Τ345β: Τέλειος Προφήτης (2)

Τ345β: Τέλειος Προφήτης (2)

- in Ταυτότητα
0

Αυτός ο Αλλάχ (και ο προφήτης του) δεν αναφέρει πουθενά εντολή για αγάπη και συμπόνοια, στοργή και φροντίδα.

1. Ο Μωάμεθ στην ισλαμική παράδοση είναι ο πρώτος Μουσουλμάνος και στη συνέχεια ο ανώτερος και καλύτερος των ανθρώπων, όπως είδαμε στο προηγούμενο Τ345: Τέλειος Προφήτης. Μα συγχρόνως είχε την αφέλεια να γράψει στο Κοράνι (48.2) πως παρά την επιλογή του ως Απεσταλμένος και Προφήτης του Αλλάχ θα έκανε και άλλα σφάλματα.

Ο Αλλάχ συγχωρεί τα σφάλματα εκ των προτέρων (πολύ βολικό αυτό!) μα τα σφάλματα είναι σφάλματα και, πρώτον, δείχνουν πως ο άνθρωπος δεν είναι τέλειος, ίσως ούτε καν καλός, και, δεύτερον, αυτά επηρεάζουν δυσμενώς άλλους ανθρώπους – και άντρες και γυναίκες.

2. Επιπλέον ο Αλλάχ του Κορανίου που είναι, τελικά, τα λόγια του Μωάμεθ είναι ένας σαδιστικός τύραννος και καθόλου θείος έτσι όπως τον παρουσιάζουν άλλες θρησκείες μα και οι μύστες του Ισλάμ (al-Arabi, al-Bistami, ibn Sina ή Αβικέννας, Ρούμι κλπ.). Τα μαρτύρια στα οποία υποβάλλονται οι αμαρτωλοί στην κόλαση είναι φοβερά. Το 4.56 λέει «Όσες φορές θα ψήνονται τα δέρματά τους (στη φωτιά), θα τα αντικαθιστούμε με άλλα δέρματα ώστε να δοκιμάζουν συνεχώς τον βασανισμό. Γιατί ο Αλλάχ είναι πανίσχυρος, σοφός.» Στο 4.64 ο Αλλάχ είναι «πολύ επιεικής και πολυεύσπλαχνος».

Είναι δυνατόν ένας σοφός και πολυεύσπλαχνος θεός να βασανίζει τόσο φριχτά τον αμαρτωλό στην αιωνιότητα; Για ποιο λόγο; Δεν υπάρχει καθόλου ευσπλαχνία και σοφία!

Ο δε παράδεισος για τους πιστούς είναι ένας αρχοντικός κήπος της Αραβίας με δροσερές σκιές, τρεχάμενα νερά, ποτάμια μέλι και γάλα και όμορφες μεγαλομάτες κοπέλες για την ευχαρίστηση των ανδρών (56.13-37, 76.13-21 κλπ. κλπ.)! Για το τι απολαμβάνουν οι γυναίκες δεν λέγεται τίποτα!!!

3. Επιπλέον, και ο Μωάμεθ κάνει το ίδιο αδιόρθωτο και ασυγχώρητο σφάλμα με τους χριστιανούς θεολόγους, δίνει αιωνιότητα στην κόλαση και τον παράδεισο. Και οι αφελέστατοι, μάλλον ηλίθιοι, ισλαμιστές το πιστεύουν. Μα κόλαση και παράδεισος είναι δημιουργήματα. Δεν συνυπάρχουν με τον Αλλάχ που είναι πριν τη δημιουργία τους, η οποία είναι σύγχρονη ή μεταγενέστερη των ανθρώπων – αφού η υπόλοιπη πλάση δεν εμπίπτει σε πίστη και απιστία ή καλοσύνη και αμαρτία. Και κάθε δημιούργημα έχει τέλος, αφού έχει αρχή. Οπότε αυτά τα δυο δεν μπορεί να είναι αιώνια, θα έχουν τέλος!

Το άλλο σαθρό κομμάτι της θεολογίας του αμόρφωτου καμηλιέρη είναι ότι για να τονίσει την παντοδυναμία του Αλλάχ, λέει πως (3.129) «Συγχωρεί όποιον θέλει και βασανίζει όποιον θέλει… ο Πολυεύσπλαχνος» και επαναλαμβάνεται πολλές φορές ως το 91.7-8 όπου ο Αλλάχ «εμπνέει στην ψυχή την ανυπακοή και την υπακοή της»! Αφού, λοιπόν ο ίδιος ο Αλλάχ με ανεξήγητο καπρίτσιο προκαθορίζει την πίστη και αξιέπαινη συμπεριφορά, την ποιότητα της ίδιας της ψυχής, γιατί θα φταίει αυτή και θα βασανίζεται στη φωτιά;… Δεν υπάρχει καμιά λογική, καμιά σοφία.

4. Το χειρότερο από όλα είναι πως αυτός ο Αλλάχ (και ο προφήτης του) δεν αναφέρει πουθενά εντολή για αγάπη και συμπόνοια, στοργή και φροντίδα, για όλους τους ανθρώπους που φέρουν στην οντότητά τους τη θεϊκή πνοή.

Ξανά και ξανά ο τέλειος προφήτης με εντολή του Αλλάχ παροτρύνει τους πιστούς να πιστεύουν στον (σαδιστικό) Αλλάχ, τον ένα θεό, και να σκοτώνουν όσους δεν πιστεύουν!

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε πιστούς και απίστους. Οι πιστοί πρέπει να είναι με πιστούς και να αποφεύγουν τους άπιστους όσο μπορούν, για να μην παρασυρθούν από τις αμαρτίες τους!

Μα στα εδάφια 2.191, 8.39, 9.5 κλπ. η οδηγία είναι ξεκάθαρη: «Και πολεμήστε τους [:απίστους, ειδωλολάτρες] (σκοτώνοντάς τους) ωσότου να μην υπάρχει πειρασμός και να είναι η θρησκεία του Αλλάχ [=Ισλάμ] η μοναδική»!

Ποιος πολυεύσπλαχνος θεός δίνει τέτοια εντολή στους πιστούς του;

Όχι, ο Αλλάχ είναι μάλλον πλασμένος καθ’ ομοίωση του προφήτη του και οι εντολές του εκφράζουν τις επιθυμίες του προφήτη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *