Μ106: Γιατί είπα πως είμαι καλά

Μ106: Γιατί είπα πως είμαι καλά

(Αληθινή ιστορία)

Ένας αγρότης ονόματι Μέιν είχε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κι έκανε μήνυση για ζημιές στον φορτηγατζή που τον τράκαρε.

Ο φορτηγατζής ανήκε σε μεγάλη Εταιρεία Μεταφορών και είχε προς υπεράσπισή του στο δικαστήριο μια έμπειρη ακριβή δικηγόρο η οποία εξέταζε τον αγρότη:

Δικ.: «Δεν είπες στη σκηνή του ατυχήματος πως ήσουν μια χαρά; Πώς τώρα ζητάς αποζημίωση για τραυματισμό;»

Μέιν: «Να σας πω. Είχα φορτώσει την αγαπημένη μου αγελάδα Μπέτι στο ημιφορτηγό μου…»

Δικ.: «Δεν θέλω λεπτομέρειες. Σε παρακαλώ να απαντήσεις την ερώτηση. Είπες ή δεν είπες στη σκηνή του ατυχήματος πως ήσουν μια χαρά;»

Μέιν: «Όπως έλεγα, είχα φορτώσει τη Μπέτι στον ημιφορτηγό μου και οδηγούσα στην Εθνική Οδό…»

Η δικηγόρος πάλι διακόπτει στρεφόμενη στον δικαστή «Κύριε δικαστά, προσπαθώ να αποδείξω πως στον τόπο του ατυχήματος ο κ. Μέιν είπε στον αστυνομικό περιπολίας πως ήταν μια χαρά. Έχουμε τη μαρτυρία του αστυνομικού. Μετά όμως κάνει μήνυση κατά της Εταιρείας μας! Νομίζω πως προσπαθεί να μας εξαπατήσει! Παρακαλώ ν’ απαντήσει στην ερώτηση!»

Μα ο δικαστής ήθελε τώρα να ακούσει τη συνέχεια της ιστορίας με την αγελάδα Μπέτι και τον ρόλο της στη μήνυση. Έτσι είπε «Θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει για τη Μπέτι!»

Ο Μέιν ευχαρίστησε τον δικαστή και προχώρησε στην αφήγησή του. «Οδηγούσα λοιπόν με τη Μπέτι στο ημιφορτηγό μου όταν ένα μεγάλο φορτηγό έρχεται από τα δεξιά μου παραβαίνοντας το «στοπ» και πέφτει πάνω μας. Η Μπέτι εκτινάχτηκε στο χαντάκι στα δεξιά καθώς το βανάκι μου έκανε στροφή επί τόπου κι εγώ στο αριστερό χαντάκι. Χτύπησα άσκημα στο κεφάλι, στο στήθος και στα πόδια και όταν συνήλθα άκουγα την αγαπημένη μου αγελάδα να βογκά γοερά. Δεν έβλεπα μα κατάλαβα από τα μουγκανητά πως κι εκείνη είχε τραυματιστεί σοβαρά. Τότε ήρθε και το περιπολικό και o αστυφύλακας πήγε κοντά στο ζώο, είδε πως υπέφερε πολύ και το πυροβόλησε να το απαλλάξει από τον πόνο του. Μετά κρατώντας το περίστροφό του ήρθε σε μένα λέγοντας μου πόσο άσκημα είχε χτυπήσει η Μπέτι μου – στο κεφάλι, στο στήθος και τα μπροστινά πόδια. Την πυροβόλησε στο μέτωπο ανάμεσα στα μάτια. Τότε με ρώτησε και μένα πως ένιωθα και αν είχα χτυπήσει. Εσείς τι θα του λεγάτε, Εντιμότατε; Ανασηκώθηκα, λοιπόν και είπα πως ήμουν μια χαρά!»

Ο αγρότης Μέιν κέρδισε τη δίκη και πήρε μια γερή αποζημίωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *