Ε1763: Γκροτέσκοι γκαφατζήδες

Ε1763: Γκροτέσκοι γκαφατζήδες

Θα πρέπει να τρομάζουν οι εχέφρονες πολίτες (και ας μην είναι πάρα πολλοί) στη σκέψη να είχαμε κυβέρνηση Συριζαίων γαλαζοαίματων τσιπριστών με τόσες φωτιές να μαίνονται με τόσους ανέμους.

Δυστυχώς και ο Μητσοτάκης δείχνει πάλι μια άλλη πλευρά ανεπάρκειας – και ας είναι πολύ καλύτερος των άλλων κομματαρχών. Είπε με στόμφο “Ο κρατικός μηχανισμός είναι εξαιρετικά προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο” και μετά “Η κριτική είναι ασέβεια και λαϊκισμός”!

Η πολύ απλή αλήθεια είναι πως ο Μητσοτάκης έχει μεσάνυχτα (και ας φωτίζονται αυτά από τις πυρκαγιές) και οι κρατικοί μηχανισμοί είναι σκουριασμένοι.

Ναι, δεν υπήρξαν πολλές απώλειες ανθρώπινης ζωής άμεσα. Μα η απώλεια δασών και ζώων και περιουσιών έμμεσα φέρνει και απώλειες ανθρώπων. Αυτή η καραμέλα δεν θα τον προστατεύσει από επικρίσεις. Ούτε οι δυο άλλες – πως έχουμε έντονη “κλιματική κρίση και παρατεταμένο καύσωνα” ή πως φέτος έχουμε τα περισσότερα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά (και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες).

Δυστυχώς είναι και πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ που εξακολουθούν να λειτουργούν ως βαρίδια.

Ο πληθωρικός Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, διέταξε το κλείσιμο όλων των πάρκων για λόγους ασφαλείας (διότι υπάρχουν πυρομανείς)! Έστω και αν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει παρθεί ένα τόσο ηλίθιο μέτρο. Δεν θα μπορούσε με τα 1,8 δις ευρώ που πήρε να προσλάβει μερικούς φύλακες εποχικούς;…Μα γιατί να σπαζοκεφαλιάζει και να μη χρησιμοποιήσει τα λεφτά για σκοπούς πιο ωφέλιμους για τον εαυτούλη του και τη ΝΔ;

Το tweet της Πολιτικής Προστασίας μας πληροφόρησε πως η πύρινη λαίλαπα που κατάκαψε τη Ρόδο “αφορά λιγότερο από το 10% της τουριστικής δύναμης του νησιού”! Είναι ίδια και απαράλλακτη συλλογιστική των γκροτέσκων γκαφατζήδων που κυβερνούν. Κι ας έγιναν στάχτες χιλιάδες στρέμματα, περιουσίες, μποστάνια, σπίτια, οικόσιτα και άγρια ζώα.

Ίδια νοοτροπία και στους ανδρείους Μυκονιάτες που ξυλοφόρτωσαν τον “ενοχλητικό” αρχαιολόγο που ζητούσε την επιβολή των νόμων από τις τρισάθλιες υπηρεσίες του κράτους μας. Σιωπή μετά. Ένοχος κανείς! Και οι Μυκονιάτες (και άλλοι) καταπατητές συνεχίζουν όπως οι κυνικοί κυβερνήτες.

Συνεχίζουν και στην Πάρο (και σε άλλα νησιά).

“Ξέρω πως είμαι παράνομος. Φέρτε την αστυνομία να με συλλάβει” λέγεται πως δήλωσε γνωστός επιχειρηματίας στους ανθρώπους της Κίνησης Πολιτών Πάρου που πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας στην παραλία Σάντα Μαρία. Εκεί ο εγκληματίας κυνικός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ενός beach-bar, μετέτρεψε την ακτή αυθαίρετα σε δική του απέραντη ξαπλώστρα την οποία χρεώνει ετσιθελικά. Και φυσικά το έκανε διότι έχει πλάτες που τον στηρίζουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *