Δ156: Χώρα απειλή για όλους

Δ156: Χώρα απειλή για όλους

- in Διεθνή
0

1. Πόσοι γνωρίζουν την ιστορία της Ρωσίας πέρα από το κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ που επέφερε η Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων; Πόσοι ξέρουν πράγματι τι ήταν η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν που κάπως μαλάκωσε με τον Χρουστσόφ, παρήκμασε με τον Μπρεζνιέφ και τελικά διαλύθηκε με την Γκλασνόστ και Περεστρόικα του Γκορμπατσόφ 1989-1991;

Οι Ρώσοι έχουν το ρητό “Καταστρέφουμε για να δημιουργήσουμε ξανά”. Μόνο που όταν καταστρέψουν μια ξένη χώρα, έναν ξένο λαό, μια ξένη κουλτούρα, στην θέση της δημιουργούν μια νέα προέκταση της Ρωσίας.

Τη Μαριούπολη, ξέρετε, την ισοπέδωσαν βομβαρδίζοντας και νοσοκομεία και το παλαιό θέατρο όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες γυναικόπαιδα. Η πόλη είχε θαυμαστές συγκοινωνίες – τραμ και λεωφορεία – που αφανίστηκαν. Μα τον μήνα Μάιο 2023 οι Ρώσοι εγκαινίασαν εκεί το νέο δίκτυο τραμ! Χιλιάδες κάτοικοι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και μετανάστευσαν, μα οι Ρώσοι γιορτάζουν το νέο αξιοθρήνητο δικής τους δημιουργίας δίκτυο τραμ!

2. Με τον σκοταδιστικό Χριστιανισμό τους (και τις πολλές σέχτες του) οι Ρώσοι πιστεύουν, εδώ κι αιώνες, πως είναι πνευματικά ο πιο αναπτυγμένος λαός του κόσμου. Είναι βέβαιοι πως ό,τι κάνουν πάντα είναι ορθό. Ακόμα και όταν εγκληματούν, πάλι πράττουν ορθά. Δεν αναγνωρίζουν να έχουν κάνει ποτέ κάτι κακό: κανένα έγκλημα, καμιά εισβολή, κατάκτηση και καταπίεση. Αν έχουν συμβεί τέτοιες πράξεις αδικίας και κακοποίησης, πάντα φταίνε οι άλλοι!

Έτσι λοιπόν, η μεγάλη πλειονότητα ζουν συνεχώς σ’ ένα πελώριο ψέμα που διαπνέει σαν καταχνιά τη χώρα. Κι επειδή κάθε ψέμα που προωθούν προάγει το συμφέρον τους, δεν το ομολογούν και δεν το αφήνουν.

Επίσης πιστεύουν πως οι άλλες χώρες ζηλεύουν την Αγία Ρωσία και θέλουν να τη βλάψουν. Έτσι νιώθουν πως η χώρα τους ορθά δικαιούται να έχει γειτονικές χώρες ως χαρακώματα και να επεμβαίνει σε όποιαν άλλη χώρα! Στην πραγματικότητα μισούν τις ξένες χώρες και ιδίως την “παρηκμασμένη Δύση” όπως τη βλέπουν!

Τέτοιος είναι και ήταν στη γνωστή του Ιστορία ο λαός της Ρωσίας.

3. Σε όλη της την ιστορία η Ρωσία επιτιθόταν στους γείτονές της μα ποτέ δεν θεωρούσε πως εισέβαλε: πάντα λύτρωνε, βοηθούσε ή προστάτευε!

Από αρχαιότατους χρόνους, αυτό το μείγμα Σλάβων, Σκανδιναβών και Μογγόλων άρπαζε γειτονικά εδάφη άλλων λαών (με διαφορετική γλώσσα, θρήσκευμα και ιστορική παράδοση νόμων κι εθίμων). Οι κάτοικοι έπρεπε γρήγορα να ρωσοποιηθούν ή θα εξοντώνονταν ή θα μετατοπίζονταν με άθλιο, πρόστυχο τρόπο. Μα την ίδια ώρα παρουσίαζαν εαυτούς ως θύματα που δέχτηκαν κακοποίηση κάθε τύπου! Έτσι επεκτάθηκαν ανατολικά ως τον Ειρηνικό και δυτικά κλέβοντας εδάφη των Βαλτικών χωρών, της Πολωνίας και της Ουκρανίας, και νότια προς τον Καύκασο.

4. Μετά τη φρικτή Επανάσταση (1917) των κομμουνιστών του Λένιν, το νέο καθεστώς τρόμου και καταπίεσης άρχισε να σχεδιάζει και να προωθεί όμοιες ανατροπές στη Γερμανία, Ιταλία και άλλες χώρες (ως την Περσία και την Κορέα!). Συγχρόνως δημιουργούσε “κυβερνήσεις” από τους δικούς της οπαδούς κομμουνιστές σε αυτές τις χώρες που θα αναλάμβαναν μόλις ανέτρεπαν τη νόμιμη κυβέρνηση (όπως στη Ρωσία). Κι έτσι έδινε βοήθεια σ’ αυτές τις κυβερνήσεις που τη ζητούσαν – ενώ οι ίδιοι οι Ρώσοι λιμοκτονούσαν! Κομμουνιστικά καθεστώτα σε άλλες χώρες σήμαινε ρωσική επέκταση!

Μα οι Ρώσοι ηττήθηκαν οικτρά από τους Πολωνούς (και ο Στάλιν δεν τους το συγχώρεσε ποτέ διότι ήταν τότε ο ίδιος κομματικός κομισάριος στο ρωσικό στράτευμα). Έτσι τα σχέδια για επαναστάσεις στη δυτική Ευρώπη δεν υλοποιήθηκαν μα ούτε κι εγκαταλείφθηκαν.

Η υπονόμευση των “καπιταλιστικών κρατών” συνεχίστηκε ακάθεκτα και ύπουλα μέσω των ΚΚ και των Συντεχνιών στις χώρες αυτές στις δεκαετίες 1920 και 1930.

Η παγκόσμια ηγεμονία κομμουνιστικών χωρών ήταν το προσφιλέστερο όνειρο του Στάλιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *