Κι άλλη χαμένη ευκαιρία

Κι άλλη χαμένη ευκαιρία

1. Στις μέρες μας (Δεκ. 2019) με μια νέα κυβέρνηση δήθεν φιλελεύθερων αντιμετωπίζουμε δυο σοβαρότατες προκλήσεις. Η μια αφορά τα εσωτερικά και η άλλη τα εξωτερικά.

Τα εξωτερικά είναι πολύ δύσκολα καθώς έχουμε τους γείτονες Τούρκους που έχουν αφηνιάσει και όσο κι αν κομπάζουμε και όσες συμμαχίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο κι αν κάνουμε, ΔΕΝ μπορούμε να τα βάλουμε μαζί τους. Και οι μισοί Τούρκοι να εξαφανιστούν ως δια μαγείας, οι άλλοι μισοί είναι 40 εκμ κι εμείς μόλις 10. Ούτε οι Αμερικάνοι, που με τον κ. Τραμπ έχουν δείξει πως είναι ακόμα χειρότεροι και χυδαιότεροι και από εμάς, ούτε οι Ευρωπαίοι με την αυξανόμενη εκδήλωση βλακείας των ηγετών τους πρόκειται να μας βοηθήσουν στο ελάχιστο πρακτικό, δηλαδή στρατιωτικό, σκέλος.

Μένει μόνο μια γενναία καμπάνια διεθνώς για την εφαρμογή του αποδεκτού Διεθνούς Δικαίου. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές, δειλία και μεγάλη απώλεια ενέργειας και χρόνου με μόνο κέρδος αυξημένο κίνδυνο.

2. Στα εσωτερικά οι δυσκολίες είναι εγγενείς συνήθειες στη νοοτροπία και δράση των αμόρφωτων δυστυχώς μαζών και των μορφωμένων εκπαιδευτικών και πολιτικάντηδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως έχει πολλές ικανότητες, σίγουρα πολύ περισσότερες και ανώτερες του κ. Τσίπρα. Και προεκλογικά και μετεκλογικά έδωσε μερικές υποσχέσεις πως θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα και την κοινωνία.

Και όντως είδαμε μερικά δείγματα προσπάθειας στην αναμενόμενη κατεύθυνση. Δυστυχώς είδαμε και δείγματα εμμονών του άθλιου παρελθόντος με όλες τις απόψεις του πελατειασμού.

Αφού ο κ. Βούρτσης νωρίς νωρίς έκανε την πρώτη γκάφα με την εμβόλιμη τροπολογία του για δήθεν υψηλές συντάξεις ακολούθησε η διαβεβαίωση πως δεν θα επαναληφθεί. Μόνο που επαναλήφθηκε.

Η κα Μ. Αντωνίου, από την αποθήκη των αποτυχημένων διορίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο της «συμπρωτεύουσας» το οποίο ο Μητσοτάκης, όταν ήταν αντιπολίτευση, χαρακτήρισε άχρηστο. Μόνο που το «άχρηστο» έμεινε και ακολούθησαν και άλλοι διορισμοί αποτυχημένων πελατών.

Είχαμε και την εξαγγελία του κ. Πέτρα περί κατάργησης τεκμηρίων – που αναβάλλεται ίσως για το 2023!

3. Πρόσφατα είχαμε (Νοεμ. 2019) αυτούς τους διορισμούς Διοικητών στα νοσοκομεία – όλοι τραβηγμένοι από την ίδια αποθήκη αποτυχημένων πελατών του κόμματος.

Άντε τώρα να περιμένουμε την επάνοδο των χιλιάδων ικανών νέων που μετανάστευσαν λόγω αναξιοκρατίας και διαφθοράς (πρώτα στα μυαλά και μετά στο ίδιο το κυβερνητικό γίγνεσθαι).

Ας μείνουμε με αυτά τα λίγα ολισθήματα που δείχνουν πως και ο Μητσοτάκης πάσχει από τη βαρύτατη αρρώστια του έθνους που συνοψίζεται στη φράση πελατειακό κράτος.

Στις 29/11 στο συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος Μητσοτάκης δήλωσε πως «Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε θα αρνηθούμε ολισθήματα… Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύσω.»

Και μια ακόμα ευκαιρία για (μερική) εξάγνιση και ανακούφιση χάθηκε! Διότι ο κ. πρόεδρος δεν φανέρωσε τις δυσκολίες, δεν κατονόμασε τα ολισθήματα και δεν φαίνεται να μπορεί να τα αναγνωρίσει. Διότι σίγουρα τα ολισθήματα πρώτα παρουσιάζονται στον νου μας (καθώς και τα μεγάλα επιτεύγματα) και μετά στη δράση στον υλικό κόσμο.

4. Θα μπορούσε να δώσει μια απλή εξήγηση, να κάνει μια απλή εξομολόγηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει με τις απαιτήσεις και εισηγήσεις των ανόητων πρωτοκλασάτων και των αλαζόνων και άπληστων μελών.

Και αφού εξηγήσει κι έτσι να γίνει μεγάλος ηγέτης να ζητήσει μια απλή απλή συγγνώμη!

Ούτε το τελευταίο δεν μπόρεσε να κάνει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *