E1680: Πολιτικά αυτογκόλ!

E1680: Πολιτικά αυτογκόλ!

Α) Ο Σάκης Μουμτζής, του οποίου άρθρα αναρτούμε συχνά στη Βίγλα, έγραψε (Καθημερινή 24/11/22) για τον ακτιβισμό της αναρχοαριστερής οργάνωσης Ρουβίκωνας και τις επισημάνσεις του πρωθυπουργού, το 2018, προτού γίνει πρωθυπουργός, που είπε:

“Το πρόβλημα είναι ευρύτερο με τον Ρουβίκωνα. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα που έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές, που ανέχεται, αν όχι υποθάλπει, την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που τους ηγέτες της τους γνωρίζουμε, γιατί ποστάρουν και δημοσίως στο Facebook. Μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από κτυπήματα βίαια που ενέχουν απειλή. Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί”.

Πιστός όμως στη γενική αντίληψη φιλελευθερισμού δήθεν της Νέας Δημοκρατίας, τελειώνει το άρθρο του ο Μουμτζής με τη βροντερή επισήμανση –

Ο τραμπουκισμός και η καταστροφή ξένης περιουσίας έχουν μια σαφή ποιοτική διαφορά. Και ο Ρουβίκωνας προχθές δεν πέταξε τρικάκια, αλλά έσπασε μια εξώπορτα και κατέστρεψε έναν επαγγελματικό χώρο. Ως εκ τούτου, δυστυχώς, οι παλιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού παραμένουν πάντα επίκαιρες. Υποθέτω ότι η πολιτική βούληση για την πάταξη της ανομίας εξακολουθεί να υφίσταται.

Ο συμπαθής αρθρογράφος, ενδιάμεσα, έκανε αναφορά στο γεγονός πως μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν την εξώπορτα ενός πολίτη που εκτελούσε το καθήκον του ευσυνείδητα ως δικαστικός λειτουργός και κατέστρεψαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στον επαγγελματικό του χώρο. Το όλο περιστατικό εισβολής και καταστροφής βιντεοσκοπήθηκε και, αφού πρώτα οι τραμπούκοι του Ρουβίκωνα ανάρτησαν τη φωτογραφία του δύσμοιρου Έλληνα πολίτη και τον διέσυραν στο Διαδίκτυο, ανάρτησαν και την τιμωρητική μα ατιμώρητη εισβολή τους!

Κε Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα επιδείξετε πολιτική βούληση; Κι εσείς, κε Μουμτζή, πότε θα γίνετε λίγο πιο αντικειμενικός προς τη ΝΔ;

Ας σημειώσουμε πως ο εκπρόσωπος του Σύριζα, Νάσος Ηλιόπουλος, προτίμησε να μιλήσει (σε τηλεοπτικό σταθμό) για σπασμένες πόρτες εξώσεων τον καιρό της χρεοκοπίας!

Β) Πάμε τώρα στους λαμπρούς Πασόκους νεότερους!

Η κα Εύα Καϊλή, η εμφανισιακά ελκυστική ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε για μια ακόμα φορά να δείξει πως δεν είναι μόνο εμφανίσιμη μα και κάτοχος οξυδερκούς νοημοσύνης στα διεθνή πολιτικά – ασχέτως αν ο πολιτικός προϊστάμενός της, Νίκος Ανδρουλάκης, διαφώνησε με τα λεγόμενά της. Έκανε μια ομιλία που ήταν επίπληξη των Ευρωπαίων συναδέλφων της, οι οποίοι, είπε, κάνουν μπούλινγκ στους Καταριανούς καθώς το Κατάρ έχει επιδείξει μεγάλες αρετές και οργανώνει το ποδοσφαιρικό γεγονός του έτους, το Μουντιάλ του 2022!

“Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο”, είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”.

“Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί”.

Ενώ καταλήγει: “Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον”.

Μόνο που η κα Καϊλή δεν λέει πως το Κατάρ βοηθάει οικονομικά τη Ρωσία του Πούτιν, όπως όλα τα Εμιράτα και την Τουρκία του Ερντογάν – δηλαδή δυο στυγνές δικτατορίες που επιδίδονται σε αναθεωρητισμό και βία!

Δεν λέει επίσης πως ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), τον οποίο επικαλείται, έχει καταγγείλει το Κατάρ για μαζικούς θανάτους, για ρατσισμό και για καταπίεση των εργαζομένων με απαγόρευση κάθε είδους συνδικαλισμού. 20.000 εργάτες πέθαναν λόγω ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας τα τελευταία 6-7 έτη και σε εργοτάξια που οικοδομούνταν τα περίτρανα στάδια!

Και βέβαια δεν είναι μόνο ο Ανδρουλάκης που άδειασε μεγαλόπρεπα την κα Καϊλή (“δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της παράταξής μας”), μα και η σύνολη Αριστερά του Ευρωκοινοβουλίου που πέρασε ψήφισμα καταδικαστικό του Κατάρ για 6.500 νεκρούς εργάτες τον τελευταίο χρόνο, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και διαφθορά!

Και γιατί ξαφνικά όλος αυτός ο εγκωμιασμός του Κατάρ από μια άσχετη Ελληνίδα ευρωβουλευτή και μάλιστα Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου; Διότι η κα Καϊλή έγινε μια καλά μα παράνομα αμοιβόμενη φωνή προπαγάνδας για αυτό το μη-ευρωπαϊκό κράτος πετροδολαρίων και τώρα πετρο-ευρώ! Ενάμιση εκατομμύρια βρέθηκαν στο σπίτι της – μα η ίδια, διαμαρτύρεται, δεν έχει σχέση με αυτά!

Πού καταντήσαν μερικοί από τους ευνοημένους και σουπεραμοιβόμενους υπηρέτες (δήθεν) της Ευρωπαϊκής Ένωσης!… Ίσως, όμως η κυρία να νόμιζε πως ήταν ακόμα στη χώρα της – της τρελής ροδιάς! Κρίμα, κρίμα!….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *