E1417: Προπαγάνδα…

E1417: Προπαγάνδα…

Ακούσαμε από τον Πούτιν επανειλημμένα πως δεν θα γινόταν καμιά εισβολή στην Ουκρανία και πως τα Ρωσικά στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα αποσύρονταν – όπερ κι εγένετο μα μόνο τόσο όσο για να ξαναγυρίσουν και να εισβάλλουν. Υποθέτω πως, ναι, μπορεί κάποιος που ψεύδεται τόσο επίμονα να λέει σε άλλες στιγμές την αλήθεια. Μα και για το ίδιο θέμα; Θα πει την αλήθεια για το ίδιο θέμα;

Μετά την εισβολή μάθαμε πως στη Ρωσία απαγορεύθηκε να γίνεται λόγος για «εισβολή» ή «πόλεμο» στην Ουκρανία. Η επιδρομή των Ρώσων στα Ουκρανικά εδάφη ήταν μια «ειδική στρατιωτική» ή μια «περιορισμένη επιχείρηση». Αυτή δε, είχε ως σκοπό την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, δηλ. την εκκαθάριση Νέο-Ναζιστικών στοιχείων που είχαν μολύνει κυβέρνηση και κουλτούρα της Ουκρανίας άσχετα με το ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι Εβραίος, όπως και ο υπουργός Άμυνας και άλλα στελέχη στη διοίκηση της χώρας. Τρεις θείοι του Ζελένσκι, μάλιστα, εξοντώθηκαν από τους Ναζί!

Πρέπει λοιπόν να υποθέσουμε πως ή ο Πούτιν πάσχει από άνοια ή έκανε λάθος κι εννοούσε την «από-Εβραιοποίηση» της Ουκρανίας.

Υπάρχει ένας Έλληνας ρεπόρτερ του MEGA, ο κ. Δ. Λιάτσος, κι ένας του OPEN, ο κ. Θ. Αυγερινός. Και οι δύο κάνουν ρεπορτάζ ζωντανό από τη Ρωσία (ο Αυγερινός ανταποκριτής από την Μόσχα ήταν ένα διάστημα στο Ροστόφ, ο Λιάτσος από την Μόσχα). Και οι δυο κάνουν ουσιαστικά προπαγάνδα για το Κρεμλίνο έχοντας, ως φαίνεται, κάποια συμπάθεια ίσως με το πρώην και σίγουρα με το νυν καθεστώς.

Άκουα ένα βράδυ τον κ. Αυγερινό (και τον έβλεπα στην οθόνη, να έχει μάλιστα πίσω στα δεξιά του σε ράφια με βιβλία τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα!) να μεταδίδει ειδήσεις από τα ρωσικά πρακτορεία πως οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν αμάχους ως ασπίδες και είχαν μάλιστα βάλει εκρηκτικά για να εμποδίσουν αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη.

Τώρα, πώς και δεν μας μετάδωσαν αυτήν την είδηση τόσοι άλλοι ρεπόρτερ που ήταν αυτοπροσώπως στη Μαριούπολη; Έχουμε τουλάχιστον άλλα 5 κανάλια εκεί μα κανένας δικός τους ρεπόρτερ δεν είδε να γίνεται κάτι τέτοιο. Ούτε οι ξένοι ρεπόρτερ από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία. Μόνο οι Ρώσοι!

Και γιατί ο κ. Αυγερινός δεν μας λέει για τους αντιφρονούντες στρατηγούς, για τους διαδηλωτές κατά της «περιορισμένης επιχείρησης» που ξυλοφορτώνονται και φυλακίζονται και τα μαθαίνουμε από τους ξένους δημοσιογράφους;

Πριν λίγες μέρες πάλι, ο κ. Λιάτσος έλεγε στο MEGA πως ο Πούτιν έκανε μια σοβαρή εκτεταμένη ομιλία, σε διάφορους σπουδαίους και τρανούς στη Μόσχα, και τόνιζε πως ενώ η ιδιωτική περιουσία είναι βασική αρχή στην καπιταλιστική Δύση κι ενώ στη Ρωσία δόθηκε ελευθερία για ιδιωτική περιουσία κι έγιναν αποκρατικοποιήσεις σε μεγάλη κλίμακα (δόθηκαν οι επιχειρήσεις στους ολιγάρχες που κατακλέψαν τον κοσμάκη!), ωστόσο, στη Δύση οι κυβερνήσεις καταστρατήγησαν αυτήν τη βασική αρχή και πάγωσαν τις ιδιωτικές περιουσίες των Ρώσων!

Ούτε ο κ. Λιάτσος μας μεταδίδει τα άλλα θαυμαστά που γίνονται στους δρόμους της Μόσχας και της Πετρούπολης. Και δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται τον χαοτικό παραλογισμό του Πούτιν (και των αυλοκολάκων του). Διότι το πάγωμα των περιουσιών των Ρώσων έρχεται ως «ειδική επιχείρηση» κυριολεκτικά και αληθινά μετά τη δική του εισβολή και καταστροφή των ιδιωτικών περιουσιών εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών!

Είναι τα διπλά κριτήρια του Πούτιν και των αναρχοαριστερών γενικότερα.

Αυτοί βομβαρδίζουν φορτηγά που φέρνουν βοήθεια στους Ουκρανούς και αποθήκες με πολεμοφόδια. Όχι, καμιά χώρα δεν πρέπει να βοηθήσει τους Ουκρανούς. Αν το κάνει, θα αντιμετωπίσει συνέπειες. Μα οι Ρώσοι μπορούν να βομβαρδίζουν όπως θέλουν και να φέρνουν Τσετσένους, Σύριους, και τώρα Αφρικανούς, να σφαγιάζουν τους ομόθρησκους (με τον Πούτιν) χριστιανούς στην Ουκρανία.

Οι Πουτινικοί Ρώσοι δεν ανέχονται καμιά ξένη χώρα, ιδίως το ΝΑΤΟ, να τους επιβάλλει όρους και κυρώσεις, μα αυτοί άνετα επιβάλλουν τη δική τους καταπίεση σε γειτονικές χώρες όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Γεωργία, το Καζακστάν κλπ., και ακόμα πιο πέρα στη Φιλανδία και Σουηδία και όπου αλλού τους καπνίσει. Τέτοια είναι η ψευδολογία του Κρεμλίνου που στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ήταν αναρτημένη από τις 26 Φεβρουαρίου είδηση πως οι Ρώσοι είχαν σημειώσει μεγάλη νίκη και είχαν διαλύσει το ουκρανικό κράτος!

Οι δυο δικοί μας ρεπόρτερ δεν το αναφέρουν αυτό, ούτε μας λένε αυτό που λέει η δημοσιογράφος του BBC, η Jenny Hill, πως πρόσφατα το Κρεμλίνο έκλεισε τον σταθμό Ηχώ της Μόσχας διότι χρησιμοποιούσε τη λέξη «πόλεμος». Όλες οι ιστοσελίδες του επίσης μπλοκαρίστηκαν.

Το αφήγημα που για πολλά έτη καλλιέργησε ο Πούτιν είναι πως οι διαβολικοί Δυτικοί και το ΝΑΤΟ θέλουν να καταστρέψουν την αγία Ρωσία και τώρα, ενώ οι Ρώσοι επί δικής του προεδρίας διαμέλισαν την ανεξάρτητη Ουκρανία, διαλαλεί πως οι Δυτικοί θέλουν να διαμελίσουν τη Ρωσία. Ενώ είναι οι δικές του Δυνάμεις που διαμελίζουν με πυραύλους αμάχους στη δύσμοιρη χώρα! (Υπάρχουν Νατοϊκές βάσεις στις Βαλτικές χώρες από το 2004 και άλλες στη Γερμανία και Τουρκία από πολύ νωρίτερα, μα ουδέποτε απείλησαν τη Ρωσία στο ελάχιστο!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *