Καθαρή έξοδος

Καθαρή έξοδος

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της ΤτΕ, σάλπισε πολλές φορές πως τα δύσκολα και ο μεγάλος κίνδυνος είναι μπροστά μας, μετά τον Αύγουστο 2018 οπότε βγαίνουμε από το πρόγραμμα και τον συνακόλουθο φθηνό δανεισμό από την Ε.Ε.

Λέει επαναληπτικά: Βρισκόμαστε ακόμα 6 μονάδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα κι έχουμε μόνο λίγους μήνες καιρό!…

Μα ποιος ακούει, ποιος νοιάζεται;

Οι τσιπριστές αναρχοαριστεροί που κυβερνούν 3 έτη δεν έχουν μάθει τίποτα και δεν έχουν ίχνος υπευθυνότητας για τη χώρα.

Σαλπίζουν κι αυτοί τα σαχλά συνθήματα πως θα βγούμε από το μνημόνιο επιτέλους. Κι αν δεν κατόρθωσαν να το σκίσουν όπως φώναζαν το 2014, τουλάχιστον, πληροφορούν, χάρη στη δική τους πολιτική και προσπάθεια είναι που τώρα βγαίνουμε.

Για το ότι έχουμε ακόμα χρέος 325 δις, για το ότι δανειζόμασταν πάμφθηνα από την ΕΕ και τώρα πανάκριβα από τις αγορές δεν λένε λέξη!

2. Ο κ. Στουρνάρας με τη μεγάλη πείρα του κάνει λογικές προτάσεις για μια έξοδο και μετα-μνημονιακή εποχή: δημοσιονομική χαλιναγώγηση, συγκράτηση δαπανών, ενθάρρυνση ανάπτυξης στον ιδιωτικό τομέα.

Αλλά ποιος θέλει να ακούσει τέτοιες “φιλελεύθερες” συμβουλές σε μια παράταξη αμόρφωτων αναρχοαριστερών που λατρεύουν τον πελατειακό κρατισμό;

Ο Στουρνάρας είναι για τους φωστήρες των Συριζανελλήνων όπως το κόκκινο πανί για το ταραγμένο ταυρόπουλο ή ο καπνός για τις σαλεμένες σφήκες.

Κατηγορούσαν τον Προβόπουλο γιατί έδινε τις εκθέσεις του στους ηγέτες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όχι στον “λαό”, σάμπως κι ο λαός θα τις καταλάβαινε. Τώρα βρίσκουν να κατηγορούν τον Στουρνάρα διότι λέει τη γνώμη του, όχι «στο λαό», μα δημόσια – μια γνώμη που είναι άκρως αντίθετη με τις παράλογες, πελατειακές πρακτικές τους.

3. Το είπε, το αντίθετο ακριβώς του Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ (13/12/17): “Θα πάρουμε πίσω τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού” – δηλαδή δεν θα τηρήσουν δημοσιονομική αυτοσυγκράτηση αλλά θα δώσουν παροχές με τη σέσουλα στην προεκλογική αυτή περίοδο.

“Λεφτά υπάρχουν” είναι ξανά το σύνθημα!

Ο υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε να εξαγοράσει από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις για να τους διευκολύνει στην αποπληρωμή. “Λεφτά υπάρχουν”!

Έσπευσε να τον ξεπεράσει ο υπουργός Ανάπτυξης επεκτείνοντας αυτή την πρακτική σε άλλους “φορείς του Δημοσίου”. Λεφτά υπάρχουν.

Ο δε υπουργός Οικονομίας θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό και θα κάνει ελαφρύνσεις στη φορολογία της μεσαίας τάξης.

Λεφτά υπάρχουν – μετά την καθαρή έξοδο. Είναι το νέο χρέος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *