Προς Εξάρχεια δια καπνού

Προς Εξάρχεια δια καπνού

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

του Ανδρέα Ψυχάρη 

Διαμαρτυρήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κύρια Κεραμέως για την ψήφιση παρωδία της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Και δικαίως. Την στιγμή που ουδέποτε εφαρμόσθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος είναι τουλάχιστον γελοίο οι βουλευτές να ψηφίζουν την επέκταση του – οι βουλευτές μάλιστα που ίδιοι χλευάζουν τους πολίτες αδιάφορώντας για την ελληνική νομοθεσία παραβιάζοντας την αλλά στο εξωτερικό δεν το τολμούν.

Σωστά η κύρια Κεραμέως διαμαρτύρεται για τον «Υπουργό Υγείας» Πολάκη. Όμως προτού απαιτήσει την εφαρμογή του νόμου από την Κυβέρνηση ας αρχίσει από το σπίτι της. Την Νέα Δημοκρατία. Εφάρμοσε ποτέ η Κυβέρνηση Σαμαρά τον αντικαπνιστικό νόμο; Της θυμίζουμε ότι το Μέγαρο Μάξιμου όπως και Βουλή είχαν και τότε τον χαρακτηρισμό του τεκέ. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης κυκλοφορεί σήμερα στο Κοινοβούλιο συνεχώς με ένα τσιγάρο στο χέρι!

Φαντάζει παράξενο στα αυτιά του πολίτη ο ισχυρισμός ότι θα επιβληθεί ο νόμος στα Εξάρχεια όταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αρνούνται να σεβαστούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει!

Την σημερινή εποχή που τα πάντα, ουσιαστικά, έχουν καταρρεύσει στην Ελλάδα και υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί από τους δανειστές μας (και που η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκασθεί να εφαρμόσει) την διαφορά στην χώρα θα την κάνει η Κυβέρνηση που θα έχει ως πρώτο στόχο το Κράτος Δικαίου.

Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρεσβεύει πραγματικά στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κράτους ας το αποδείξει εμπράκτως. Η εμπιστοσύνη των πολιτών θα δοθεί όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι συγκεκριμένοι βουλευτές θα αρχίσουν επιτέλους να σέβονται όλους τους νόμους. Όταν αποδείξουν στην κοινωνία ότι αυτοί είναι το πρότυπο, το παράδειγμα το πώς ενεργεί ένας υπεύθυνος πολίτης. Όταν οι φορολογούμενοι αρχίζουν να εμπιστεύονται τους πολιτικούς τότε θα ακολουθήσουν και οι επενδυτές. Ανάπτυξη χωρίς απόλυτη εφαρμογή νομοθεσίας δεν θα υπάρξει.

Το πρώτο ουσιαστικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη μετά την ΔΕΘ είναι η συμπεριφορά της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Πέρα από τον καπνό, πρέπει να τερματισθεί ο λαϊκισμός, η λευκή απεργία και η παρουσία στην Βουλή να αποτελέσει, δια συγκεκριμένου σχεδίου, πεδίο έμπνευσης και επιλογής για τους πολίτες και όχι προσωπικών επιδιώξεων του εκάστοτε βουλευτή.

Όσοι δεν μπορούν ας απορριφθούν και ας κάνουν το τσιγαριλίκι τους στο σπίτι τους ή στα Εξάρχεια που έχουν θρέψει ή ανεχθεί.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *