Ε1171: Αμερική, Ευρώπη, Κίνα

Ε1171: Αμερική, Ευρώπη, Κίνα

1. Υπάρχει πολλή οκνηρία στην πολιτισμένη Δύση. Αυτή πρέπει να είναι συνέπεια παλαιών αμαρτιών. Οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης δεν προστάτευσαν τις μικρές (από ας πούμε την απληστία του Στάλιν) κι επιδόθηκαν σε αποικιοκρατία με το έτσι θέλω και την υποκριτική δικαιολογία ότι δήθεν εκπολίτιζαν τους υπανάπτυκτους λαούς. Οι λευκοί άποικοι (Ισπανοί στη Νότια Αμερική, Βρετανοί και άλλοι στη Βόρεια Αμερική, Βρετανοί και άλλοι στη Νότια Αφρική, Βρετανοί στην Αυστραλία) είχαν επιδοθεί σε απαράδεχτες για Χριστιανούς πράξεις βίας, προσηλυτισμού, καταπίεσης, λεηλασίας κι εξόντωσης των γηγενών κατοίκων.

Σε κάθε περίπτωση επικρατούσε πυρετός εγωιστικής απληστίας.

Τώρα αντί να εργάζονται πιο εντατικά να ξεπληρώσουν τα παλιά ηθικά χρέη τους, έχουν εφησυχάσει στην τεχνολογική τους ανάπτυξη, στην παγκοσμιοποίηση και τη χρηματοπιστωτική τους διείσδυση σε όλες σχεδόν τις υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες.

2. Μα τώρα έχει ξυπνήσει ένας Ασιάτης δράκος που βρυχάται απειλητικά κάνοντας μεγάλα φτερουγίσματα στην τεχνολογία και τη στρατιωτική ανάπτυξη: η Κίνα.

Και οι παραλυμένοι φωστήρες της αναπτυγμένης Δύσης αντί να κοιτάξουν πώς να βελτιώσουν την κατάστασή τους που ηθικά και οικονομικά κατολισθαίνει με βιάση προς τη βαρβαρότητα θεραπεύοντας πρώτα τις ψυχοπάθειές τους, κάνουν σχέδια να εγκλωβίσουν τον δράκο και να τον εμποδίσουν να αναπτυχθεί περισσότερο.

Η ηγεσία του ΚΚΚ που είναι και η ηγεσία της χώρας προειδοποίησε πως δεν θα ανεχθεί καμιά επέμβαση στα εσωτερικά τους ή στο άμεσο περιβάλλον τους.

Οι Δυτικοί έλαβαν το μήνυμα. Ο Μπάιντεν των ΗΠΑ και η κα Μέρκελ της Γερμανίας (και της ΕΕ) συναντήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης για να αντιμετωπίσουν την απειλή της Κίνας μα και της πολικής αρκούδας της Ρωσίας. Η ΕΕ εξαρτάται για την ενέργεια που καταναλώνει αφειδώς από τη Ρωσία σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολύ παράξενο που τόσα έτη τώρα οι καλοθρεμμένοι ηγέτες δεν βγήκαν από το κλουβί της βλακείας και των ιδιαίτερων συμφερόντων ολίγων επιχειρηματικών Ομίλων και να οργανώσουν νέες ανεξάρτητες πηγές ενέργειας.

3. Οι δυο ηγέτες λοιπόν συμφώνησαν να σταθούν ενωμένοι απέναντι στη Ρωσική επιθετικότητα (Κριμαία, Ουκρανία κλπ.) και στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της Κίνας (!).

Και η προπαγάνδα εναντίον της Κίνας οργιάζει παίρνοντας ορμή από τα αμερικανικά ΜΜΕ (New York Times, NBC κλπ.).

Γράφονται άπειρα άρθρα για τα στραβά στην Κίνα, την ανύπαρκτη καταπίεση των Μουσουλμάνων στη δυτική Κίνα, των Μογγόλων στη Μογγολία και των Βουδιστών στο Θιβέτ.

Τώρα, πώς μπορεί ένας Αμερικανός να καταδικάζει τόσο επιπόλαια για αντιδημοκρατία όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται για παρανομίες και ο πρώην πρόεδρος Κάρτερ μίλησε για τη διαφθορά του πολιτεύματος: “Τώρα είναι μια ολιγαρχία με απεριόριστη πολιτική δωροδοκία η οποία προωθεί εκλογή Προέδρου. Το ίδιο ισχύει για Κυβερνήτες Πολιτειών και για γερουσιαστές” (2019).

Υπάρχει μήπως Δημοκρατία στο Πακιστάν ή στη Σαουδαραβία και τις υποστηρίζει το αμερικανικό κατεστημένο τόσο σθεναρά;

4. Μία νέα κατηγορία εναντίον της Κίνας (στην Washington Post) είναι πως κατασκευάζονται 119 ή 128 εκτοξευτήρες βαλλιστικών πυραύλων (silo) στην έρημο Γκόμπι. Έρευνα από πιο ψύχραιμους έδειξε πως μια φωτογραφία (δορυφόρου) είχε στα Αγγλικά την λεζάντα Yumen Gansu wind-farm (ανεμο-φάρμες)!

Άλλη κατηγορία στρέφεται κατά των σχεδιαζόμενων 6 αεροπλανοφόρων που στοχεύει ως σύνολο η Κίνα.

Η απάντηση είναι “Γιατί όχι;”

Η Αμερική έχει 11 αεροπλανοφόρα που οργώνουν επιθετικά τις θάλασσες (και στη νότια Κίνα) για να προστατεύσουν αμερικανικά συμφέροντα μακριά από την Αμερική. Γιατί να μην έχει αεροπλανοφόρα και η Κίνα για να προστατευθεί η χώρα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *