Στη μακρινή Κίνα ένα γαιοπορτραίτο φτιαγμένο από φυτά, νερό, πέτρα και χώμα παρουσιάζει αυτήν την εικόνα του κοριτσιού της Επαρχίας Γι. Είναι κι αυτό ένα κορίτσι με σκουλαρίκι μαργαριτάρι (σαν εκείνο του Ολλανδού Βερμίρ). Αυτό δεν είναι εργόχειρο ή άλλο κομψοτέχνημα, μα όπως πολλά άλλα στην Κίνα είναι τεραστίων διαστάσεων και καλύπτει 365.972 τετραγωνικά πόδια, στη Yunan, νότιoανατολική Κίνα, στην πόλη Mile, στο Δασωμένο Πάρκο με τη Λίμνη Taiping.
Αυτή η φωτογραφία Βατράχου είναι από άγνωστο καλλιτέχνη. Είναι σκαλισμένη από τις δυνάμεις της Φύσης σε πεσμένο κορμό δέντρου. Είναι σχεδόν απίστευτο!
Ζωγραφική του Δρόμου είναι πλέον συχνό φαινόμενο παράλληλα με τα γκράφιτι που πλουμίζουν πολλούς τοίχους. Γλυπτά πάντα, από αρχαιότατους χρόνους, κοσμούσαν δρόμους και πλατείες. Η φωτογραφία είναι από δρόμο της Γλασκώβης στο Ηνωμένο Βασίλειο – από τη συλλογή της Kathleen Pannel. Μα δεν μπόρεσα να βρω τους καλλιτέχνη και φωτογράφο.
Η επόμενη είναι συμβολική μα και ρεαλιστική της Φτώχειας. Τη ζωγράφισε ο Kevin Lee to 2021 και τη φωτογράφισε η Judy Hulen. The Invisibility of Poverty “Η Aορασία της Φτώχειας” είναι ο τίτλoς. Το παιδί με τα κουρελιασμένα ρούχα του κάθεται στα σκαλοπάτια και οι περαστικοί περνούν από πάνω του συνήθως πατώντας το χωρίς να το βλέπουν! Και αυτή συνήθως είναι η σχέση μας με τη φτώχεια: δεν τη βλέπουμε και όταν τη βλέπουμε, την προσπερνάμε γιατί έχουμε να κάνουμε άλλα. Είναι πολύ εντυπωσιακό κόνσεπτ.