Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

1. Είναι γνωστό πως ο κ. Τσίπρας μη έχοντας λίγη έστω τσίπα μα άφθονη τσαρλατανιά, αποπειράθηκε να παρουσιαστεί ως δεύτερος Ανδρέας Παπανδρέου και να σφετεριστεί πλήρως τον χώρο της κεντροαριστεράς που ανήκε στο ΠΑΣΟΚ – παρότι πολλοί πασοκάριοι μπήκαν στο κόμμα του ψάχνοντας μια στέγη με καλές προοπτικές.

Τα μόνα κοινά σημεία είναι ο κυνισμός, χυδαίος και φανερός στον Αλέξη, λεπτός και καλυμμένος στον Ανδρέα, και η εξαπάτηση, χοντροκομμένη φαυλότητα στον πρώτο, καλλιεργημένη φινέτσα στον δεύτερο.

Εριστικός και διχαστικός πάντα, ο Αλέξης ποτέ δεν μπορεί να μην επιτεθεί στους αντιπάλους του στρεβλώνοντας τα λόγια τους ή κατασκευάζοντας λάθη και παραλήψεις από το τίποτα. Αμόρφωτος και άξεστος, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ, είναι ακόμα ο διαδηλωτής και καταληψίας νεαρός που θα μετατρέψει σε έγκλημα την πιο αθώα πράξη αντιπάλου για να προβάλει το φιλολαϊκό του προφίλ.

2. Στα μέσα Νοεμβρίου 1980 μια μειοψηφία της ΕΦΕΕ, οι Μαοϊκοί, όσο θυμάμαι και μερικοί άλλοι αναρχοαριστεροί αγνόησαν την απόφαση της πλειοψηφίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) να διαλυθούν μπροστά στη Βουλή και συνέχισε την πορεία της προς την Αμερικανική Πρεσβεία επίτηδες προκαλώντας Αστυνομία και ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένοι και περίμεναν.

Έγιναν σοβαρές συμπλοκές και δυο διαδηλωτές (μια εργάτρια κι ένας Κύπριος φοιτητής) τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Ο Ανδρέας τότε σχολίασε τα συμβάντα ως εξής: «Δυστυχώς, μετά το τέλος της μεγάλης ειρηνικής πορείας του λαού… μικρές ομάδες ανεύθυνων στοιχείων και προβοκατόρων… δημιούργησαν θλιβερά έκτροπα με προφανή σκοπό να αμαυρώσουν… τη μεγάλη λαϊκή επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό τους υποκινητές και τα όργανα των θλιβερών γεγονότων».

Ακούσατε ποτέ τον Αλέξη να μην εκμεταλλεύεται μικροκομματικά μια τραγωδία και να κατακρίνει τους ταραχοποιούς της Αριστεράς;

Όχι! Μόνο τους φασίστες που γιουχάιζαν τα τσιπρικά στελέχη!

3. Τον περασμένο Ιανουάριο (2019) οι τσιπριστές δήλωναν πως «η επίθεση εναντίον της κατοικίας του βουλευτή Πιερίας του Σύριζα, Α. Καστόρη, καθώς και ο βανδαλισμός της με πέτρες, αυγά και μπογιές δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο αλλά και κατά της Δημοκρατίας… Οι δράστες είναι φασίστες και τραμπούκοι. Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη.»

Η λεκτική επίθεση που δέχθηκε άλλος τσιπριστής βουλευτής, ο κ. Γ. Παπαφιλίππου (Καβάλας) ήταν «ανοίκεια, ειδεχθής και φασιστικού τύπου» μας πληροφόρησε το «δημοκρατικό κόμμα της προόδου και ηθικής» (=Σύριζα).

Σταχυολόγησα δυο παραδείγματα μόνο από πολλά για το πώς η τσιπρική Αναρχοαριστερά αξιολογεί επιθέσεις από αντιπάλους: «είναι φασίστες και τραμπούκοι»! Οι δικοί τους είναι αξιόλογα παιδιά!

4. Η κα Κεραμέως, υπουργός Παιδείας επέκρινε τον κ. Ν. Φίλη (πρώην υπουργό Παιδείας) που δε παρουσιάστηκε στη Βουλή για συζήτηση. Όταν έμαθε πως ο τσιπριστής βουλευτής ήταν στο νοσοκομείο, τηλεφώνησε στον ίδιο και του ευχήθηκε «ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ… σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας» (16/10/19).

Η κα Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του Σύριζα, απάντησε: «Σκοτάδι και βούρκος η επίσημη ανακοίνωση τους υπουργείου Παιδείας… Η κα Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια… για να πετύχει τους σκοπούς της και να τροφοδοτήσει τον προσωπικό της αριβισμό…»

Η διατύπωση είναι χαρακτηριστική του προοδευτικού, ειρηνικού, δημοκρατικού, αντιφασιστικού τσιπρισμού γεμάτη μαύρο μίσος.

5. Ο δε κ. Φίλης μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την επίθεση των αναρχοαριστερών κακοποιών στο γραφείο της κας Κεραμέως είπε με όλη την αθλιότητα και ασυναρτησία του τσιπρισμού:

«Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κας Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, είναι ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα. Φοβάστε λοιπόν τις κόκκινες μπογιές;»

Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα του τσιπρισμού: διαστροφή!

Όταν τα τσιπρικά τσογλάνια επιτίθενται είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα! Οι αντίπαλοι φοβούνται τις «κόκκινες [όχι άλλες] μπογιές»! Όταν μια υπεύθυνη και ικανή υπουργός ζητάει συγνώμη για ένα ολίσθημά της άθελο, είναι «σκοτάδι και βούρκος» που τροφοδοτεί «τον προσωπικό της αριβισμό»!

Όταν οι τσιπριστές βρίζουν χυδαία και επιτίθενται βίαια – είναι μόνο ένα ελαφρύ συγχωρητέο πλημμέλημα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *