25. Διεθνή: Εβραίοι σε μουσουλμανικές χώρες

25. Διεθνή: Εβραίοι σε μουσουλμανικές χώρες

Νικόδημος

Πόσοι Εβραίοι άραγε ζουν στις μουσουλμανικές χώρες στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική;

Σήμερα στο Ισραήλ κατοικούν πολλοί Άραβες. Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν το 17% του σύνολου πληθυσμού της χώρας. Είναι Ισραηλινοί πολίτες με όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Εβραίοι – και Χριστιανοί.

Όταν με τις αιματηρές συγκρούσεις του 1948 χιλιάδες Άραβες έφυγαν κι έγιναν πρόσφυγες στην Ιορδανία και αλλού, το έκαναν ακολουθώντας τις παραινέσεις των δικών τους ηγετών και την υπόσχεσή τους πως σύντομα θα έριχναν στη θάλασσα τους Εβραίους εισβολείς και οι ντόπιοι Άραβες θα επέστρεφαν θριαμβευτές στα εδάφη και τις περιουσίες τους.

Οι Εβραίοι εγκαθίδρυσαν το κράτος τους, το Ισραήλ, απωθώντας τα συνδυασμένα αραβικά στρατεύματα (Συρίας, Ιράκ κλπ).

Δεν έδιωξαν ούτε καταπίεσαν τους Μουσουλμάνους ή άλλη εθνότητα. Απεναντίας, καλοδέχτηκαν όσους (επαν)ήλθαν δίνοντάς τους Ισραηλινή υπηκοότητα – εκτός, φυσικά, των τρομοκρατών.

Τι όμως έγινε με τους Εβραίους στις μουσουλμανικές χώρες; Ο χάρτης αποκαλύπτει.

Ο αριθμός επάνω είναι ο πληθυσμός Εβραίων πριν το 1948 και ο κάτω ο σημερινός. Πουθενά δεν έχει μείνει ένα 5% έστω. Και καμιά διαμαρτυρία από ουμανιστές Δυτικούς για τις διώξεις των Εβραίων.

Πολλοί Δυτικοί φωνασκούν για τους «Παλαιστίνιους» και τον κατατρεγμό τους από τους Ισραηλινούς – επαναλαμβάνοντας την προπαγάνδα των κυνικών Αράβων ηγετών της περιοχής – της Χαμάς και Χετζμπολάχ που καταδυναστεύουν τον απλό αραβικό κόσμο και τον εκμεταλλεύονται αδιάντροπα. (Για αυτούς έχουμε αναρτήσει αρκετά σχετικά άρθρα.)

Η κεντρική φωτογραφία δείχνει τον αγώνα των ηρωικών τρομοκρατών καθώς στέλνουν τα «δώρα» τους σε Ισραηλινούς αμάχους. Είναι πύραυλοι, όχι βεγγαλικά.

Δυστυχώς οι Δυτικοί τηρούν ευλαβική σιωπή για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους αμάχους του Ισραήλ με όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο. Επίσης για τους διωγμούς των Εβραίων και τη εθνοκάθαρση που έγινε στις χώρες του Ισλάμ.

Είναι να απορείς για την επίδραση της αριστερής ιδεολογίας και τη δηλητηριώδη διαμόρφωση διπλών κριτηρίων στη νοοτροπία τόσων ανθρώπων.

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

E1453: Απληστία, αλαζονεία, άγνοια

Καθώς περνούν τα χρόνια και βυθιζόμαστε βαθύτερα στη