12. Διεθνή: Δικαιοσύνη στη Βενεζουέλα

12. Διεθνή: Δικαιοσύνη στη Βενεζουέλα

- in Διεθνή
0

1. Πρότινος έγραψα το 7. Διεθνή: Πώς καταστράφηκε η Βενεζουέλα;… Ο Μαδούρο και οι “σύντροφοι” κατηγορούν, φυσικά, το “κεφάλαιο” και τους Αμερικάνους. Ούτε το κεφάλαιο ούτε (αυτή τη φορά) οι Αμερικάνοι φταίνε, όπως έδειξα.

Η Βενεζουέλα έχει σχεδόν απίστευτα πλούσιους φυσικούς πόρους, όπως πετρέλαιο, χρυσάφι, νικέλιο κλπ. Εντούτοις, παρά τον φυσικό πλούτο οι δύσμοιροι κάτοικοι κυριολεκτικά λιμοκτονούν. Είναι η 4η χώρα σε τέτοια δυστυχία μετά την Υεμένη, το Κονγκό και το Αφγανιστάν.

Οι κυβερνήσεις των δικτατόρων, πρώτα του Τσάβες και τώρα του Μαδούρο απαρτίζονταν από δήθεν σοσιαλιστές που ρήμαξαν την οικονομία με τις σοσιαλιστικές δήθεν πολιτικές τους, ενώ οι άρχοντες φυγάδευαν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.

Μα σήμερα δεν θα επεκταθώ.

2. Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο Maikel Moreno (με την εκτελεστική στολή του), πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βενεζουέλα, χώρα που οι τσιπριστές στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο στηρίζουν σε κάθε περίπτωση. Έχουν όμοια νοοτροπία.

Σήμερα θα σας πω 5 λόγια για τον Αρχιδικαστή αποκαλύπτοντας κάτι που, φυσικά, κανείς στην Ελλάδα μάλλον δεν γνωρίζει!

Ο κ. Maikel Moreno (γεν. 1965), όπως ονομάζεται, είναι – απίστευτο και όμως αληθέστατο – καταδικασμένος δολοφόνος!

Μάλιστα, δεν είναι απλώς διεφθαρμένος, κλέφτης, λαθρέμπορος, απατεώνας. Είναι δολοφόνος που καταδικάστηκε το 1987 και φυλακίστηκε για 2 χρόνια στην πόλη Bolivar. Μα κατηγορήθηκε και για δεύτερο φόνο, χωρίς όμως να δικαστεί!

Τώρα είναι ο δικαστικός δήμιος του Μαδούρο. Εξοντώνει κάθε αντιφρονούντα που πέφτει στα πλοκάμια της δικής του Δικαιοσύνης και αθωώνει κάθε οπαδό και φιλαράκι.

Είναι ανεπιθύμητος στην Κολομβία, στον Παναμά και άλλες Λατινο-αμερικανικές χώρες, στις ΗΠΑ, Καναδά κι Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελβετία και 2-3 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι καταθέσεις του, όπως κι άλλων τουλάχιστον 6 συντρόφων αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου και του Μαδούρο (δισεκατομμύρια δολάρια), έχουν παγώσει.

Τι άλλου είδους μαρτυρία χρειάζεται για τη μακάρια Δημοκρατία του πρώην οδηγού λεωφορείων και νυν Προέδρου;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *