Ανίατη σχιζοφρένια

Ανίατη σχιζοφρένια

από τον Νικόδημο

1. Τα είπα-ξείπα και οι αντιφάσεις κυβερνητικών στελεχών δεν έχουν τέλος. Πρόσφατο παράδειγμα η “πολιτική” για τα Μη-Συνταγογραφόυμενα-Φάρμακα, που, όπως πια όλοι ξέρουμε, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των φερμακοποιών και την απεργία τους, Τετάρτη, 10/5.

 Μιλώντας για τη συζήτηση να διατίθενται ή όχι τα ΜΥΣΥΦΑ από σούπερ μάρκετ και εκτός φαρμακείων, ο κ. Κουρουμπλής, υπουργός Υγείας μίλησε για «μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα». Τόνισε δε ότι η δική του θέση  είναι πως τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία μόνο και ότι στο πλαίσιο της τωρινής διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών να δεχθούν αυτή τη θέση.

Όμως η δήλωση αυτή του υπουργού Υγείας δείχνει τη βαθιά νύχτα στην οποία ζουν οι συριζίτες σούπερ-πατριώτες, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνεται στο  κείμενο που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα στους Ευρωπαίους! Στις σελ. 22-23 του  κειμένου αναφέρεται πολύ καθαρά και συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη με βάση την οποία το δίκτυο διανομής μη – συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα επεκταθεί και θα επιτρέπει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες την πώληση τους και από ειδικά κατασκευασμένα τμήματα των σουπερμάρκετ. Επίσης θα ιδρυθεί σύστημα για την  παρακολούθηση και τον έλεγχο ως -από τη μια- απαραίτητη συνθήκη για την διαχείριση μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων κάτω από την επίβλεψη του κατάλληλου εξειδικευμένου προσωπικού και από την άλλη την απαίτηση των αρμόδιων αδειών προκειμένου να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τα αναγκαία αποθεματικά και τους κανόνες».

Γι’ αυτό άλλωστε ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί.

2. Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που ο κ Κουρουμπλής βρίσκεται σε σύγχυση.

Τον τελευταίο καιρό, μαζί με πολλούς άλλους, ο κ Κουρουμπλής ανακάλυψε πως τα στελέχη της γνωστής Task Force που από την αρχή της κρίσης είχαν σταλεί από τους Εταίρους και με έξοδα της ΕΕ να βοηθήσουν τη σκουριασμένη, αναποτελεσματική μας δημόσια διοίκηση κάνουν καλή και απαραίτητη δουλειά.

Μέχρι πρόσφατα οι δικοί μας, και ιδίως οι σύντροφοι της «Πρώτη-φορά-αριστερά» που κατέκλυσαν τα υπουργεία, δεν έδειχναν καμιά διάθεση να δεχθούν τις συμβουλές τους κι έκαναν την παραμονή τους δύσκολη και την όποια συνεργασία ανεπιθύμητη.

Ολα ξεκίνησαν στις 11 Φεβρουαρίου όταν ο υπουργός Eπικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε την Κομισιόν πως θα πρέπει να «παγώσουν» οι μεταξύ τους εκκρεμότητες μέχρι νεωτέρας. Οι αρμόδιοι επίτροποι απάντησαν πως είναι διατεθειμένοι να περιμένουν αλλά τόνισαν πως δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο και ότι εάν δεν ληφθούν γρήγορα αποφάσεις, θα χαθούν 15 εκατομμύρια ευρώ. Ας μην ξεχνούμε πως ο κ Φλαμπουράρης κατηγόρησε τους Πολωνούς πως ήταν σύμμαχοι των Ναζί (και αναγκάστηκε αμέσως μετά να ζητήσει συγγνώμη) και με θαυμαστή άνεση άγνοιας δήλωνε στα κανάλια πως θα πληρώναμε τους δανειστές μας με … αέρα!

 Οι δηλώσεις που έκανε αρχικά ο νυν οργίλος υφυπουργός Eπικρατείας Τέρενς Κουίκ ότι βρήκε και δεν θα ξαναδεχθεί στο υπουργείο του εκπροσώπους της Task Force που κάνουν «πάρτι με υπερκοστολογημένες μελέτες» χειροτέρεψαν την κατάσταση.

Ακολούθησαν πολλά ευτράπελα από τα παληκάρια του Σύριζα που οδήγησαν σε απίστευτα φαινόμενα, όπως διηγούνται κατά καιρούς μέλη της Task Force.

Έκαναν πχ μια επίσκεψη εργασίας στο Νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» μα τους πήρε στο κυνήγι μια ομάδα συνδικαλιστών φωνάζοντας με ντουντούκες «τρόικα, go home!». Ήταν και οι διαδηλώσεις έξω από τα δημαρχεία όταν δούλευαν σε ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνασκούν για «τοποτηρητές της τρόικας και ξεπούλημα για ένα ξεροκόμματο!». Και ακόμα, τα ψευδή δημοσιεύματα που τους ήθελαν να κάνουν ελέγχους στις ΔΟΥ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κάνει ποτέ έλεγχο, αλλά μόνο βοηθούν στην οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού. Είναι και το αισχρό  περιστατικό του εμπρησμού του αυτοκινήτου της συζύγου του πρώην επικεφαλής Χορς Ράιχενμπαχ, διότι πολύ απλά «η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπιθύμητη»!

3. Λίγο αργότερα ήρθαν οι κατηγορίες ή, για την ακρίβεια, “καταγγελίες” του υπουργού Υγείας, κ Κουρουμπλή, για τα «χρυσά συμβόλαια» της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, με τον Ράιχενμπαχ και τους άλλους Γερμανούς, και δυσχέραναν το κλίμα. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα «Υγεία εν δράσει» στο οποίο αναφερόταν ο νυν υπουργός αφορά ένα μεταρρυθμιστικό έργο του 2013 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που εφάρμοζε το υπουργείο με τη διαμεσολάβηση της Task Force.

   

O ίδιος μάλιστα πριν από μερικές ημέρες ζήτησε τη δίμηνη παράτασή του!!!

Πάλι βλέπουμε τη σύνηθη εξωφρενική κατάσταση στον Σύριζα όπου η αριστερά χειρ δεν γνωρίζει  τι ποιεί η … αριστερά!

Ο Θεός να βάλει το δικό του χέρι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *