Μ114: Μερικές αστείες αφηγήσεις

Μ114: Μερικές αστείες αφηγήσεις

(από το Διαδίκτυο)

Α) Ξανθιά αστυνομικίνα

Η ξανθιά αστυνομικίνα σταματά μια ξανθιά οδηγό και ζητάει να δει την άδειά της. Εκείνη δεν φαίνεται να καταλαβαίνει: ” Άδεια;” Ψάχνει στην τσάντα της χώνοντας βαθιά το χέρι της, μα μοιάζει να μην ξέρει τι ψάχνει.

“Συγγνώμη, κυρία. Τι ακριβώς είναι αυτή η άδεια;”

“Βρε κουτή,” λέει η αστυνομικός, “Είναι ένα δίπλωμα, μια κάρτα, κάτι τέλος πάντων με τη φωτογραφία σου!”

Η οδηγός χώνει ξανά το χέρι και ψάχνει στην τσάντα της και τελικά βγάζει ένα καθρεφτάκι. “Να, έχει και την εικόνα μου!”

Η αστυνομικίνα κοιτά στο καθρεφτάκι λίγες στιγμές, το δίνει πίσω στην οδηγό και λέει: ” Θα γλυτώναμε όλη τη φασαρία, αν μου έλεγες πως είσαι κι εσύ αστυνομικίνα!”

Β) Ο δυνατός Δήμος δεν πληρώνει!

Το λεωφορείο 15 απέκτησε νέο οδηγό, που ευτυχώς ήξερε τη διαδρομή.

Στις τρεις πρώτες στάσεις δεν είχε κανένα πρόβλημα. Στην τέταρτη όμως μπήκε ένα ρωμαλέο, ψηλό παλικάρι που χαμογελαστά του έκλεισε το μάτι:

“Α, είστε καινούριος,” του είπε. “Ο δυνατός Δήμος δεν πληρώνει!” Και πήγε και κάθησε κάπου στο μέσο.

Ο οδηγός ξεροκατάπιε. Ο ίδιος ήταν λιγνός και κοντός, μόλις ένα κι εξήντα. Προτίμησε να μην πει τίποτα, μα δεν ένιωσε πολύ καλά.

Την επόμενη έγινε το ίδιο. Ο ρωμαλέος νέος μπήκε λέγοντας με σχεδόν προκλητική σιγουριά – “Ο δυνατός Δήμος δεν πληρώνει!”

Αυτό συνεχίστηκε όλη τη βδομάδα, όλο τον μήνα. Ο δυνατός Δήμος δεν πλήρωνε και πήγαινε στο συνηθισμένο κάθισμα!

Ο οδηγός ήταν τόσο ενοχλημένος που του κόπηκε ο ύπνος της νύχτας. Έτσι αποφάσισε να πάει σε μια κοντινή σχολή καράτε. Συγχρόνως έκανε ασκήσεις μπόντι-μπίλντινγκ. Σε δυο μήνες ένιωσε πως είχε πάρει αρκετό βάρος, οι μυς του είχαν αναπτυχθεί, όπως του είπε και ο δάσκαλος στο καράτε και είχε μάθει μερικά κόλπα της πολεμικής τέχνης!

Έτσι ένα πρωινό, όταν ο δυνατός Δήμος μπήκε στο λεωφορείο λέγοντας πως δεν πληρώνει, ο οδηγός του φώναξε άγρια “Γιατί παρακαλώ;”

Ο Δήμος κοίταξε λίγο σαστισμένος. “Μα έχω εισιτήριο διαρκείας.” Και τράβηξε το πορτοφόλι του με το εισιτήριο!

Γ) Ο Ρώσος στρατιώτης που πολεμά στην Ουκρανία συγκαταλέγεται πλέον στα γρηγορότερα πλάσματα του πλανήτη. Κάποιοι τον θέλουν να ξεπερνά τη γάτα, τον σκύλο, τον στρουθοκάμηλο, το άλογο και το τσίτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *