Το βυθισμένο λεωφορείο, η παραλιακή της Ρένας και ο Ακτωρ

Το βυθισμένο λεωφορείο, η παραλιακή της Ρένας και ο Ακτωρ

ΒΗΜΑτοδότης

Εντάξει, να δεχτούμε ότι η κλιματική κρίση είναι βαριά και προκαλεί δεινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσει τους κατασκευαστές από τις κακοτεχνίες και τα πανάκριβα ατελή έργα που αποδίδουν στο κράτος και παραλαμβάνουν αβλεπί οι υπηρεσίες του. Η περίπτωση της παραλιακής φανέρωσε το πρόβλημα. Οι εικόνες με το λεωφορείο που ξέμεινε πνιγμένο στα νερά στη διάβαση προς το Νιάρχος και τους επιβάτες να κολυμπάνε στην κυριολεξία σε θολά και επικίνδυνα νερά έδειξαν καθαρά ότι κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Τον Απρίλιο του 2019 η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου φωτογραφιζόταν αγέρωχη και κομπορρημονούσα πάνω από τη νέα παραλιακή, δηλώνοντας υπερηφάνως ότι ολοκληρώνει το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το άνοιγμα της πρωτεύουσας στη θάλασσα.

Ομως τα τελευταία κατακλυσμιαία γεγονότα και η κατασκευαστική – ο Ακτωρ του άλλοτε εθνικού εργολάβου – που επέλεξε δείχνουν να την πρόδωσαν. Αλλωστε είχε εξαρχής εντοπιστεί ότι το έργο έβριθε πολλαπλών συμβάσεων, οδηγούσε σε καθυστερήσεις και σε κόστος ήταν δυσανάλογο του εύρους του. Ειδικά για την πλημμύρα στην κατασκευασμένη πάλι από τον Ακτορα, πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, υπόγεια διάβαση, οι γνωρίζοντες την αποδίδουν σε δύο πιθανούς παράγοντες. Είτε στη μη λειτουργία των αντλιών με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, είτε στην εναπόθεση μπάζων από τα συμπληρωματικά έργα που εποπτεύει πάλι η προαναφερθείσα εταιρεία στον φαληρικό όρμο.

Αυτά θα τα βρει ο εισαγγελέας που παρενέβη αυτεπάγγελτα. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κ. Αχ. Καραμανλής ωστόσο οφείλει αυστηρή εποπτεία και έλεγχο. Σε τούτους τους καιρούς δεν επιτρέπονται ανοχές και αβλεψίες. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε μπροστά μας πάμπολλα ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Προσύμφωνα με τσιμπημένες τιμές για τις βίλες στο Ελληνικό

Μιας και το έφερε η συζήτηση για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, επιβάλλεται να σας ενημερώσουμε ότι το έργο του Ελληνικού προετοιμάζεται πυρετωδώς. Οι υπεύθυνοι της επένδυσης μεταδίδουν ότι αυτόν τον καιρό «τρέχει» πλήθος προπαρασκευαστικών μελετών για τις εγκαταστάσεις, το πάρκο, τους πύργους, τα οικοδομήματα, τις κατοικίες που θα ανεγερθούν και άλλα πολλά. Ειδικά για τις πολυτελείς κατοικίες, τις βίλες και τα προνομιούχα διαμερίσματα οι υπεύθυνοι δεν κρύβουν ότι έχουν υπογραφεί προσύμφωνα πώλησης για όσες έχουν χωροθετηθεί. Γι’ αυτές έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και οι τιμές, όπως βεβαιώνουν οι αρμόδιοι, είναι «τσιμπημένες», αν και δεν είναι ακόμη πλήρως προσδιορισμένες. Οι ίδιοι εκτιμούν δε ότι η ίδια υψηλή ζήτηση θα συνοδεύσει και εκείνες που θα παρουσιαστούν προσεχώς. Από εκεί και πέρα, κατά τα φαινόμενα, οδεύει προς επίλυση και η εκκρεμότητα του καζίνου. Αναμένεται να δούμε νέο ισχυρό και ικανό εταιρικό σχήμα να τρέξει την όλη επένδυση.

Ο… διασώστης Γ. Παπανδρέου

Τα όσα συμβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ μετά την ασθένεια και την απόσυρση της κυρίας Γεννηματά από την εκλογική διαδικασία δεν είναι τα καλύτερα. Αποδεικνύεται ότι, παρά τα όσα της καταμαρτυρούσαν, κρατούσε τα γκέμια, διατηρούσε τον έλεγχο και μπορούσε να εγγυηθεί τη συντεταγμένη και οργανωμένη πορεία του μικρού έστω κόμματος. Τώρα, ο πληθωρισμός υποψηφιοτήτων μάλλον παρακμή δηλώνει, παρά οτιδήποτε άλλο. Εκτός και αν διά του πληθωρισμού επιχειρείται η έκπτωση των πάντων και η αναζήτηση διασώστη. Ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιώργο Παπανδρέου, που πολλοί ενθαρρύνουν να επιχειρήσει την επάνοδο. Θα πρόκειται ωστόσο για επιστροφή στο παρελθόν, για επανάληψη μιας ακόμη εκδοχής της κληρονομικής Δημοκρατίας, η οποία, ας μη γελιόμαστε, δεν δηλώνει και πρόοδο του πολιτικού μας συστήματος.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *