Ε1175: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ (2)

Ε1175: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ (2)

- in Επικαιρότητα
0

Συνεχίζω με την ψευδή άποψη πως το Ισραήλ είναι κράτος απαρτχάιντ (όπως η Ελλάδα του Μητσοτάκη, κατά τους φαντασιόπληκτους αναρχοαριστερούς). Την προπαγάνδα κατά του Ισραήλ την πορωθούν οι Άραβες Παλαιστίνιοι, κυρίως οι τρομοκράτες της Χαμάς και άλλων παρόμοιων οργανώσεων και διάφοροι αριστεριστές αντισημίτες σε Δυτικές χώρες.

Στο προηγούμενο Ε1169: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ εξέτασα και αντέκρουσα αυτήν την προπαγάνδα με στοιχεία από τις παρούσες συνθήκες στο ίδιο το Ισραήλ και σε αραβικές χώρες.

Παίρνω ένα ακόμα παράδειγμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Διαδίκτυο και δείχνει τη διαφορά στη νοοτροπία Ισραηλινών και Αράβων.

Όταν οι Ιορδανοί κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το 1948, κατέστρεψαν κάθε συναγωγή και αφού εκκαθάρισαν όσους Εβραίους μπόρεσαν, αρνήθηκαν να πολιτογραφήσουν τους υπόλοιπους.

Όταν οι Ισραηλινοί ανακατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το1967, διατήρησαν τις μουσουλμανικές και χριστιανικές περιοχές και χορήγησαν υπηκοότητα και θρησκευτική ελευθερία σε όλους.

Σίγουρα κράτος απαρτχάιντ!

Το απλό γεγονός είναι πως οι Ισραηλινοί έχουν μεν τον Ιουδαϊσμό ως επίσημη θρησκεία τους μα μοιράζονται τις αξίες της φιλελεύθερης πολιτισμένης Δύσης διότι εκατομμύρια Εβραίοι, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, πήγαν στο Ισραήλ από χώρες στη Δύσης έχοντας εμπεδωμένες αυτές τις αξίες. Ναι, διέπραξαν αδικίες κατά Αράβων στο παρελθόν. Ναι, υπάρχει διαφθορά στους πολιτικούς κύκλους – αλλά πού δεν υπάρχει; Το Ισραήλ δεν είναι χώρα αγγελικών ανθρώπων. Μα ας μην κατηγορείται για γενοκτονία, καταπίεση και απαρτχάιντ. Περισσότερο και καλύτερα από οποιαδήποτε αραβική χώρα έχει –

1. Μια δημοκρατία εφάμιλλη των Ευρωπαίων και Αμερικανών.

2. Ένα πλέγμα νόμων που συνιστούν ένα ντε φάκτο Σύνταγμα.

3. Ένα σύστημα Δικαιοσύνης που εφαρμόζει τους νόμους δίχως διακρίσεις εξίσου για όλους τους πολίτες άσχετα με φύλο, εθνικότητα ή θρησκεία.

4. Τακτικές εθνικές εκλογές για αντιπροσώπους στην Κνέσετ.

5. Φιλελεύθερη καπιταλιστική Οικονομία της Αγοράς.

6. Κέντρα έρευνας εφάμιλλα των Ευρωπαίων, Αμερικάνων και Κινέζων.

7. Γενναιόδωρη ανταπόκριση σε γεωφυσικές συμφορές σε άλλες χώρες.

8. Έχει το δικό του Silicon Valley με τεχνολογικές εταιρίες διεθνούς εμβέλειας, το Silicon Wadi, έναν διάδρομο που εκτείνεται 190 χλμ. από το λιμάνι της Χάιφα στον βορρά ως την έρημο Νεγκέβ στον νότο.

Με πολλές ξένες εταιρίες σαν την ακόλουθη (Google)

Και με δικές του όπως αυτή που ανακυκλώνει λύματα υπονόμων και βόθρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *