Ε965: “Σταλινιστές συκοφάντες”

Ε965: “Σταλινιστές συκοφάντες”

Έτσι χαρακτήρισε ο κ. Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για λίγο καιρό στην τσιπρική κυβέρνηση 2015-19. Με τη συνηθισμένη οξυδέρκεια των πολιτικάντηδων και ιδίως των αναρχοαριστερών, ανακάλυψε αυτή την πλευρά των (πρώην) συντρόφων μόνο πρόσφατα, μετά αφού τον κατηγόρησαν για διάφορα όταν δήλωσε δημοσίως πως ο νέος Ποινικός Κώδικας, που θέσπισαν οι τσιπριστές πριν χάσουν την εξουσία, ήταν κομμένος και ραμμένος για να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες όταν θα δικάζονταν για τα εγκλήματά τους.

Είναι γνωστό πως υπήρξαν επί τσιπρικής διακυβέρνησης αρκετές συνεργασίες μεταξύ Σύριζα και Χρυσής Αυγής για να χτυπηθεί η Νέα Δημοκρατία – όπως πχ η ψήφιση της Απλής Αναλογικής. Το σκεπτικό ήταν πως τα μικρά κόμματα θα έπαιζαν ρόλο αποφασιστικό σε μελλοντικές καταστάσεις όπου κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα είχε απόλυτη πλειοψηφία. Έτσι συμφώνησε και στήριξε την πρόταση και η κα Φώφη του Πασόκ· θα έπαιζε κι αυτή ρόλο ρυθμιστή και θα έβγαινε από την αφάνεια!

Και νεοσταλινιστές και συκοφάντες είναι οι Συριζαίοι πολιτικάντηδες δίχως καμιά εξαίρεση. Ναι, σίγουρα, πρεσβεύουν δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα και παρόμοια, ακριβώς όπως κάνει κάθε κόμμα με τον τρόπο και τη γλώσσα του. Μα το ενδιαφέρον τους συγκεντρώνεται στην (ανα)κατάληψη της εξουσίας, τίποτε άλλο. Γι’ αυτό – “ΟΧΙ” βροντοφωνάζουν σε κάθε κυβερνητικό μέτρο!

Κι επειδή οι Συριζαίοι, όλοι τσιπριστές ως το μεδούλι, δεν έχουν ούτε αρχές ούτε φιλοσοφική βάση για τις ανερμάτιστες πολιτικές τους, έχουν καταντήσει ένα κόμμα αρχηγικό και μάλιστα οικογενειοκρατικό. Ή ο Αλέξης Τσίπρας – ή τίποτα!

Υπάρχει όμως και η σύντροφος, η ημετέρα ωραία Περιστέρα. Υπάρχει ο ξάδελφος Γιώργος με ιδιαίτερες επαφές στη Μέση Ανατολή. Υπάρχει και η κα Ζανέτ Τσίπρα, η αδελφή του Αλέξη, ειδική στο να ελέγχει ταλαντευόμενους τσιπριστές σαν τον Τσακαλώτο που κάθε τόσο σηκώνει κεφάλι και βγάζει γλώσσα για να το χαμηλώσει ταπεινά και να την βάλει γρήγορα πίσω πάλι.

Έτσι ήταν εξ’ αρχής. Πετάνε στους τσιπρικούς όχλους εξυπνακισμούς και υποσχέσεις. Μα όλα γίνονται για το θεαθήναι, ιδίως ο προοδευτισμός. Εκείνο που μετράει είναι η γκλαμουριά και η παληκαριά του Αλέξη.

Θα συκοφαντήσουν ακόμα και τις οικογένειες των αντιπάλων. Υπάρχει μόνο μια “αγία οικογένεια”, ανεπίληπτη, αυτή του Αλέξη Τσίπρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *