Ε1210: Φέικ νιους της φωτιάς

Ε1210: Φέικ νιους της φωτιάς

Αρέσουν τα φέικ νιους κι εξαπλώνονται σαν τις φωτιές που ταλάνισαν τη χώρα από την Αττική και κάτω. Και την Εύβοια.

Είναι λάθος να μεταφράζονται ως «ψευδείς ειδήσεις». Μια είδηση μπορεί να αποδειχθεί ψευδής λόγω λάθους στη διατύπωση ή/και στην αναμετάδοση. Το φέικ είναι πλαστό, χαλκευμένο από επιτήδειους επί τούτω, για να εξαπατήσει προωθώντας μια ψευτιά που θα βλάψει αθώους. Είναι συχνό στρατήγημα λαϊκιστών, φασιστών και αναρχοαριστερών με το οποίο σπιλώνονται υπολήψεις αντιπάλων, ένα αισχρό μέσον για την κατάληψη της εξουσίας – Χίτλερ, Τραμπ, Σύριζα.

Το ζήτημα Νοβάρτις αιωρείται ακόμα κάπου μέσα στο πυκνό δίχτυ της δικαστικής μας αράχνης. Ήταν, όπως πολλά άλλα σκάνδαλα, επινόηση των σηψιγόνων συριζαίων τσιπριστών να εμπλέξουν δέκα πολιτικούς αντιπάλους: ένοχοι ωσότου αποδείξουν αυτοί πως είναι αθώοι.

Τα φέικ νιους κυκλοφορούν και μεγεθύνονται πολύ πιο γοργά από τις διαψεύσεις των αθώων. Όσο πιο τερατώδη τόσο πιο πιστευτά για τα εγκεφαλάκια του καταναλωτικού όχλου.

Η επιδημία φέικ νιους κυκλοφορεί σαν τον ιό Covid-19 μα είναι ορατή, απτή και για τους ανεμβολίαστους θαμώνες μαγική! Εδώ οι κακόβουλοι αναμεταδότες «κολλάνε» σκόπιμα και διασπείρουν απλόχερα τα μικρόβιά τους. Ακίνδυνη επιδημία για τους φορείς, βλαπτική για τους καταγγελθέντες.

Τα εμβόλια, μάθαμε, είναι απειλητικά διότι έχουν τσιπάκι που θα επιτρέπει την παρακολούθησή μας και την καθυπόταξή μας στα καπρίτσια των «ισχυρών» ή θα αλλοιώσει το Ντι-εν-έι μας! Αυτά τα φέικ-νιους οφείλονταν σε σκοτεινούς συνωμότες που πλήρωναν αδρά για την ανάρτησή τους.

Οι μολυσμένοι μουσμουλόμυαλοι (π.χ Πολάκης) διέδωσαν πως τα δάση κάηκαν σκόπιμα για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες – τα τελευταία παιδιά του Διαβόλου για τους αναρχοαριστερούς και άλλους «προοδευτικούς» ή «πράσινους».

Μάθαμε πως οι Ρουμάνοι, που πολέμησαν την πυρκαγιά τόσο περίτεχνα, είπαν ότι αυτή θα μπορούσε να σβηστεί μέσα σε 24 ώρες, μα κάποιοι (η κυβέρνηση Μητσοτάκη!) το εμπόδισαν!

Μάθαμε ακόμα πως έξω από το σπίτι του υπουργού κ. Σκρέκα έμενε για προστασία πυροσβεστικό όχημα. Όταν ο υπουργός δήλωσε πως δεν έμενε σε κείνη τη διεύθυνση, οι διακινητές των φέικ-νιους αφηνίασαν και τον έβρισαν διότι κακώς δεν μένει εκεί που τον ήθελαν!

Και τι να πούμε για τόσες άλλες περιπτώσεις, όπως ότι ο Μητσοτάκης «τα παίρνει» από τη Ζίμενς! Ή ότι πολλοί λοιμοξιολόγοι προωθούν τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών ενώ δεν υπάρχει ιός και το εμβόλιο δεν χρειάζεται!

Ή ετούτο το πυρόπληκτο – πως κάποιος κοινοτάρχης κατήγγειλε ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας ότι τον ρώτησε αν είχε «πολιτικό μέσο» προκειμένου να στείλει βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που απειλούσε την κοινότητά του.

Όλα γίνονται πιστευτά εύκολα γιατί όλων τα μυαλά είναι μολυσμένα κι εθισμένα στο να πιστεύουν το χειρότερο. Η διαφθορά, η ανεντιμότητα, είναι τόσο εκτεταμένη, πλέον, τόσο κοινή, στην ελλαδική κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *