Ανταρτοπόλεμος τσιπριστών

Ανταρτοπόλεμος τσιπριστών

1. Η κα Κεραμέως, υπουργός Παιδείας έσπασε κι άλλο αυγό: καταργεί 37 (μάλιστα 37) πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία ίδρυσε ο προηγούμενος υπουργός Κ. Γαβρόγλου για ψηφοθηρικούς λόγους (με προσθήκες και τροποποιήσεις νυχτιάτικες της τελευταίας στιγμής, δίχως κανένα σχεδιασμό) κι έτσι έμειναν στα χαρτιά – όπως τόσες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στον αέρα.

Ο Σύριζα την κατήγγειλε ως μοχθηρό άνθρωπο μη βλέποντας πως τα ψηφοθηρικά κόλπα του δεν έπιασαν και ο κοσμάκης δεν παρακολουθεί το κανάλι του πια. Μα ο Ρουβίκωνας επισκέφθηκε το πολιτικό της γραφείο δείχνοντας πως υπάρχει αντίσταση στη λογική.

Στην περιοδεία του για εγγραφές νέων μελών στο κόμμα της κωλοτούμπας, ο πρόεδρος δεν μάζεψε πολλούς καρπούς. (Λεγόταν πως οι δικοί του υπονόμευαν την προσπάθεια.) Μα ο τρομερός τακτικιστής, που έπιανε πουλιά εν πτήση, προειδοποιεί τον λαό πως με τον Μητσοτάκη έμπασαν τον μπαμπούλα της Δεξιάς στην εξουσία.

2. Τα σαρακοφαγωμένα συνθήματα δεν φαίνεται να πιάνουν καθόλου.

Μα υπάρχουν κι άλλα βόλια στο τσιπρικό αντάρτικο. Ο πολύς κ. Πολάκης από τα κρητικά σπήλαια και ο τζέντλεμαν Τζανακόπουλος που υπακούει στον πρόεδρό του όπως ένας σκύλος τον κύριό του σε βόλτα.

Ο πρόεδρος και οι ακόλουθοι έδειξαν τη δημοκρατική ευαισθησία τους με την ηρωική τους αντίσταση στις αποφάσεις της πλειοψηφίας στη Βουλή και στην Προανακριτική Επιτροπή. Κατ’ εντολή του προέδρου τους που κατέχει απαράμιλλη σοφία, όπως κάποιος άλλος παλαβός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, κάνουν ό,τι μπορούν να εμποδίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής. Ετσιθελικά.

Και το κόμμα των αγώνων του λαού, το κόμμα της δημοκρατίας και της προόδου, τους δίνει κάλυψη με σαθρά νομοφανή σοφίσματα.

3. Όσο πιο ήπια μα αποφασιστικά προχωρούν οι Νεοδημοκράτες στο ξήλωμα της παρανομίας που ρίζωσε στη χώρα χάρη στη χαλαρή ως ανύπαρκτη αντίδραση των τσιπριστών, τόσο πιο οξεία η εκδήλωση του ανταρτοπόλεμου.

Πορείες, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Και βία μπαχαλάκηδων. Είχαμε και την άτσαλη επίθεση των αλητών κουκουλοφόρων με μολότοφ κατά μιας διμοιρίας ΜΑΤ που έστειλε 3 αστυνομικούς τραυματισμένους στο νοσοκομείο. (Τώρα είναι όντως «αντεξουσιαστές», εχθροί της εξουσίας της διαβολόσταλτης Δεξιάς.) Και μπογιές κόκκινες στο γραφείο της κας Κεραμέως…

Υποθέτω πως ο τσιπρισμός δεν ξέρει να κάνει και τίποτε άλλο.

Δημοκρατία των δρόμων. Πορείες, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

Ποτέ δεν είχε ουσιαστικές θέσεις να εκφράσει. Ούτε και τώρα έχει την απαραίτητη εσωτερική ουσία να ψάξει για κάτι ουσιαστικό πέρα από τα ξεθωριασμένα συνθήματα και το προοδευτικό αντάρτικο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *