Ε1916: Εξαγωγή ελληνικής συμπεριφοράς

Ε1916: Εξαγωγή ελληνικής συμπεριφοράς

Θα θυμάστε το επεισόδιο πριν μερικούς μήνες οπότε κάτι Κροάτες ποδοσφαιρόφιλοι ήρθαν στην Αθήνα, διασχίζοντας με αμάξι όλη την Ελλάδα. Ήταν γνωστό πως ήρθαν για φασαρίες και η Ελληνική Αστυνομία τους παρακολουθούσε, δήθεν, “διακριτικά”! Αυτοί επιδόθηκαν, όπως είχαν σχεδιάσει, στην “οπαδική βία” τους καθόλου διακριτικά.  Και η περήφανη Ελληνική Αστυνομία μας μπάφιασε με τις εξηγήσεις της. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ανικανότητα και ψευτο-διακριτικότητα.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στο Μπριζ (Βέλγιο) για να στηρίξουν την ομαδάρα τους. Μερικοί είχαν εισιτήρια, άλλοι πολλοί δεν είχαν. Οι δεύτεροι με την αρωγή των πρώτων προσπάθησαν να μπουν τζαμπατζήδικα στο γήπεδο. Η Βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε το ψεκαστικό της για να επαναφέρει την τάξη. Απέκλεισε και πολλούς που είχαν εισιτήρια!

Οι ευαίσθητοι αξιωματούχοι του ΠΑΟΚ, αντί να τιμωρήσουν όλους τους αλήτες που εξέθεσαν τον σύλλογο και τη χώρα τους, προέβησαν σε διαμαρτυρία!

Η Βελγική Αστυνομία απάντησε:-

«Το γεγονός ότι οι Έλληνες υποβάλλουν καταγγελία μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Δεν εμποδίσαμε αυθαίρετα τους οπαδούς με εισιτήριο να μπουν στο γήπεδο», ανέφερε και συνέχισε: 

«Για το ότι ορισμένοι άνθρωποι με εισιτήρια, δυστυχώς έπρεπε να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή, φταίνε εξ ολοκλήρου αυτοί που δεν είχαν εισιτήρια, κι έκαναν ό,τι μπορούν για να μπουν στο γήπεδο, πριν καν ανοίξουν οι πόρτες. Αυτές οι απόπειρες ήταν ο λόγος που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το ψεκαστικό, χρησιμοποιήσαμε μόνο την απαραίτητη ένταση, πλήρως στρατηγικά και τεκμηριωμένα», κατέληξε.

Βλέπουμε την ελληνική “τρυφερή” νοοτροπία που θωπεύει την εγκληματικότητα, όπως και γονιών που προστατεύουν τους νταήδες κανακάρηδές τους ακόμα και όταν αυτοί βασανίζουν πιο αδύναμους συμμαθητές, και τη βελγική πρακτική που δεν επιτρέπει παρανομίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *