Ε1233: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης

Ε1233: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης

- in Επικαιρότητα
1

Από τους δύο προτιμώ τον Χρυσοχοΐδη.

Είναι απίστευτο να βλέπεις μερικούς αρθρογράφους σε φιλομητσοτακικά έντυπα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν, ή μάλλον να εξιλεώσουν τον Μητσοτάκη ο οποίος δεν φαίνεται να μαθαίνει από τις γκάφες του. Διότι το ζητούμενο είναι οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε και οι οποίες δεν υλοποιούνται καθώς νομίζει πως πρέπει να διατηρήσει στους ψηφοφόρους του τα βαρίδια και τα ξερά της παλαιοδεξιάς που κληρονόμησε.

«Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης» γράφει ο ανόητος συντάκτης του Κύριου Άρθρου στην Καθημερινή (1/9/21). «Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στην αντιπολίτευση», συνεχίζει ανερυθρίαστα παρά τις ευγενικές μούντζες που παίρνει από πιστούς οπαδούς του στην ίδια εφημερίδα και άλλες όμοιας νοοτροπίας ο Μητσοτάκης.

Η αδικία στον Χρυσοχοΐδη» γράφει στο ίδιο φύλλο ο Νότης Παπαδόπουλος και περιγράφει τη σχεδόν άψογη επίδοση του Χρυσοχοΐδη – μα δεν μπορεί να μην προσπαθήσει με κολοβή λογική να αθωώσει τον πρωθυπουργό.

Με αναμενόμενο έπαινο για τον Μητσοτάκη που επέλεξε τον Χρυσοχοΐδη ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος: «Στους μήνες του Χρυσοχοΐδη είδα για πρώτη φορά αστυνομικούς να περιπολούν τη γειτονιά μου (…). Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έπαψε να λειτουργεί ως σπήλαιο των Νταβέληδων με τις μολότοφ. Τα Εξάρχεια έγιναν μια βιώσιμη περιοχή. (…) [Προηγουμένως] αν γινόταν μια διάρρηξη, η αστυνομία αρνιόταν να εμφανιστεί. Ούτε ασθενοφόρο δεν έμπαινε στο άβατο. Να προσθέσω το τείχος στον Έβρο και την αντιμετώπιση της εισβολής. Να προσθέσω και την αποκατάσταση του χάους στη Μόρια [με τους μετανάστες]».

Για όλα αυτά παίρνει τα εύσημα με χαμογελαστό καμάρι ο Μητσοτάκης. Μόλις όμως η θεομηνία των πυρκαγιών (που χτύπησε παγκόσμια τον πλανήτη και ακόμα και την Αμερική με τους σχεδόν απεριόριστους πόρους και την πολύχρονη πείρα όπου κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στην Καλιφόρνια) απανθράκωσε μερικές περιοχές και ο κοσμάκης άρχισε την κλάψα για ελλείψεις και κυρίως αποζημιώσεις και η αντιπολίτευση απαιτούσε το αίμα κάποιου υπουργού, ο Μητσοτάκης φόρτωσε τη δυσμένεια στον Χρυσοχοΐδη αντί, ως έντιμος άνθρωπος, να την επωμισθεί (όπως αποδέχθηκε τα εύσημα προηγουμένως) και να τον στηρίξει!

Και μετά προχώρησε στην εντελώς απίστευτη «συναίνεση» με τους Συριζαίους για τον νέο υπουργό Αποστολάκη, σάμπως και μπορείς να κάνεις συμφωνία με την ζωντανή πανούκλα του Τσίπρα και του τσούρμου του από τα πιο αναξιόπιστα κοινωνικά κατακάθια στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Και φυσικά του ήρθε μπούμερανγκ του κ. Μητσοτάκη όταν ο Αποστολάκης περίμενε να γίνει ανακοίνωση και μετά απέρριψε την πρόταση! Και ο Πλεύρης τι χρειαζόταν; Ψηφαλάκια μόνο!

Καλώς λοιπόν του τα έψαλε σε άρθρο του στη Liberal ο Σάκης Μουμτζής, ένας άλλος πιστός οπαδός της λογικής φιλελεύθερης παράταξης («Καμιά συναίνεση με αυτούς τους ανθρώπους», 1/9/21). «Οι ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου [=Μητσοτάκη] είναι υπαρκτές, γιατί γνώριζαν ‘τι ψώνιζαν’ και ‘από πού το ψώνιζαν’. Αν δεν το γνώριζαν, η κατάσταση είναι ακόμα πιο ανησυχητική».

Όπως έγραψε ο Π. Πετριάς «Ανασχηματισμός κοροϊδία»: Αν για κάθε θεομηνία πρέπει να υπάρξει παραίτηση «τότε γιατί δεν παραιτείται ο ίδιος» ο Μητσοτάκης που επέλεξε τον ανίκανο Χρυσοχοΐδη;

Μητσοτάκη, διώξε την ατολμία σου και τα βαρίδια σου, όχι τον Χρυσοχοΐδη!

1 Comment

  1. Koykoyroukou

    Η εξόχως φλύαρη απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν τέθηκε ποτέ από κανέναν (Μητσοτάκης ή Χρυσοχοϊδης), και ούτε θα είχε οποιοδήποτε νόημα να τεθεί. Έχει ενδιαφέρον η εμμονή του Βασίλη Λεβέντη (υποθέτω ότι αυτός είναι πραγματικά ο Νικόδημος) στο να αποδίδει στον υιό Πλεύρη, όσα κάπου άκουσε για τον πατέρα του και τα οποία ο υιός έχει δημόσια αποκηρύξει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και η επίκληση αυτής της παν-πλανητικής καφενο-αυθεντίας (του Πετριά) που δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κερμιτ. Συνεχίστε πάντως, τζάμπα είναι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *