Ε1633: Κάρφος και δοκός

Ε1633: Κάρφος και δοκός

Έχεις σκουπιδάκι στο μάτι!…

Στο Κατά Ματθαίον 7.3 λέγεται «βλέπεις το κάρφος (=κόκκο) το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου την δε εν τω σω (=δικό σου) οφθαλμώ δοκόν (μπάρα, δοκάρι) ου (=δεν) κατανοείς». Βλέπουμε το ελάττωμα στους άλλους μα δεν βλέπουμε το δικό μας πολύ χειρότερο – αυτό είναι το νόημα.

Τελευταία, και πολύ ορθά, όλοι ξεσπαθώσαμε κατά της Γερμανίας διότι αγνοώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία θα έπρεπε να λαμβάνει συνολικά υπόψη της στις πολιτικές της, τώρα τελευταία, με αφορμή την κρίση ακρίβειας, κοιτά πρώτιστα και αποκλειστικά την τόνωση της δικής της οικονομίας σε βάρος όλων των άλλων χωρών και παραβαίνοντας βασικές αρχές της ΕΕ. Δεν προωθεί έτσι την αλληλεγγύη και πολιτική ενοποίηση της ΕΕ. Αυτόν τον καιρό δίνει μια ενίσχυση στην οικονομία της 200 δισ. Ευρώ (πρόσθετα στα 100 δισ. που δόθηκαν νωρίτερα) διαταράζοντας του γενικούς κανόνες!

300 δισ. είναι ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο που δίνουν η Γαλλία και η Ιταλία μαζί στις δικές τους επιχειρήσεις!

Μα και η Αθήνα μοίρασε 57 δισ. μόλις σε δυο χρόνια. Και η μεν Γερμανία έχει μεγάλα αποθέματα από την εύρωστη οικονομία της, η δε Αθήνα έχει ένα χρέος άνω των 200 δισ. ευρώ! Και τα 57 δισ. είναι πάνω από το 25% του ΑΕΠ! Κι αυτά δόθηκαν δυστυχώς για την εξαγορά ψήφων και όχι για πραγματική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, η οποία κάποια ώρα θα τα επέστρεφε στην ελληνική οικονομία μέσω παραγωγής. Πρόκειται για πελατειασμό. (Μα οι πολλοί δημοσιογράφοι της παράταξης Μητσοτάκη κάνουν πως δεν βλέπουν και μασούν και μασούν τα γραπτά τους και δικαιολογούν.)

Κι εδώ έχουμε πάλι την ίδια κατάσταση με τους Γερμανούς σε πόστα κλειδιά (κυρίως φον Ντερ Λάιεν και Βεστάγκερ) που μένουν βουβές και άπραγες ενώ η γερμανική κυβέρνηση στρεβλώνει (και παραβαίνει) τις αρχές της ΕΕ. (Το κάνουν και οι δικοί μας για τα της δικής μας κυβέρνησης.)

Τρίτο παράδειγμα κάρφου και δοκού.

Κατακρίνουμε, και πολύ ορθά, τα απολυταρχικά καθεστώτα του Πούτιν, του Κιμ, του Όρμπαν κ.λπ. Διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση και τις άλλες δημοκρατικές ελευθερίες (μετα)κίνησης και συνάθροισης και, πάνω από όλα, το κράτος Δικαίου ή την κυριαρχία του Νόμου σε κάθε περίπτωση.

Στη μακρινή Κίνα, ο Hu Wei, αντιπρόεδρος Ινστιτούτου που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Xi Zinping, έγραψε ξεκάθαρα πως η Κίνα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τον Πούτιν και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ (και τη Δύση γενικότερα). Αυτό δεν άρεσε στην κινεζική ηγεσία. Για πρώτη φορά η ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Αντιλήψεων για το οποίο έγραφε ο Χου μπλοκαρίστηκε! Τώρα αποδείχνεται πως ο Χου είχε απόλυτο δίκαιο!

Ναι, καταπίεση ελεύθερης έκφρασης!

Πριν καιρό στην ίδια χώρα αποκρύφθηκαν οι έρευνες για το ξεκίνημα και την εξάπλωση του τρομερού κορωνοϊού από εργαστήρια στην Κίνα – που ίσως δεν ήταν υπεύθυνα για την πανδημία. Μα το γεγονός παραμένει πως οι Κινέζοι δεν επέτρεψαν μια ανοιχτή έρευνα κι απέκρυψαν δεδομένα.

Χα! Και τι κάνουμε εμείς οι φιλελεύθεροι δημοκράτες και προοδευτικοί σοσιαλιστές στην τόσο φιλότιμη Ελλάδα;

Οι συνδικαλιστές φωνασκούν για την επάνοδο νοσοκομειακών νοσηλευτών που απαρνήθηκαν να εμβολιαστούν κι ας απειλούσε η ανεύθυνη στάση τους τις ζωές ή έστω την υγεία των άλλων. Μα και η κυβέρνηση υιοθετεί όμοια πολιτική επανόδου τους!!!

Τι άλλο η κυβέρνηση;

Ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας δημοσίευσε μια μελέτη με τον Σωτήρη Τσιόδρα πριν από καιρό. Πρόσφατα δημοσίευσε δεύτερη μελέτη για την (αδικαιολόγητη) θνησιμότητα στα νοσοκομεία εντός κι εκτός ΜΕΘ. Αυτό δεν άρεσε στην κυβέρνηση. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έκοψε την πρόσβαση του καθηγητή στα πρωτογενή στοιχεία – στοιχεία που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα σε όλους!

Είναι, βλέπετε, κι αυτό καταπίεση ελευθερίας μα, χειρότερα, είναι επικίνδυνη για την υγεία όλων απόκρυψη δημόσιων στοιχείων!

Γιατί λοιπόν θύμωσαν οι σχετικοί και άσχετοι της κυβέρνησης και της παράταξής της, όταν η Οργάνωση των Ρεπόρτερ Δίχως Σύνορα κατέταξαν την Ελλάδα στη θέση 108 στις 180 χώρες αναφορικά με την Ελευθερία του Τύπου; Ούτως ή άλλως τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο μεροληπτικά με αυστηρά καθοδηγητική γραμμή με επιλεκτικές και πλαστές πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *