Ε1118. Επικαιρότητα: Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Ε1118. Επικαιρότητα: Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

“Το Ισραήλ είναι φασιστική χώρα”, λένε οι Άραβες τρομοκράτες και οι αναρχοαριστεροί που τους υποστηρίζουν. “Έχουν απαρτχάιντ”! Οι Ισραηλινοί, σε μια απλουστευτική διαίρεση, είναι καταπιεστές, συνεχίζει η προπαγάνδα, και οι Παλαιστίνιοι είναι οι καταπιεσμένοι, οι κυνηγημένοι, οι εξορισμένοι!

Πριν μερικά χρόνια ο Βρετανός πολιτικάντης (Εργατικός, μετά πήγε στο δικό του Respect Party!), συγγραφέας και ραδιοπαρουσιαστής, παρουσίασε μια φωτογραφία του 1939 που έδειχνε δυο ποδοσφαιρικές ομάδες – Αυστρία και Παλαιστίνη. Και δήλωσε – “Ιδού η απόδειξη πως οι Παλαιστίνιοι υπήρχαν πριν την ίδρυση του Ισραήλ!”

Μόνο που αυτός ο Σκωτικής καταγωγής ηλίθιος δεν πρόσεξε πως οι “Παλαιστίνιοι” είχαν το άστρο του Δαβίδ στη φανέλα τους! Η ομάδα ήταν Εβραίοι! Μόνο οι Εβραίοι την εποχή εκείνη αποκαλούνταν “Παλαιστίνιοι”. Οι Μουσουλμάνοι αυτοαποκαλούνταν “Άραβες”. Όταν αποκαλύφθηκε η γκάφα, οι ρατσιστές αντισημίτες βουβάθηκαν.

Στην πραγματικότητα το Ισραήλ είναι η μόνη δημοκρατική χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο (μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία) και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Στη Βουλή τους υπάρχει πλήρης εκπροσώπηση των Αράβων του Ισραήλ (όχι, φυσικά, της Γάζας ή Δυτικής Όχθης που έχουν τη δική τους Παλαιστινιακή Αρχή) οι οποίοι εκλέγουν δημοκρατικά τους δικούς τους. «Καταπιέζονται» τόσο πολύ οι Άραβες που από 8% του πληθυσμού έφτασαν στο 22%!

Υπάρχει τέτοια διευθέτηση για τους Εβραίους σε οποιαδήποτε χώρα Αράβων ή Μουσουλμάνων; Όχι βέβαια. Διότι δεν υπάρχουν πολλοί Εβραίοι εκεί!

Σε όλα τα Αραβικά κράτη (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική) οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν ή εξοντώθηκαν.

Η γελοιογραφία εικονίζει την πραγματικότητα στην περιοχή .Οι μεν Παλαιστίνιοι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και πολύ περισσότερο της Χαμάς βάζουν τα γυναικόπαιδά τους ως ασπίδες και οι Ισραηλινοί στρατιώτες γίνονται ασπίδες για τα γυναικόπαιδά τους.

Τώρα οι καλοσυνάτοι αυτοί προπαγανδιστές βρήκαν και ανάστησαν ένα παλιό τροπάρι. “Οι Ισραηλινοί σκοτώνουν δημοσιογράφους”!

Οι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί ήταν πάντα στην πλευρά των Αραβοπαλαιστινίων και ή σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών που στόχευαν τρομοκράτες ή από τους ίδιους τους τρομοκράτες.

Το ίδιο έγινε πρόσφατα στη Γάζα με τον βομβαρδισμό του τριώροφου κτηρίου που ισοπέδωσαν οι βόμβες των Ισραηλινών μέσα Μαΐου.

Το κτήριο στη Γάζα είχε γραφεία και του Ασοσιέιτεντ Πρες και του δημοσιογραφικού οργανισμού Al Jazeera. Μα είχε κι ένα από τα αρχηγεία των τρομοκρατών της Χαμάς! Δεν είναι δυνατό να μην το ήξεραν οι δυο άλλες οργανώσεις.

Οι Ισραηλινοί προειδοποίησαν και τις δυο οργανώσεις για τον επικείμενο βομβαρδισμό. Οι μεν εργαζόμενοι των δυο δημοσιογραφικών δικτύων πήγαν στα καταφύγιά τους και δεν τραυματίστηκε ούτε ένας άνθρωπος. Τα μέλη της Χαμάς πήγαν στο δικό τους, στο υπόγειο του κτηρίου που λέγεται “Μετρό” κι επεκτείνεται σε δίκτυο υπόγειων λαγουμιών. Αυτό βομβαρδίστηκε επίσης από 160 αεροπλάνα κι ελικόπτερα επί 45 λεπτά και σκοτώθηκαν λίγο πάνω από 50 μέλη της Χαμάς!

Οι Ισραηλινοί ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν! Στη διπλανή φωτογραφία, στα δεξιά είναι οι ρουκέτες των Παλαιστινίων. Στα αριστερά είναι τα ισραηλινά αμυντικά πυρά του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος: περιγράφτηκε στο Ε1109. Παλαιστινιακή τρομοκρατία) που αναχαιτίζουν στον αέρα τις εισερχόμενες ρουκέτες.

Τώρα, έχει επιτευχθεί εκεχειρία. Για πόσο, όμως; Το Ιράν σε συνεργασία με το Κατάρ και την Τουρκία εξοπλίζουν με σύγχρονα όπλα Χαμάς, Χεζμπολάχ και άλλες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή οι οποίες θα προκαλέσουν ταραχές όχι μόνο στο Ισραήλ μα και σε αραβικές χώρες που θέλουν ειρήνη – Αίγυπτος, Ιορδανία κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *