήθεν τη δημοκρατία! Ανακαλέστε και το φιάσκο της συγκάλυψης της ανικανότητας των δικών του που θανάτωσε 102 Έλληνες με την πυρκαγιά στο Μάτι – για την οποία δεν υπήρξε υπαίτιος! Ανακαλέστε και την τρομερή ερώτησή του – «Τα πλωτά μέσα από πού τα φέραμε; Του στρατού;»

Προσέξτε το υποκριτικό ενδιαφέρον με την εντελώς άσχετη ερώτηση και την ανυπόκριτη άγνοια!

Εδώ φαίνεται πόσο άξεστος και άσχετος με οτιδήποτε ήταν αυτός ο φοβερός φορέας της πολιτικής φαυλότητας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *