82. Διεθνή: Ούγγρος Όρμπαν και ΕΕ

82. Διεθνή: Ούγγρος Όρμπαν και ΕΕ

- in Διεθνή
0

Αναμφίβολα, η γεωγραφική θέση της Ουγγαρίας είναι δύσκολη καθώς δεν έχει λιμάνια και πρόσβαση σε θάλασσες, σε ναυσιπλοΐα και αντίστοιχο εμπόριο. Είναι κατανοητή η δυσκολία της να εφοδιάζεται με καύσιμα (κι ενέργεια). Αλλά το να παρουσιάζεται ο Όρμπαν ως Ευρωπαϊστής και να εκβιάζει με βέτο την υπόλοιπη ΕΕ για ό,τι συμφέρει και ό,τι δεν τον συμφέρει, δείχνει πάλι την φοβερή αδυναμία και δειλία των Ευρωπαίων ηγετών Μακρόν και Σολτς κυρίως.

Τον Σεπτέμβριο 2021 ο Όρμπαν έκανε μια συμφωνία με τη ρωσική Gazprom για 15 έτη προμήθειας μέσω της Τουρκίας (Turkstream), που απέφευγε την Ουκρανία: Ρωσία-Τουρκία-Ουγγαρία, τριάδα δικτατόρων (Πούτιν, Ερντογάν, Όρμπαν).

Από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε η αισχρή εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, η Ουγγαρία δεν προσέφερε καμιά βοήθεια στην Ουκρανία, μα πολλοί Ούγγροι διαλαλούν πως η καρδιά τους ραγίζει με την ουκρανική συμφορά! Και δεν αμφιβάλλω πως θα υπάρχει ένα ποσοστό Ούγγρων φιλοδυτικών φιλελεύθερων που δεν θέλουν ούτε τον Όρμπαν ούτε τους Ρώσους. Μα η πλειοψηφία και τον Όρμπαν θέλει και τους Ρώσους. Τί θα κάνουν δίχως τα καύσιμα που παρέχει η Ρωσία;

Τί στην ευχή έκαναν αυτοί οι φασίστες προτού γίνει ο τουρκικός (ή άλλος) αγωγός για τα καύσιμά τους; Πώς ζούσαν τότε;

Και τον Απρίλιο ο Όρμπαν δήλωσε, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ΕΕ και παρά την αθέτηση των όρων της συμφωνίας για πληρωμή σε Ευρώ ή δολάρια, πως θα πλήρωνε σε ρούβλια!

Ουσιαστικά οι Ούγγροι γράφουν τους δήθεν εταίρους τους στην ΕΕ στα παλιά τους παπούτσια. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Η Ουγγαρία αρνήθηκε να δέχεται μετανάστες ενώ οι άλλες χώρες συμφώνησαν σε ορισμένα ποσοστά. Αυτή είναι η αίσθηση αλληλεγγύης που έχουν.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Πούτιν ούτε ο Όρμπαν (και οι Ούγγροι που τον διατηρούν στην εξουσία). Το πρόβλημα είναι ασπόνδυλα μαλάκια που εκλέγονται από ηλίθια έθνη καλοπερασάκηδων για να κυβερνούν και κάνουν συμφωνίες με έναν πρώην Καγκεμπίτη (τον Πούτιν) ο οποίος από το 2000 έχει κάνει εισβολές στην Τσετσενία, Γεωργία, Κριμαία και τώρα στην Ουκρανία (και βόρεια Μολδαβία). Και αυτοί οι δειλοί ψευτοδημοκράτες στρουθοκαμηλίζουν και κατά διαστήματα τσιρίζουν για ειρήνη και αλληλεγγύη μα δεν έχουν ηθικό σθένος να πολεμήσουν οι ίδιοι την αδικία.

Οι εγκληματίες Πούτιν, Ερντογάν και Όρμπαν, μας κοροϊδεύουν και γελούν και πίσω από την πλάτη μας μα και μπροστά μας ακατάπαυστα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *