Πορτογάλοι αριστεροί κι Έλληνες

Πορτογάλοι αριστεροί κι Έλληνες

Θα έχετε διαβάσει το άρθρο του Καλλίτση (Καθημερινή, Οικονομική, 19/5/19) περί Πορτογαλίας, το οποίο δημοσιεύσαμε κι εμείς στις 21/5/19.

Εκεί ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα παρουσιάζεται να δηλώνει ρητά και ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να ικανοποιήσει μισθολογικές απαιτήσεις από τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών, διότι τυχόν ικανοποίησή τους θα προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων και μια επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά 800 εκατ. ευρώ ετησίως, και αυτό θα υπονόμευε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Και να σκεφθείτε πως η χώρα είχε βγει από το μνημόνιο πριν 6 χρόνια!

“Αυτές οι αυξήσεις δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα έναντι των ευρωπαίων εταίρων και των αγορών… Αν υλοποιηθούν (όπως προτείνουν 2 από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευση), θα απειληθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας. Δεν θα το επιτρέψω. Θα ήταν μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς τους Πορτογάλους τώρα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κυβερνητικής 4ετίας μας και σε εκλογές, να καταστρέψουμε όσα με δικό τους πολύ μεγάλο κόστος επιτεύχθηκαν. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι αυτό, αν οι κυβερνητικοί εταίροι επιμείνουν, η κυβέρνησή μου θα παραιτηθεί.”

Αυτά είπε σε διάγγελμά του στο έθνος στις 3/5/19 και στις 10/5 κέρδισε τη μάχη και δεν δόθηκαν οι αυξήσεις.

Τέτοιος είναι ο πραγματικός πολιτικός, ο ηγέτης. Δεν μετρά το τρισάθλιο “πολιτικό κόστος” και δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει στην εξουσία προωθώντας τρισάθλιες πολιτικές που ντροπιάζουν τη χώρα και εξαχρειώνουν τα πολιτικά ήθη, για να ικανοποιηθούν κάστες παλιανθρώπων που δεν διστάζουν να εκβιάσουν για να ωφεληθούν σε βάρος του συνόλου των συμπολιτών τους.

Δεν υπάρχει καμιά αναφορά “στο λαό”, αυτό το ευνουχισμένο ανυπόστατο ον, κανένα ίχνος λαϊκισμού, παρότι ο Κόστα είναι αριστερός σοσιαλιστής. Μα αν δεν βάζεις το έθνος πάνω από το κόμμα και την προσωπική φιλοδοξία να κυβερνάς για να απολαμβάνεις, τότε είσαι κι εσύ παλιάνθρωπος.

Συγκρίνετε τους δικούς μας αλήτες πολιτικάντηδες που όλο “θα” είναι στις προεκλογικές τους καντάδες και, μετά, δεν θέλουν να ξεκολλήσουν με τίποτε από την καρέκλα.

Αλλά κυρίως συλλογιστείτε τη θητεία του ακάματου ακαμάτη Κωστάκη Καραμανλή που, ενώ το 2009 η χρεοκοπία γινόταν χιονοστιβάδα, εκείνος και ο Προκόπης Παυλόπουλος διόριζαν χιλιάδες και διαβεβαίωναν τον ηλίθιο κοσμάκη πως η οικονομία μας ήταν θωρακισμένη.

Και τελικά συγκρίνετε τα λόγια και τα πεπραγμένα του τσούρμου πρωτόφαντων τσογλανιών, τους τσιπριστές, που κυβέρνησαν δήθεν κι όχι μόνο διόριζαν και καλοπλήρωναν, μα έδιναν τη μια παροχή μετά την άλλη για να εξαγοράσουν ψήφους καταστρέφοντας και την αξιοπιστία της χώρας μας και τα όσα κατόρθωσαν με κόπους και στερήσεις να κρατήσουν όρθια οι πιο συνετοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Και όμως, αυτή η σπείρα αναρχοαριστερών εγκληματιών απολαμβάνει ένα 31,5% σύμφωνα με τις εκλογές στις 7/719. Κι ενώ οι Ευρωεκλογές έδειξαν πως ο κοσμάκης τους βαρέθηκε (27/5/19), προφανώς πολλοί άλλαξαν γνώμη ή απεχθάνονται τη “Δεξιά”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *