Τ356: Τι είναι το Ισλάμ (4)

Τ356: Τι είναι το Ισλάμ (4)

1. Οι πιο Ιερές Γραφές των Αβρααμικών μονοθεϊστικών θρησκειών έχουν μια δυσνόητη οργισμένη επιθετικότητα. Την πιο έντονη με αγριότητα και βία, την έχει το Κοράνι. Και, βέβαια, καταλαβαίνεις πώς οι κοινές μάζες των Μουσουλμάνων παράγουν φανατικούς, παρανοϊκούς τρομοκράτες, ληστές, δολοφόνους και βιαστές, αφού είναι στην πλειονότητα τους αμόρφωτοι άνθρωποι κι έχουν έτσι διαμορφώσει μια άκαμπτη νοοτροπία πολύ νωρίς στην παιδική τους ηλικία λόγω ανατροφής και στοιχειώδους παιδείας πως έχουν την «τέλεια και μόνη αληθινή θρησκεία» την οποία θα επιβάλουν σε όλα τα έθνη δια πυρός και σιδήρου. Μα πώς το αποδέχονται αυτό και συναινούν στις ακραίες τερατολογίες του Κορανίου άνθρωποι μορφωμένοι που γνωρίζουν κάτι από τις άλλες θρησκείες και φιλοσοφίες;

2. Πώς αποδέχεσαι τη φοβερή αντινομία ότι αφενός έχεις κάποια ελεύθερη βούληση και μπορείς να διαλέξεις αν θα δράσεις ορθά και θα πας στον Παράδεισο ή θα δράσεις λάθος και θα πας στην Κόλαση και, αφετέρου, ο ίδιος ο Αλλάχ «συγχωρεί όποιον θέλει και βασανίζει όποιον θέλει» (3.129) ή πως «έπλασε πολλούς ανθρώπους για την Κόλαση» (7.179);

Πώς αποδέχεσαι την καθαρά υλιστική σωματική ύπαρξη στην Κόλαση με όλα τα σαδιστικά βασανιστήρια (4.16 Μόλις το δέρμα τους καεί, αποκτούν νέο για να νιώθουν αδιάκοπα τον πόνο!) ή στον παράδεισο με τις ερωτικές οδαλίσκες και τις άλλες ακόρεστες απολαύσεις;

3. Πώς αποδέχεσαι (α) την αδιάκοπη εγκωμιαστική εξύμνηση του άψογου, τέλειου Προφήτη που λέει τόσα παράλογα κι επιπλέον (β) τόσο παιδιάστικα αφελή θαύματα δήθεν του Αλλάχ;…

(α) Στο 3.32,68,132,4.59,115,8.1,13,20,27,41,46,9.13,33 κ.λπ. κ.λπ. (β) 3.13 όπου οι πιστοί νικούν τον στρατό των απίστων (αλλά πολλές φορές ηττώνται και οι πιστοί)! Στο 8.11 ο Αλλάχ στέλνει βροχή! Στο 8.9-16 ο Αλλάχ έχει στείλει το Μήνυμα του σε άλλους απόστολους και όρισε τα ζώδια στον ουρανό! Στο 16.78 ο Αλλάχ ξεγεννά τους ανθρώπους με νοημοσύνη κι αισθήσεις για να τον ευχαριστούν, στο 79 τα πουλιά πετούν, στο 80 δίνει σπίτια και δέρματα για στρώματα και σκεπάσματα – κ.λπ. κ.λπ. Αλλά στο 22.6-7 ζωντανεύει νεκρούς! Και στο 22.67 τα καράβια τρέχουν στη θάλασσα και ο ουρανός δεν πέφτει στη γη!

4. Πώς αποδέχεσαι πως ο Θεός/Αλλάχ έμεινε βουβός επί 300.000 έτη και μόλις το 1500 πκε μίλησε στους προφήτες του Ισραήλ (π.χ. Νώε, Μωυσή), μετά στον Ιησού και μετά στον Μωάμεθ (7ος αιώνας κε); Και πώς οι Γραφές των Ιουδαίων και των Χριστιανών, από τις λαϊκές παραδόσεις των οποίων καταφανώς δανείστηκε τις στρεβλές αντιλήψεις του ο Μωάμεθ, είναι λάθος ενώ οι ανοησίες του Κορανίου είναι ορθές και τέλειες; (Για το θέμα βλ. Φιλ834: Κοράνι και Προφήτης).

5. Πώς αποδέχεσαι τις εντολές να πολεμήσεις και να σκοτώσεις απίστους, να θανατώσεις τους ενήλικες αρσενικούς, να σκλαβώσεις για σεξ τις γυναίκες και να σκλαβώσεις ως ευνούχους ή δούλους τα παιδιά;

Στο 8.39 – «Πολεμήστε τους (σκοτώνοντας τους) ωσότου να μην υπάρχει πειρασμός [από άλλες θρησκείες απίστων] και να είναι η θρησκεία του Αλλάχ [= Ισλάμ!] η μοναδική.»

Αλλά και στο 47.4 άλλη ξεκάθαρη οδηγία «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη) χτυπάτε τους στον λαιμό ωσότου τους νικήσετε εντελώς.»

8.67 «Ω Προφήτη, παρότρυνε τους πιστούς σε πόλεμο… Οι εκατό θα νικήσουν χίλιους απίστους»  

Ο ιερός πόλεμος jihad δίνεται στα εδάφια 4.76 «Πολεμήστε τους φίλους του σατανά», 9.29 «Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ ή στην Έσχατη Μέρα» και 123 «Πολεμάτε τους απίστους γύρω σας και ας βρουν στο πρόσωπό σας τραχύτητα» κλπ.

6. Πολλοί Ισλαμιστές απολογητές αγνοούν αυτά τα εδάφια και με κυνική υποκρισία αναφέρονται σε άλλα που συστήνουν συνύπαρξη και ειρήνη όπως στα εδάφια 2.190-193. Μα και σε αυτά λέγεται σαφώς (191) «φονεύετέ τους όπου τους βρίσκετε» – τους απίστους!

Στα 9.11-14 επίσης δίνεται προτροπή για συμφιλίωση εφόσον οι ειδωλολάτρες μετανιώσουν και τηρήσουν όρκους και συμφωνίες. Μα κι εδώ, λίγο νωρίτερα, στο 9.5 λέγεται – «Όταν οι απαγορευμένοι μήνες [για πόλεμο] έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες οπουδήποτε τους βρείτε, και συλλάβετε και πολιορκείστε τους και στήσετε παγίδες με κάθε (πολεμικό) στρατήγημα. 

((Τα αραβικά εδάφια είναι από την επίσημη έκδοση της μετάφρασης του Κορανίου στα Ελληνικά μαζί με το αραβικό κείμενο από το Συγκρότημα του Βασιλιά Φαχντ των δυο Ιερών Τόπων Μέκκα και Μεντίνα το 2000. Οι παρενθέσεις καμπύλες ( ) είναι στο πρωτότυπο. Οι τετράγωνες [ ] είναι δικές μου.))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *