Ε1313: Μερικές ανοησίες

Ε1313: Μερικές ανοησίες

Εδώ παρουσιάζω τρία δείγματα της ανοησίας μας.

1. Μπορείς να κάνεις πολλά με βότσαλα και πετρούλες. Κάποιος έκανε εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν άκοπα και ανέξοδα.

Στη φωτογραφία είναι ο Γκάρι Νταλ που το 1975 επινόησε τις “Οικιακές πέτρες”. Τις μάζεψε από μια ακτή του Μεξικού με τη φαεινή ιδέα να τις πουλήσει. Τις συσκεύασε σε μικρά κουτάκια με ένα φυλλάδιο για “τη φροντίδα κι εκπαίδευση των οικιακών πετρών σας” και το πουλούσε $4 το ένα. Κέρδισε $15 εκατομμύρια! (Αφενός η εξυπνάδα ορισμένων και αφετέρου η βλακεία των πολλών!)

2. Στην επόμενη φωτογραφία έχουμε πέντε επαγγελματίες να φωτογραφίζουν μια γάτα (κι έναν έκτο να αποθανατίζει τη σκηνή, μπορεί και περισσότερους). Η γάτα λέγεται Socks “Κάλτσα” και ανήκε τότε, το 1992, στον κυβερνήτη του Αρκάνσας, Μπιλ Κλίντον. Ναι, τον μεταγενέστερο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το σκηνικό είναι έξω από την κατοικία του στο Little Rock, στην Πολιτεία Αρκάνσας. (Συλλογιστείτε μέχρι πού φτάνει ο παραλογισμός των μαζών που θα θέλουν να δουν φωτογραφίες της γάτας του κυβερνήτη!)

3. Το επόμενο παράδειγμα ανήκει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα – ένα ολόκληρο έθνος.

Εδώ βρισκόμαστε στη Γερμανία στη δεκαετία 1930 με τον Χίτλερ στην εξουσία. Είναι η συγκέντρωση μαζών για τον ετήσιο εορτασμό των Ευχαριστιών για το νέο καθεστώς του Τρίτου Ράιχ. Η μάζωξη έγινε στον λόφο Buckeberg στη Σαξονία, τον Οκτώβριο 1935. Στα επόμενα 10 χρόνια η Γερμανία γνώρισε τον μεγαλύτερο όλεθρο στην ιστορία της.

Εδώ στη σύγχρονη Ρωσία του Πούτιν με τη νέα φασιστική μανία για το Ζ που είναι η μισή ναζιστική σβάστικα κι έχει υπνωτίσει τους Ρώσους μέχρι θανάτου – στην άγνοιά τους!

Ναζιστές στην Ουκρανία;;;

Και η νέα γενιά: παιδιά στο σχολικό διάλειμμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *