Ε1357: Επιτυχία!

Ε1357: Επιτυχία!

- in Επικαιρότητα
0

1. Τί είναι αυτή η επιτυχία για την οποία όλοι και όλες προσπαθούμε; Υπάρχουν μικρές επιτυχίες, υπάρχουν και μεγάλες που συναποτελούνται από μια διαδοχή και σωρεία μικρών.

Η εκπλήρωση κάθε επιθυμίας μας είναι και μια επιτυχία. Μα σπάνια η λέξη χρησιμοποιείται για τέτοιες ικανοποιήσεις εκτός κι αν αφορούν μεγαλύτερα και διαρκέστερα μεγέθη. Το να φας ένα παγωτό είναι ικανοποίηση επιθυμίας. Μα συνήθως δεν τη λέμε επιτυχία. Αν, όμως, βρεις μια δουλειά με καθαρά 3.000 € τον μήνα ή ένα ωραίο σπίτι, τότε, ναι, επιτυχία!

2. Ο επιτυχημένος άνθρωπος (άντρας) είναι αυτός που έχει ένα μηνιαίο εισόδημα πάνω από 4.000 € καθαρά, όμορφη σύντροφο (πρώην μοντέλο ή τηλεπερσόνα), 2-3 κατοικίες και 2-3 αμάξια (μερσεντές ή/και φερράρι). Μπορεί επίσης να είναι πολιτικός με κάποια επιρροή.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει για μια γυναίκα.

Τα κριτήρια είναι πλούτος, δύναμη σε θέση επιρροής, φήμη.

Τι βρίσκεται πίσω (ή κάτω) από αυτήν την επιτυχημένη διασημότητα, δηλαδή ο χαρακτήρας, δεν πολύ-εξετάζεται. Αρκεί συνήθως η βιτρίνα της προσωπικότητας και κοινωνικής θέσης.

3. Το ίδιο περίπου παρατηρείται και στην επιτυχία μιας κοινωνίας ή Πολιτείας. Συνεχώς, κάθε λίγο καιρό, οι δημοσιογράφοι θα ασχοληθούν με την επιστροφή στην «κανονικότητα», στην οικονομική ανάπτυξη, στην πρόοδο, στην επιτυχία. Στο τέλος του έτους και στην αρχή του νέου, γίνεται μια ανασκόπηση για τις επιτυχίες του περασμένου και στις προσδοκίες στο νέο έτος.

Κι εδώ τα κριτήρια είναι του ίδιου επιπέδου.

Στη μετάβαση 2021-2022 είχαμε, βέβαια, το πρόβλημα της πανδημίας. Καθημερινά, εδώ και μήνες, ακόμα πεθαίνουν 60 ως 80 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, μα και νεότεροι κι έφηβοι και μικρά παιδιά.

Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν εξαντληθεί ο ιός και η πανδημία του και πάψουν οι θάνατοι και, πιο σημαντικό ίσως, οι τρομερές πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποδείχτηκε αρκετά ικανό μα και με πολλές ελλείψεις που οφείλονται στους ηλίθιους πολιτικούς που δεν εννοούν να βάλουν την βελτίωση της Πολιτείας και των κρατικών μηχανισμών πάνω απ’ τις ποταπές προσωπικές φιλοδοξίες τους.

4. Και τώρα, με την υποψία της εξάντλησης του κορωνοϊού, οι ελαφρόμυαλοι αρθρογράφοι περιμένουν αλλαγή σελίδας. Όπως πριν μια δεκαετία το 2009 και το 2010 ακριβέστερα, όταν ήρθε η αναμενόμενη χρεοκοπία και η λιτότητα. Διάβαζες πως ο λαός πήρε μαθήματα, πως οι πολιτικοί θα άλλαζαν συμπεριφορά κλπ. κλπ. Το ίδιο και τώρα. Βέβαια, τίποτα τέτοιο δεν γίνεται!

Επιπλέον, αναμενόταν ανάπτυξη γύρω στο 4,5% του ΑΕΠ. Αυτή θα ήταν όντως τεράστια επιτυχία (για την οποία εύχομαι ολόκαρδα) – μα τώρα έχουμε την ακρίβεια που αναπόφευκτα ακολουθεί τις υπέρογκα αυξημένες τιμές καυσίμων! Είναι και ο τουρισμός που άφησε τα διπλάσια των 10 δις Ευρώ του 2021!

Επιτυχίες, λοιπόν, επιτυχίες!

5. Μα έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικό; Γίναμε καλύτεροι άνθρωποι; Δηλαδή πιο έντιμοι, πιο επιμελείς, πιο αξιόπιστοι, πιο νομοταγείς, πιο λογικοί;

Εγώ τουλάχιστον δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Παρακολουθήσεις και υποκλοπές, κοκορομαχίες στη Βουλή, γυναικοκτονίες και αύξηση κατακόρυφη της (ενδο-οικογενειακής) βίας!!!

Οι ίδιοι πολιτικάντηδες συνεχίζουν τα φανφαρονικά παιχνίδια και προγράμματά τους. Τα ίδια προγράμματα σε όλα τα κανάλια (Masterchef, Survivor, Dancing with the Stars, Voice κλπ. κλπ.). Οι συνδικαλιστές αντιδρούν και υπονομεύουν, όπως και η αντιπολίτευση, τα πιο αθώα και χρήσιμα μέτρα που κατά τύχη παίρνει η κυβέρνηση. Συχνά και αντιπολιτευόμενοι μέσα στην κυβερνητική παράταξη.

Και η αναπτυξιακή μας ανάκαμψη θα οφείλεται κυρίως στην ελεημοσύνη που μας δίνει γενναιόδωρα η ΕΕ και σε δανεικά. Μια από τις μεγάλες λαχτάρες της κυβέρνησης είναι να μπορεί να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια! (Τώρα υπάρχουν και τα έσοδα από τον τουρισμό!)

Στην κηδεία του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά τρεις βουλευτές της ΝΔ (ο ένας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) λιβάνιζαν τον αποδημήσαντα. Αυτός δεν επέτρεπε να φορούν μάσκες οι πιστοί και θεωρούσε τον ναό ασφαλή! Τον κατηγόρησε η Ιερά Σύνοδος για «καταφρόνηση» της προϊστάμενης «εκκλησιαστικής αρχής» και για «θεολογική πλάνη». Μα οι βουλευτές τον είπαν «πατέρα μας», «εξαιρετικό ποιμενάρχη» και άλλα γλοιώδη.

Πραγματική αλλαγή σελίδας θα δούμε αν και όταν δεν δανειζόμαστε. Αν και όταν οι πολιτικάντηδες αρχίσουν να λένε την αλήθεια και να εργάζονται για το Έθνος. Αν και όταν οι έφηβοί μας μειώσουν το ποσοστό ανικανότητας να αναγνώσουν και κατανοήσουν ένα κείμενο από 30,5% στο 15% ή έστω 20%! Αυτός ο δείκτης δείχνει το μέλλον της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *