Ε1275: Έλλειψη αυτογνωσίας

Ε1275: Έλλειψη αυτογνωσίας

Πάσχουμε από πολλές ψευδαισθήσεις, φαντασιώσεις και πλάνες. Μια από αυτές είναι ότι γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Εδώ εγείρεται το γιγάντιο ψυχολογικό ερώτημα – Ποιος ή τι είναι αυτός ο «εαυτός». Εγείρεται επίσης η γνώση πως Nαι μεν γνωρίζουμε αρκετά για όσα βλέπουμε στον ψυχισμό μας και τα λέμε συλλήβδην «εαυτός» μα δεν δίνουμε σημασία (ιδίως στις συνεχιζόμενες αυταπάτες και τις αισχρότητες που ασχημονούν) και συνεχίζουμε την παράσταση της υποκρισίας. 

Πάμπολλοι δημοσιογράφοι έγραφαν για την ομόνοια που διέκριναν στον ξαφνικό θάνατο και στην κηδεία της κας Φώφης. Οι αρχηγοί όλοι και οι πρωτοκλασάτοι εκδήλωναν αρχικά τον υποκριτικό σεβασμό ή θαυμασμό τους σπεύδοντας με συνήθη σπουδή να πουν αερολογίες και αοριστολογίες για την αποθανούσα που, ενώ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στην πολιτική, την παρουσίαζαν ως μεγάλη βεντέτα! Μετά υπενδύθηκαν την πρέπουσα κατάνυξη στη λειτουργία στη Μητρόπολη – στην ανακήρυξη εθνικού πένθους κ.λπ. 

Πίστεψαν και προσπάθησαν με τόνους ευλαβικούς να δώσουν την εντύπωση πως ίσως θα εκδηλωνόταν μια νέα φάση στην πολιτική– ευγένειας, ομόνοιας, συναίνεσης. 

Ώριμοι άνθρωποι, μορφωμένοι, σχετικά λογικοί. Όμως δεν έχουν μάθει και μάλλον δεν θέλουν να μάθουν από την πρακτική εμπειρία.

Είναι δυνατόν ποτέ το ΚΚΕ (δεν θα πάω στις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες των φιλομαοϊστών, αναρχικών κ.λπ.) να ομονοήσει με τη ΝΔ; Ναι, ο Φλωράκης κάποτε συμμετείχε σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, μα ήταν εναντίον κάποιου άλλου και τον συνέφερε: δεν ήταν πολιτική αρχή ή πεποίθηση. 

Είναι δυνατόν το τσιπρικό τσούρμο του Σύριζα να ομονοήσει με παρατάξεις είτε στα δεξιά του είτε στα αριστερά; Ναι, τα έφτιαξε με τους Ανέλ-ληνες του Καμμένου διότι συνέφερε ενάντια στους υπόλοιπους Δεξιούς και Αναρχοαριστερούς. 

Τον ίδιο καιρό που γράφονταν οι ωραίες ευχές αυτές το ΠΑΜΕ το συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ (ουσιαστικά οι μπρατσάκηδες του, όπως η ΟΠΛΑ στην Κατοχή και στα Δεκεμβριανά), που αντιπροσωπεύει μόλις 150 εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά οργάνωσε απεργία και την επέβαλε στους κανονικούς 1.000 των λιμενεργατών!

Τον ίδιο καιρό, ο κ. Σπίρτζης (που δυστυχώς έχει αυτό το παράξενο ύφος μαφιόζου), πασοκογενής (δηλ. μετριόφρων κεντρώος, δήθεν) μα τώρα τομεάρχης στον Σύριζα για την Προστασία του Πολίτη, δήλωνε πως η κυβέρνηση διόρισε σκόπιμα στην Αστυνομία «ακροδεξιούς ρατσιστές και δολοφόνους»!

When will we ever learn? When will we ever learn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *