Πύρινοι παντογνώστες

Πύρινοι παντογνώστες

1. Διαβάζω μεγάλους τίτλους και πύρινα ή κατακλυσμιαία άρθρα από έγκριτους δημοσιογράφους για τις ευθύνες και ανευθυνότητες της τσιπρικής κυβέρνησης. Και υποθέτω πως η κριτική λειτουργία τους είναι σε ύφεση.

Διότι δεν αναγνωρίζουν πως αφού η κυβέρνηση Συριζανελλήνων δεν πέτυχε τίποτα σε ότι επιχείρησε δεν θα μπορούσε ούτε πλημμύρες, ούτε οικολογικές καταστροφές, ούτε παραναλώματα να αποτρέψει ή να διαχειριστεί.

Ας ευγνωμονούμε τον Θεό για τα ελάχιστα ελέη Του όπως να μπορούμε ακόμα να μένουμε ζωντανοί και να πληρώνουμε φόρους, κάτω από την εποπτεία του πιο φιλόστοργου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος έφτιαξε μια κυβέρνηση υπουργών και γραμματέων που θα ζήλευε κάθε μπανανία στην υφήλιο.

2. Αυτός ξαναφανέρωσε τη δύναμη του Λόγου και του αθάνατου ελληνικού πνεύματος που φωτίζει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δια του λόγου του χώρισε τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη σε δυο ξεχωριστά νησιά στο ταραγμένο Αιγαίο – και ίσως χαρίσει το ένα στους Τούρκους και το άλλο στους μετανάστες.

Και ας μην ξεχνάμε πως δια του λόγου του πάλι «ευημερεύουμε» όλοι με χαμόγελα και πάμε διακοπές ατέρμονες (αφού δεν υπάρχουν δουλειές) κι ας πλημμυρίζουν οι Μάντρες, κι ας πυρπολούνται δασωμένες ακτές της Αττικής μαζί με γυναικόπαιδα.

Οι Τούρκοι αναγνώρισαν την λαμπρότητά του και του χάρισαν τιμητικό δοκτοράτο σε κάποιο δικό τους Πανεπιστήμιο, αγνώστων λοιπόν στοιχείων. Οι δε Βόσνιοι (θα τους βρείτε στο Διαδίκτυο), τον ανακήρυξαν πρώτο και πανάξιο Βαλκάνιο. (Τύφλα να έχουν οι τίτλοι της Βρετανίας των Σερ και Λόρδων!)

3. Ήρθε και αμέσως κάλεσε υπουργούς και άλλους ειδήμονες και τα σύνεργα των σόου μπίζνες για να μάθει το Πανελλήνιο μερικά βασικά. Και άρχισε να ρωτά «Από που φυσά ο άνεμος;-… Τι ταχύτητα έχει; …» Κι έτσι να μπορέσει να δώσει οδηγίες να διασωθούν από την πύρινη λαίλαπα όσοι δεν είχαν ήδη καεί .

Ή δεν ήξερε ή ξέχασε πως ένας υπουργός του, αυτός της Προστασίας του Πολίτη, ο (άγιος) Νικόλαος Τόσκας είχε πριν από βδομάδες εκπονήσει ένα σχέδιο που προέβλεπε την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου πυρκαγιάς με λεπτομέρειες για το σβήσιμο, για τη διασπορά των επίγειων κι εναέριων μέσων και για την εκκένωση ή μετακόμιση ανθρώπων από τις φλεγόμενες περιοχές.

Δεν φταίει, φυσικά, αν δεν το εφάρμοσαν οι άλλοι υπεύθυνοι ή το εφάρμοσαν πλημμελώς. Άλλωστε ήταν δυνατοί άνεμοι και «ασύμμετρη απειλή»!

4. Πολύ ορθά ο κ. Π. Καμμένος, άλλος λαμπρός υπουργός στο τσιπρικό τσίρκο και όχι μόνο στην Άμυνα αλλά και στον τζόγο, επέπληξε τους κουφιοκέφαλους κατοίκους για την άναρχη δόμηση στην οποία επιδόθηκαν προκαλώντας τον πύρινο όλεθρο. Σίγουρα ο ίδιος ουδέποτε θα νομιμοποίησε άναρχα ή αυθαίρετα κτίσματα σε δάση και παραλίες. Ο ίδιος μόνο το πατριωτικό και θρησκευτικό του καθήκον κάνει.

Ας όψεται λοιπόν ο κ. Σταθάκης του Περιβάλλοντος που υπέγραψε τον σχεδιασμό της άναρχης δόμησης εγκρίνοντάς τον. Ποιος ξέρει πώς τον ξεγέλασαν οι πονηροί σχεδιαστές και οι γραμματείς του;

Παρακάμπτω άλλους ταλαντούχους εκτελεστές στο τσίρκο, όπως ο κ. Φλαμπουράρης που θα αποπλήρωνε το χρέος μας – κανείς δυστυχώς δεν τον άκουσε – με… αέρα! Ή ο κ. Παρασκευόπουλος που έφτιαξε ένα νόμο με τον οποίο απατεώνες, όπως η οικογένεια Τσίπρα, δεν δικάζονται, εγκληματίες αν δικαστούν δεν καταδικάζονται ή αν καταδικαστούν απαλλάσσονται ή αν φυλακιστούν παίρνουν άδεια. Ιδού φιλανθρωπία!

5. Τώρα οι φωστήρες αυτοί αφού είδαν και απόειδαν και δεν βρήκαν ενδείξεις εμπλοκής των δανειστών, των Τούρκων, των Ρώσων ή των «δολοφόνων των λαών», ορθά απέδωσαν τις πυρκαγιές στον άνεμο και σε εμπρησμούς.

Ευθύς εξαρχής, δε, επιδόθηκαν στα δυο άλλα τεχνάσματα όπου διαπρέπουν – εκτός των επικοινωνιακών σόου – δηλαδή να διορίζουν στο Δημόσιο (γι’ αυτό υπάρχει, για να μπαίνουν χαριστικά όσοι δεινοπαθούν από την κρατική ανικανότητα) και να διασκορπούν γενναιόδωρα χρήματα που δεν είναι δικά τους.

Έτσι θα λάβουν χιλιάρικα, πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα και διορισμούς όσοι δεν κάηκαν μα έχασαν στην πυρκαγιά σπίτια και οικογένειες! Και αν κατά καλό κόλπο ευνοηθούν και μερικοί επιτήδειοι – ποιος νοιάζεται!

6. Επανέρχομαι στον πρωθυπουργό που λαμπρύνει τον ελληνισμό. Ίσως θα βρει λίγο χρόνο να διαβάσει ένα κειμενάκι κατάλληλο για τις μέρες του Ιούλη αυτού.

«Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Η μόνη προφανής ασυμμετρία… είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μία και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη»!

Τάδε έφη ο κ. Τσίπρας εκπροσωπώντας τον Σύριζα το 2007 ως συνετή αντιπολίτευση για την κυβέρνηση του «ακάματου» και φαύλου Κωστάκη Καραμανλή!

Πρώιμη μου γνώση να σε είχα στα στερνά μου!

Τώρα, με πλούσια πείρα σε αυταπάτες παίρνει λέει ολόκληρη την ευθύνη πάνω του. Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη παλαβομάρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *