Ε1933 Γαζανοί και χαμάς

Ε1933 Γαζανοί και χαμάς

Νικόδημος

Στο Ισραήλ ζουν κι ευημερούν 1,5εκμ. Άραβες ισλαμιστές με ισραηλινή υπηκοότητα και πολλοί από αυτούς είναι δικαστές, διευθυντές νοσοκομείων και αξιωματικοί στις Ένοπλες δυνάμεις και στην Αστυνομία…

Ακόμα και οι πιο κυνικοί φιλο-ισραηλινοί δεν μπορεί να μη νιώθουν κάποια θλίψη για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα. Μα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς αθώους αμάχους που οπωσδήποτε υπάρχουν και υποφέρουν αιχμαλωτισμένοι ανάμεσα στον άκμονα με τους σκληρούς, απάνθρωπους τρομοκράτες Χαμάς και το σφυρί των τιμωρών Ισραηλινών. Δεν υπάρχει τέτοια γραμμή, όχι ευδιάκριτη τουλάχιστον. Όπως δεν υπήρχε στα μέσα της δεκαετίας 1930 μεταξύ αθώων Γερμανών και αλαζόνων αιμοσταγών Ναζί: η μεγάλη πλειονότητα υποστήριζε τους Ναζί.

Η μεγάλη πλειονότητα υποστηρίζει, περιθάλπει και παρέχει πολλή βοήθεια στους Χαμάς τρομοκράτες θωρώντας τους επαναστάτες και αγωνιστές για την ανεξαρτησία της (ανύπαρκτης) Παλαιστίνης. Πολλοί όμηροι κρατήθηκαν σε κατοικίες πολιτών. Σωροί όπλων βρέθηκαν σε ιδιωτικές κατοικίες, νοσοκομεία, τζαμιά και σχολεία. Εκατοντάδες υπάλληλοι στην Οργάνωση Βοήθειας του ΟΗΕ (UN RWA) ανήκουν στη Χαμάς. Το χειρότερο, στις οικογένειες και στα σχολεία τα μικρά παιδιά εκπαιδεύονται να μισούν το Ισραήλ και αν θέλουν να σκοτώσουν Εβραίους! Να γίνουν τρομοκράτες βιαστές και δολοφόνοι.

Οι στατιστικές σε δημοσκοπήσεις που οργανώνονται από τη Χαμάς είναι βέβαια παραπλανητικές (όπως οι φουσκωμένοι αριθμοί για νεκρούς αμάχους που μέσα στον Μάιο ξεφούσκωσαν στα μισά νούμερα!) Μα όλες δείχνουν ένα ποσοστό 75% και πάνω ως και 85% να υποστηρίζουν την τρομοκρατική επίθεση Γαζανών στο Ισραήλ, 7/10/23. Αυτοί δίνουν πολεμιστές – μικρά παιδιά επίσης – και κάθε είδους βοήθεια. Αυτοί εξέλεξαν τους νυν κυβερνήτες πριν από 17 τόσα έτη και οι περισσότεροι εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν παρότι οι αξιωματούχοι της Χαμάς ζουν σε χλιδή στα Εμιράτα και στην Τουρκία και κατέστρεψαν την αναπτυσσόμενη οικονομία (υποδομές, λιμάνια, βιομηχανία, περιβόλια, επιχειρήσεις, υδροδότηση, ηλεκτροδότηση κλπ.) που είχε αφήσει το Ισραήλ το 2005 όταν αποχώρησε από τη Λωρίδα της Γάζας στρατιωτικά, πολιτικά, και οικονομικά.

Μα χιλιάδες Γαζανοί δέχονται υγειονομική περίθαλψη δωρεάν στα νοσοκομεία του Ισραήλ κάθε χρόνο – ακόμα και οι οικογένειες των Χαμάς αξιωματούχων! Χιλιάδες επίσης πήγαιναν στο Ισραήλ να εργαστούν με μισθούς πολύ ψηλότερους από τη Γάζα.

Πώς όλοι αυτοί οι ψυχοπονιάρηδες Δυτικοί προ-παλαιστίνιοι δεν βλέπουν πως καμιά αραβική χώρα δεν θέλει μόνιμους μετανάστες «Παλαιστίνιους»; Ή πώς στο Ισραήλ ζουν κι ευημερούν 1,5εκμ. Άραβες ισλαμιστές με ισραηλινή υπηκοότητα και πολλοί από αυτούς είναι δικαστές, διευθυντές νοσοκομείων και αξιωματικοί στις Ένοπλες δυνάμεις και στην Αστυνομία;

Όση συμπάθεια και θλίψη και αν νιώθει κανείς (αν όντως νιώθει) για τους αθώους αμάχους νεκρούς, πρέπει να κατανοήσει πως σε έναν πόλεμο (και η Χαμάς διεξάγει ένα βρόμικο πόλεμο εδώ και 20 έτη) θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.  

Το Ισραήλ πρέπει να εξαλείψει ολότελα τη Χαμάς που κοστίζει δισεκατομμύρια για άμυνα και εκατοντάδες ζωές Εβραίων ενώ οι τρομοκράτες δεν δέχονται κανένα σχέδιο αληθινής ειρήνευσης στην περιοχή κι ένα Ισραήλ ανεξάρτητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *